שאלות לגבי עדשות מגע...

שאלות לגבי עדשות מגע...

בתור משקפופרית מפונקת (מספר 1.75 - 1.5 בשתי העיניים, אבל אני שונאת ללכת בלי משקפיים, כי אני מרגישה שאני עיוורת...) שחברות שלה הולכות תמיד בלי משקפיים, אבל אני מתעקשת ללכת עם, בשביל לראת את העולם...) חשבתי שאני אוכל להמנע מללכת עם משקפיים ביום החתונה. לצערי, התברר לי שאני לא יכולה, כי אני ממש לא רואה כלום - או לפחות מרגישה עיוורת.... אז החלטתי לנסות שוב פעם עדשות מגע. ניסיתי פעם אחת לפני שלוש וחצי שנים, והיה בסדר רוב הזמן, עד שכמעט הוצאתי לעצמי את העיין בניסיון להוציא עדשה חמקמקה. קבעתי לי ולצביקה תור לרופא להיום בערב. גם הוא כבר מתעוור.... יש למישהו טיפים והמלצות לגבי עדשות? מה הבבדל בין רכות לקשות ומה עדיף? כמה זמן לוקח להתרגל? האם שישה שבועות הם זמן מספיק לקנות, לקבל מוכנות ולהתרגל? תודה מראש על העזרה.

אינצה

New member
הי יעלי, היו לנו שיחות על זה ממש

בימים האחרונים. אישית, הייתי ממליצה לך על עדשות רכות (כמובן במידה שאת יכולה - חייבים ללכת לרופא קודם). אני משתמשת בעדשות חד פעמיות שאני זורקת לפח כל חודשיים, אבל יש גם עדשות לשבועיים או אפילו ליום אחד. 6 שבועות זה זמן מספיק להתרגלות לעדשות רכות אבל לקשות אני לא בטוחה. בהצלחה

תודה רבה. יש חנויות שאת יכולה

להמליץ לי עליהן? עקב קוצר הזמן קשה לי לעשות סקר שוק... כמה זה צריך לעלות בכלל? יש הבדלים במחירים בין קשות לרכות? לא הבנתי מה משמעות העדשות החד פעמיות שזורקים כל חודשיים. או חד פעמיות או לחודשיים, לא? אנא הבהרות בבקשה...

אינצה

New member
אני לא לגמרי יודעת מחירים, אבל קצת

הסברים על מושגים. עדשות רכות רגילות מחזיקות למשך שנתיים בערך (אם הן לא נקרעות או הולכות לאיבוד בדרך...) צריך לטפל בהן די הרבה. לעומת זאת עדשות חד פעמיות הן עדשות שזורקים אותן בתום השימוש וגם כאן יש עדשות שמחזיקות חודשיים, שבועיים ויום. ההבדל ביניהן לעדשות רכות רגילות הוא בטיפול המועט יחסית שנדרש מהן. עדשות קשות הן העדשות הכי בריאות לעיניים (כמו שכבר אמרו לפני) וגם הטיפול הוא לא היסטרי ונדמה לי שהן גם מחזיקות זמן רב מאוד. זוג עדשות רכות חד פעמיות יעלה הכי זול (אבל צריך לזכור שגם משך הזמן שהן מחזיקות הוא הכי קצר) ובדרך כלל מחיריהן יורדים כזקונים יותר מזוג אחד. אני חושבת שההבדלים במחירים בין עדשות רכות רגילות לעדשות קשות תלוי במספר ובצילינדר. בכל אופן כדאי ללכת דבר ראשון לרופא עיניים לבדיקה ואולי לשאול אותו על אופטמטריסט מומלץ.

תודה רבה על האינפורמציה. היום

יש לי בדיקה אצל רופא עיניים, ורציתי לדעת קצת על מה מדברים לפני שאני הולכת. גם צביקה רוצה להוריד את המשקפיים, אז אנחנו הולכים ביחד. שוב תודה על העזרה.

שירי71

New member
שמעתי שבהרבה מקומות כשעושים רכות זה

נותן מעין אחריות שמשמעותה הנחה של עד 50% בפעם הבאה שאת קונה אצלם רכות. על זה אל תוותרי!

שירי71

New member
יעל בקשר לקשות:

עשיתי קשות לפני כשנתיים. מעברלזה שלוקח זמן להתרגל אליהן, לי קרה משהו שמעניין אותי אם קרה גם לאחרות: גם כשהתרגלתי אליהן, כשהייתי פעם במליון שנה שמה איזה צללית או (רחמנא לצלן) EYELINER או משהו ישר הייתי מלחילה לדמוע, וזו חלק מהסיבה שלחתונה אני רוצה ומקווה שאוכל לעשות רכות. לא הייתי מציעה לך להסתכן עם קשות לחתונה, אך חייבים כמו שאמרו לך לעשות בדיקת רופא עבור רכות.

*שיר

New member
כשיש עדשות קשות צריך להשתמש באיפור

מיוחד, היפואלרגני, וכזה שאין בו פירורים. זה באמת עניין בעייתי אבל צריך פשוט למצוא איפור טוב.

בקשר לעדשות - היינו אתמול ובכל

מיקרה אנחנו מנסים רכות, כי הרופא אמר שלוקח המון זמן להתרגל לעדשות קשות, אז בכל מיקרה לא נספיק לחתונה. בשבוע הבא נדע מה המצב. תחזיקו לנו אצבעות.

*שיר

New member
אני יכולה לספר לך על עדשות קשות

לי יש עדשות קשות (נושמות) כבר שנים רבות (בערך 15) ואני ממש מרוצה מהן. בדרך כלל הן מומלצות ע"י רפאי עיניים כי הן יותר בריאות לעיניים (פחות דלקות) אבל, לוקח המון-המון זמן להתרגל אליהן וזה גם לא כלכך קל, ואני לא בטוחה שאת רוצה להתחיל את מסלול הגיבוש הזה דווקא עכשיו. גם הילה וגם הילית יכולות לספר לך על עדשות רכות חד-פעמיות או רב-פעמיות. יכול להיות שכדאי לך לעשות חד פעמיות לחתונה ואח"כ אם תסתדרי עם העניין הזה לעשות רב-פעמיות קשות. בכל מקרה, מאוד מומלץ ללכת קודם לבדיקה אצל רופא עיניים ורק אח"כ לאופטומטריסט, ולאחד שהוא טוב באמת (לא אופטיקנה-שמופטיקנה-הלפרין ודומיהם).

למעלה