שאלות לגבי חמוסים

Deep1

New member
שאלות לגבי חמוסים

קראתי אתמול בפורום, וחמוסים נשמעים לי יצורים מתוקים ומדהימים. הייתי רוצה לגדל אחד כזה (כלב או חתול כנראה אי אפשר לגדל בדירה קטנה בלי חצר), והשאלה היא כזאת - האם זה מתאים לסטודנט שנעדר מהבית לכמה שעות, 3 פעמים בשבוע, ובדירה קטנה כמו שציינתי? האם הם סובלים בכלוב? (זה יהיה לי עצוב לשים אותו בכלוב) האם חייבים להוציא אותם החוצה? וגם, האם החמוסים הורסים לכם חפצים בבית? תודה (ואני חייב לציין שהתמונות עם הכלב והחמוס פשוט המיסו אותי...)

Sweet Fantasy

New member
שלום..

קודם כל, אתה מוזמן לקרוא במאמרים ובשאלות נפוצות, אני בטוחה שיש שם דברים שיענו לך על השאלות.. ובכל זאת אני אענה
לגבי גידול בדירה קטנה כמובן שאפשרי לגדל כלב\חתול וחמוס בדירה קטנה אבל כן נדון על החמוס כמובן.. :) אתה יכול למגן אתה דירה לחמוס וכך לאפשר לו להיות משוחרר בבית, לפחות בשעות בהן אתה שם. חמוס חייב
להיות מחוץ לכלוב לפחות 5-6 שעות ביום. במידה והוא רוב היום בכלוב מומלץ לקנות כלוב גדול ושיספק את התנאים להם חמוס זקוק. החמוסים בהחלט הורסים דברים ולכן חשוב להרים ולמגן דברים לפני שיחרור החמוס. חוץ מהעניינים האלו יש את העניין הכספי האם בתור סטונדט תוכל להרשות לעצמך גידול חמוס? קנניית אוכל פעם בחודשיים שלוש חיסונים, עיקור\סירוס קניית כלוב, קניית צעצועים ועוד? אני שוב אמליץ לך לקרוא במאמרים ובשאלות נפוצות אשמח לענות על עוד שאלות
מיכל

הממם..

חמוסים הם בהחלט יצורים מתוקים ומדהימים!!
לפי מה שאני חושבת , זה מתאים לסטודנט, אם יש לך חמוס , לא אומר שאתה צריך לשבת איתו 24 שעות בייממה. ואני תלמידת בית ספר, אז בכלל אני נעדרת כל יום לאיזה 6 שעות.אז אני מניחה שזה ממש בסדר.
לדעתי , רצוי להכניס חמוס לכלוב -רק בלילה- כדי שלא יפריע לך לישון ( כי בלילה הם גם רוצים לשחק וזה)אבל כמובן כלוב שיהיה גדול מספיק.ובשאר שעות היום , כשאתה בבית אתה יכול לשחרר אותו חופשי.וכשאתה לא בבית אז אם אתה רוצה להשאיר אותו חופשי רצוי שתמגן את הבית/החדר בו אתה משאיר אותו. לא להשאיר דברים שהוא יכול לבלוע ולהחנק
ולאכול אותם וכאלה . וליסגור כל מיני חורים שהוא יכול להכנס אליהם(מאחורי ארונות/דלתות/שולחנות וכד') בקשר לטיולים - לדעתי צריך כמה פעמים בשבוע להוציא אותם החוצה .הם אוהבים לטייל , סביבות חדשות,כמו שאתה אוהב לצאת לטיולים גם הם
בקשר לחפצים - בוא נגיד ככה , אם אתה לא שומר על החפצים, הם הורסים!! חמוס זה ייצור מאוד מאוד סקרן ,והוא יעשה הכללל כדי להשיג את מה שהוא רוצה, והוא יתעקש , וינסה מליון פעמים!(וזה מה שככ חמוד בהם!!
) בכל מיקרה , כדאי שתקרא קצת(הרבה) על החמוס לפני שאתה מביא אותו הביתה , למעלה יש קישורים למאמרים, וגם לשאלות נפוצות . ששם בטח יתנו לך את כל התשובות לשאלות שיש לך בראש , וגם עוד מלא חומר!!
שיהיה לך בהצלחה !!

Sweet Fantasy

New member
רק תיקון (לא תיקון אבל הסבר)

ממש לא חובה לצאת איתם לטייל.. הם אוהבים כי הם אוהבים מקומות חדשים אבל זה לא חובה.

Sweet Fantasy

New member
רצוי?

זה לא עניין של רצון.. מי שנוח לו להוציא שיוציא מי שלא, ממש לא חובה..

למעלה