שאלות לגבי הסנדק 2

eranshalom

New member
שאלות לגבי הסנדק 2

ראיתי עכשיו שוב את הסנדק 2 ויש 2 דברים שלא הבנתי:
1. למה מייקל הורה על חיסולו של פרדו אחיו? הרי הלוויה של אימו הם התחבקו ונראה היה שהוא סלח לו. מה הוא כבר עשה? חבר לגו'ני אולה בענייני עסקים? מאיפה הוא היה אמור לדעת שג'וני אולה ינסה לחסל את מייקל?
2. פרנקי פנטנג'לי שימש כעד מדינה נגד מייקל אך ברגע שראה שאחיו נמוכח באולם, הוא חזר בו מעדותו. למה? מה מיוחד באחיו?

** רוזבד

New member
נתחיל מזה שיש ספוילרים רציניים בהודעה שלך (וגם פה בהודעה הזו

1. קודם כל, זה ברור מאליו שפרדו היה הבוגד, הוא עבד עם ג׳וני אולה ולהיימן רות׳, שהיו האויבים הגדולים של משפחת קורלאונה, לא נראה שפרדו ידע שהבגידה עלולה לעלות בחיים של מייקל, אבל מייקל היה חייב להפטר מהאויבים שלו (ופרדו כבר נחשב לאויב) אז הוא הורה על חיסול של פרדו, כי הוא לא באמת סלח לו.
2. פרנקי חזר בו מעדותו בגלל שברגע שהוא הסתכל על אחיו, הוא הבין שהוא הפר את קוד השתיקה, דבר שלא עושים במאפיה, הוא הבין שההפרה הזו כנראה גם עלולה לעלות בחיים של המשפחה (האישה והבן) שלו.

eranshalom

New member
הבנתי רק את חלק ב'

תודה רבה על ההסבר.
אבל אני מבין רק את החלק השני (על פרנקי).
אני ממש לא מבין איפה נאמר שג'וני אולה והיימן רות' היו אויבים של משפחת קורליאונה. הרי מייקל פוגש את ג'וני אולה במועדון בקובה וממש לא נראה שהם אוייבים. עם היימן רות' מייקל בכלל ניסה להכנס לעסקים וממש לא הבנתי איזה חתול שחור עבר בינהם אחר כך.
בכל מקרה, כל ההדרדרות קרתה בהמשך, אחרי ניסיון החיסול של מייקל.
לא ברור איך לפני נסיון החיסול, פרדו היה אמור להבין שהוא חובר לאוייבים של משפחת קורלאונה.

נזכרתי בעוד דבר: מי חיסל את המתנקשים שניסו לחסל את מייקל? אני זוכר שמייקל דרש שימצאו אותם חיים אך הם נמצאו מתים מבלי שהסבירו מי חיסל אותם

** רוזבד

New member
קודם כל

אל תשכח את המשפט שמייקל אומר: ״שמור את החברים שלך קרוב, ואת האויבים שלך קרוב יותר״,
זו סיבה ברורה למה מייקל ניסה להתקרב להיימן רות׳ (ובקשר לג׳וני אולה, הוא עבד יחד עם רות׳)
רות׳ עמד מאחורי נסיון ההתנקשות במייקל, כי הוא רצה נקמה על החיסול של מו גרין, שהיה חבר קרוב שלו,
&nbsp
ובקשר לשאלה השנייה על המתנקשים אני לא ממש זוכר.

eranshalom

New member
זה לא מסביר את זה

פרדו עבד עם ג'וני אולה לפני נסיון ההתנקשות במייקל. למה שמייקל יכעס עליו? מה הפך את מייקל לאוייב של ג'וני אולה לפני נסיון ההתנקשות?
צר לי אך מדובר בחור בעלילה שלא נותן מענה לצופים לשאלה למה מייקל חיסל את פרדו. לא נותנים לנו שום הסבר מניח את הדעת למה פרדו היה צריך להמנע מלעשות עסקים עם ג'וני אולה.
ונניח שהם אוייבים, למה מייקל יכול לעשות עסקים עם האויבים שלו ופרדו לא?

למעלה