שאלות לגבי מס הכנסה...

zuri18

New member
שאלות לגבי מס הכנסה...

היי לכולם, יש לי שאלה. אני עובד בחברה מסויימת כבר כחמישה חודשים בחצי משרה (כל יום 4 שעות). לאחרונה התחלתי לעבוד בעבודה אחרת (3 פעמים בשבוע - כל פעם 5 שעות). בעבודה הראשונה אני מרויח כ 2000 ש"ח לחודש. ובעבודה השנייה גם כ 2000 ש"ח נוספים. שניהם ביחד כ 4000 ש"ח. חשוב לציין ששניהם הם דרך כוחות אדם (שונות). בעבודה הראשונה מלאתי כמובן טופס 101 בתחילת השנה ובתקופה הזאת לא הייתי עובד במקום אחר. הבעיה היא ש...: ביום שני אני אמור למלא טופס 101 בעבודה השנייה. האם לרשום שם שיש לי מקור הכנסה נוסף או לא לרשום כלום? האם הם יכולים לגלות זאת לבד ואז לגבות ממני מס יותר גדול בגלל שלא דיוחתי? או שהם לא יכולים לדעת זאת? אנא עזרו לי... אני שואל את השאלות האלו כי אני יודע שמ- 4000 ש"ח מס הכנסה תוריד לי כמה מאות שלקים... אז אני כמובן רוצה כמה שיותר נטו. אנא עזרו לי לא רוצה לפקשש בזה... תודה מראש

כיצד אתה רוצה לישון?

אם אתה רוצה לישון בשקט אז אל תשקר ותרשום את האמת. היום בעידן המחשב אין בעיה למס הכנסה ל"עלות" עלייך בסוף השנה כאשר המעבידים מעברים טופסי 126 למ"ה המחשב יצליב את מספרי ת.הזהות ואז ידעו מהי הכנסתך המדויקת. אתה רוצה כמה שיותר נטו תעבוד קצת יותר בהצלחה.

embrion

New member
מס הכנסה

תבדוק מה קורה אם נק' הזיכוי שלך, לדוגמה: אם אתה חייל משוחרר בשנתיים הראשונות לאחר השחרור, סה"כ נק' הזיכוי שלך הם לפחות 4.25, כל נק' זיכוי היא כ 2000 ש"ח זיכוי ממס בחישוב שנתי. אם אתה נשוי ואשתך אינה עובדת קיבלת נק' זיכוי נוספת. תבדוק כי יכול להיות שאתה לא חוסך כלום כאשר אתה לא מדווח. כמו כן לא בעיה לעלות עליך.

zuri18

New member
השאלה שלי היא אחרת...

השאלה שלי היא... שיש אנשים שאומרים שאני צריך לעשות תיאום מס כי אם לא אז יורידו ממני אוטומטית 50% מס... האם זה נכון בכלל? אני לא יודע אם צריך בכלל תיאום מס... הרי בטופס 101 של העבודה השניה אני רושם שאני עובד במקום אחר ושיש לי הכנסה משם... זה לא מספיק? האם הקטע עם 50% מס אוטומטי זה נכון בכלל? אני בכלל לא רוצה לעבוד עליהם... אני רק רוצה לעשות את נכון ולוודא שלא יהיו פשלות... כלומר שלא יורידו ממני יותר ממה שצריך... אז איך אני עושה את זה?

או.קיי

אם כך עלייך לעשות תיאום מס במס הכנסה. למלא טופס לצרף את התלוש מהמקום הראשון+התלוש של המקום השני אם יש. מ"ה ישלח למעביד השני אשור על אחוז המס שיש לנכות לך. אם לא כן המעביד השני אכן ינכה לך 50%, חבל.

למעלה