שאלות לגבי דלק

• פותח הנושא sbox
  • פורסם בתאריך

sbox

New member
שאלות לגבי דלק ../images/Emo59.gif

מהו אורך חיי המדף של דלק טיסנים מאוחסן בבית ? איך אדע עם הדלק שלי ספג יותר מידי לחות? מה אני יכול לעשות כדי לשמור את הדלק שלי במצב טוב ויבש ממים? האם עדיף לאחסן דלק במיכל פלסטיק או במיכל מתכתי ?

אסף ו

New member
תשובה על רוב השאלות

לגבי איך תדע אם הוא ספג יותר מדיי לחות אני לא ממש יודע לגבי השאר החברות שמייצרות דלק אומרות שעם פקק סגור אטום אתה יוכל לשמור אותו שנה עד שלוש תקנו אותי אם אני טועה אם אתה רוצה לשמור עליו העקרון הוא להשאיר כמה שפחות אויר במיכל, ולכן אם יש לך כוח אתה יכול להעביר את הדלק לבקבוקים קטנים יותר ולמלא את המיכל כמה שיותר. לגבי השאלה על סוג המיכלים, פלסטיק נוטה להתפרק הרבה פחות ממתכת שמשאירה הרבה זבל בדלק (או כמעט כל נוזל אחר) אחרי הרבה זמן ולכן פלסטיק עדיף לחלוטין (אתה יכול לפי דעתי לאחסן את הדלק בכל בקבוק קוקה קולה ממוצע)

כמה שפחות חלל ריק בבקבוק

הדרך הכי טובה לשמר את הדלק היא לשמור אותו בבקבוק שיהיה מלא עד הסוף. אם יש לך חצי מיכל, עדיף שתמצא מיכל של שני ליטר כדי שלא יהיה יותר מידי אויר במיכל. בברכה אבי ורטהיימר

noam weissman

New member
דלק ..

כבר דנו בנושא לא מעט אבל נחזור... עם אפשר אז להמנע מבקבוקי פלסטיק. רוב הדלק שנמכר בארץ מערבוב מקומי נמכר בבקבוקים מפוליאטילן. זה חומר זול אבל הוא נושם. בקבוקים טובים מפוליפרופילן או חומרים אחרים יקרים ולא כדאיים לסוחרים. דלק מיובא סביר להניח שהבקבוק מחומר טוב והתשובה נאמרה כבר. לגבי מיכל מתכת הוא עדיף בהרבה על כל מיכל פלסטי. מיכל המתכת (אם הוא סגור) אינו נושם ואינו חדיר לאור. אם כבר היתה חלודה בפנים היא לא תתפשט מכיוון שהדלק מכיל שמן. ומה לעשות השמן בד"כ מגן בפני חלודה. לגבי האור, שמן קיק הוא שמן צמחי, הוא לא אוהב אור ומתחמצן יותר בקלות בחשיפה לאור. תמיד מומלץ לשמור דלק במקום קריר וחשוך. לגבי כמה מים יש בדלק, אפשרות מענינת היא לצקת קצת דלק בצלוחית נקיה ולהדליק את הדלק (זהירות) מתנול בוער בטמפרטורה נמוכה ולא יגרום לאידוי רב. לאחר שהרוב נשרף פשוט לראות מה נשאר. אם נראה לך תשתמש עם מה שתקבל זה לא לענין תזרוק. סה"כ דלק מיובא עולה פחות מ 20 שקלים לליטר ןמקומי עןד פחות, אז מה החיסכון. עדיף לגרום לנזק למנוע, או להגיע למצב של קט מנוע בגלל הדלק. החסכון יכול לגרום לנזק הרבה יותר יקר. אישית אני לא ממליץ לשמור דלק לתקופות ארוכות. עדיף לתת אותו לחבר שיהנה ממנו וכאשר תרצה לשוב להטיס פשוט קנה דלק טרי. בברכה.

אחסון דלק במיכל מתכת

היי, אחסון במיכל מתכת טומן בחובו בעיות שונות. יצרן דלקים איכותי ביותר מאמריקה עבר למיכלי מתכת מסיבות בטיחות (בלבד) וכדי לפתור בעיות חלודה הוא השתמש במתכת עים ציפוי בדיל בתוך המיכל כדי למנוע חלודה. טיסן חיפה ניסו לעבור למיכלי מתכת אבל התברר שהם דולפים בחיבורים ולא פחות חמור מכך, הם החלידו (או משהו דומה), בקיצור, הוכח שהדלק תוקף את המתכת כשהיא לא מצופה בבדיל. אני לא יודע מה ההשפעה על הדלק אבל זה לא נראה טוב והם חזרו למיכלי פלסטיק.

