שאלות לגבי טפטפות:

ora1m

New member
שאלות לגבי טפטפות:

בוקר טוב לכולם. האם מישהו יכול להמליץ לנו על פיתרון יעיל וטוב אך גם זול ככל הניתן: יש לנו 3 חלקות בנות של כ-30 מ"ר האחת. שתי גינות והשלישית מרפסת. האם אפשרי להכין את הטפטפות לבד ומה בערך העליות? תודה.

eyalhefetz

New member
קל מאוד!

אינני יודע באיזה איזור את גרה, אך יש לקנות טפטפות אך ורק אצל ספקים לחקלאות (ברשתות הפלצניות המחיר הוא יותר מכפליים)אני קניתי אצל "פקע" ברחובות. לא זוכר מחיר (עשיתי לפני שנתיים לערך). הרעיון הוא פשוט, יש לקנות צינורות מוכנים עם מירווחים קבועים של טפטפות (אצלי זה חצי מטר), המלצתי להכין מראש חוטי ברזל או יתדות (לקבע בעיקולים) אם את רוצה לשפר קצת ריכשי מחברי זוויות לעיקולים. חשוב לתכנן מראש מיקום צימחיה לדוגמא מסביב לעץ צעיר יש ללפף כך ששלוש או ארבע טפטפות ישקוהו וכו´. אל תשכחי שתמיד ניתן להכניס בצינור המוביל מחבר המוביל למתז קטן וזה נותן השלמות במקומות מתים, כמו כן ניתן לחבר במקום מתז טפטפת עם צינור דק ולהגיע למקום שנשכח בתכנון. בהצלחה.

ora1m

New member
סליחה על הבורות...אבל...../images/Emo5.gif

מה זה "ספקים לחקלאות?". אני מתגוררת בירושלים. המליצו לנו על מחשב . האם כדאי? בחנות אחת הציעו לנו מחיר של בערך 1000 ש"ח על מחשב+כל המערכת ללא התקנה (מדובר על 3 חלקות שונות בנות 30 מ"ר - 2 גינות ומרפסת). האם זה סביר? סליחה מראש על מטר השאלות ותודה מראש על התשובות

eyalhefetz

New member
סליחה על העתיקות אבל...

את לא חייבת מחשב, יעלה לך מאות בודדות של שקלים כל הצנרת (מאות בודדות!! יעני אחת או שתיים) ומה שנותר הוא פעמיים בשבוע לסובב את הברז. אין לך גינה כל כך גדולה ואני לא מחובבי המחשבים (לפחות לא בגינה שלי) אז חבל על הכסף, בעודף תתפנקי בשתילים. ספקים לחקלאות הכוונה למוכרים סיטונאים שכאלה, כמו ה"גרעין" ואולי משתתלות רציניות. תעשי לעצמך טובה ותתקשרי ל"פקע" באיזור תעשייה רחובות ותשאלי מחירים.

ווין תו

New member
חולקת על דעתך בנושא המחשב

החצרות/מרפסות שלי תחומות באדניות בנויות ומאז שההשקיה ממוחשבת הכל נראה אחרת

גנט

New member
מנסיוני כדאי להשקיע במחשב

כשיש מחשב אפשר לכוון את ההשקיה לפי הצמחים השונים, אפשר להעדר מהבית - אפילו לזמן רב! עם זאת, שמעתי שיש מחשב זול יותר מהביתיים המקובלים, וכדאי לברר.

ora1m

New member
ובכל זאת...../images/Emo132.gif

האם למישהו יש מושג היכן ניתן לרכוש את הציוד באיזור ירושלים? האמת היא שגם כשאנחנו מתייעצים עם חברים אין תשובות אחידות בנושא המחשב ומדובר כפי שאנחנו מבינים בהוצאה לא מבוטלת של כסף...מה דעתכם? בכל מקרה, תודה .

מוטי בר

New member
בחנויות עומר והגרעין בגבעת שאול.

פעם היה גם כלבו לחקלאות אך לצערי הם לא קיימים יותר. יש גם חנות בתלפיות בשם אפיק שהיא חנות לגינון ומוצרי גינון נטו, ויש גם בחנויות ציוד גן בקניונים בירושלים כדוגמת קנה ובנה אך הם יקרים לפחות בשליש יותר מהאחרים. בהצלחה.

למעלה