noam weissman

New member
משהו לא מסתדר לי

היי, מנסיון בעבודה לפני הרבה שנים אני יודע בודאות שבארץ יש שני מפעלים ליצור קופסאות שימורים. אם אני לא טועה הם גם עושים כל מיני מיכלי. מפעל אחד בקיבוץ יגור ואחד נדמה לי בפתח תקוה. הם רק עובדים עם פחים מצופים. יש שני סוגים עקריים: פח מצופה בדיל ופח מצופה כרום. אם אני לא טועה בנס קפה הוא מצופה כרום לפחות מבפנים. לא ברור לי איזה מיכלים טיסן חיפה השתמש. רוב טיסנאי מרוץ הצוות משתמשים במיכלי פח מכיוון שהם לא רק אטומים לאויר הם גם אטומים לאור. מתי ראית מיכל של טינר או טרפנטין דולף ??? אולי שימוש בשמן סנטטי באחוזים גבוהים גורם לבעיה. כאשר יש שימוש בשמן קיק בלבד ב 100 אחוז שאין בעיה. אני עדיין ממליץ ולפני שמישהוא ישרשר פה איזה 40 הודעות אז זאת המלצה בלבד. ירצו ישתמשו לא ירצו גם טוב. אישית אני משתמש היום במיכלי זכוכית מעבדתיים עם פקק בקוטר של כחמישה ס"מ מעולה... בברכה.

hiyair

New member
ידוע לי שבקיבוץ יגור

עושים ציםוי בדיל ועליו יש לכה להגנה על הבדיל (לכה לבד לא תצליח להגן על הפח )עם הלכה לא תהיה עמידה בפני מתנול או ניתרו מתאן זה עלול לגרום לבעיות לכן עדיף להכין כמיות קטנות ואו לשמור בקבוק זכוכית לא ידוע לי איזה לכה הם משתמשים יכול לברר עם כל כך חשוב תלוי לאיזה מטרה עיסקית או פרטית

noam weissman

New member
פחים לתעשית השימורים

היי, לא ידוע לי וגם לא הגיוני שהם עושים איזה שהוא ציפוי. הפחים מגיעים מצופים מחו"ל. אז ככה, הפחים לתעשית השימורים המצופים בדיל עוברים טבילה חמה באמבט, הפחים המצופים כרום עוברים טבילה חמה ועם אני לא טועה יש גם תהליך חשמלי (לא בטוח) וזה דורש מפעל לא קטן. המפעל ביגור לפי ידעתי אולי יש התפחויות , רק מיצר קופסאות. לגבי הלכה גם לא ברור. מאיפה אתה חושב שטמבור, אס-קר, ועוד אי אלו יצרנים מקבלים את הפחים של 1,5,18 ליטר לטינר, טרפנטין, ומדללים אחרים. לא הזכרתי צבעים... ציפוי בדיל על הברזל כאשר הקופסא אטומה הוא פטנט שהתגלה למעלה ממאה שנים או יותר. לפני הגילוי הזה לא ידעו איך לשמר מזון לתקופות ארוכות. אני יכול לחפש מאמר בנושא, אך לפי זכרוני אין שום ציפוי לכה (אולי יש). לפחות בפחים של המדללים אין ציפוי לכה בודאות. אבל מה הבעיה, עם אתה מכין דלק לבד תכין כמה שאתה צריך. אם נשאר קצת לא יקרה לו כלום אם הוא יהיה שבוע או שבועיים גם בבקבוק פלסטי. אם מדובר על דלק קנוי ומדובר על תקופת אחסנה ארוכה אני חוזר להצעה הקודמת תמכור או אפילו תתן למישהו וכאשר תצטרך קנה !!!.

talkado

New member
בקיבוץ אלונים

המפעל בקיבוץ אלונים שם המפעל הוא "פלגת" ומה בקשר לאיחסון בזכוכית אני מאחסן בזכוכית בבקבוקים של 1.25 ליטר

noam weissman

New member
בקבוקי זכוכית

אם אתה מתכוון לבקבוקים 1.25 ליטר זכוכית כהה של כימיכלים הם מעולים. רק צריך להזהר הם לא כל כץ שבירים אבל יכולים להישבר. לי לא נשבר אף פעם בקבוק כזה. הבקבוקים שאני הזכרתי בהודעה קודמת שלי הם בקבוקים מיוחדים עם טבעת אטימה ויש מנפח של 0.125 ליטר עד 2 ליטר. כולם עם אותו גודל פקק מחיר מ 10 שקלים ל20 בערך. קניתי אצך חן שמואל בחיפה.

gateway

New member
שאלה

האם בקבוקי פלסטיק לא טובים מספיק להחזקת דלק (כל עוד הוא במקום חשוך)?

noam weissman

New member
תשובה..

תלוי בסוג הבקבוק, תלוי בכמות האויר שבבקבוק. אין תשובה חד משמעית. עם אלו הבקבוקים של ליטר שרוב הנוזלים בארץ נמכרים בהם, אלו עם הפקק הלבן בקוטר של כ 25 מ"מ לא היתי ממליץ לשמור לתקופה של ארוכה. עם זה בקבוקים איכותיים אפשר לתקופות ארוכות יותר בארון חשוך. סה"כ הדלק לא ממש מתקלקל, הוא אולי סופח לחות באחסנה ארוכה מאוד אבל המנוע יעבוד ולא סביר שיגרם לו נזק. אולי התגובות לא יהיו כמו דלק טרי אבל אם זה לא דלק תחרותי ששם יש דגש על ביצועים אני לא חושב שיהיה הבדל רציני. חברה לא לעשות סימפוזיון ממה שאין צורך.

למעלה