שאלות לגבי דומיין

susony

New member
שאלות לגבי דומיין

שלום, את השאלות האלו שאלתי גם בפורום עבודה ועסקים מהבית, אבל נראה לי שהן יותר מתאימות לפורום הזה. אני רוצה לקנות דומיין לאתר של אישתי, ויש לי שתי שאלות לגבי עדיפות השם: 1. האם כדאי לקנות דומיין עם השם של אישתי, או שם של העיסוק, כך שאולי הוא ידם את האתר עצמו. לדוגמה: האם לקנות כתובת: liat-kahana.co.il או makeup-hadera.co.il (כאשר אישתי מאפרת בחדרה) 2. האם כדאי לקנות שם בעברית או להשתמש בשמות באנגלית כפי שהיה נהוג עד כה? דוגמא לשם: .co.il.איפור-מקצועי אשמח לחוות דעת ממי שמכיר את הנושא. ועוד שאלה אחרונה, אני כעת לומד את התחום באופן עצמאי, האם מישהו מכיר מדריך מקצועי טוב שאני יכול לקרוא? תודה אביב

תשובה

אכן השאלות מתאימות יותר לכאן :) קודם כל - מדוע לא לקנות יותר מדומיין אחד? עושה רושם שאתה מבין את המשמעות הקידומית של דומיין, לכן תוכל להבין את היתרון שבלהחזיק יותר מדומיין אחד שדרכו יגיעו הגולשים. אם בכל זאת לבחור רק אחד - אז הגיוני לי להמליץ על הדומיין המכיל את שמה, היות ומבחינת מיתוג, הגיוני יותר לקדם את שמה המלא ולצאת משם ל"מאפרת בחדרה" (שהוא למעשה ביטוי הזנב-ארוך הרלוונטי). אני מאמין שלגולש יווצר רושם חיובי יותר אם המאפרת תוצג בשמה (גם באתר וגם מבחינת הדומיין), בעת שבמהלך תהליך הקידום תוכל לקדם את מיקומה הגיאוגרפי. לגבי דומיין בעברית - אני ממליץ לא להשתמש בו כדומיין עיקרי, עקב ההגבלות הטכניות השונות (לעיתים לא זמין מחוץ לישראל, לא יכול לעבוד עם דואר, למעשה מדובר ברצף לא ברור של תווים באנגלית...). יש יתרון שבלהחזיק בדומיין כזה, אך אני ממליץ בחום לרכוש דומיין "סטנדרטי" ואת ה"אקזוטי" להפנות אליו בהפניית 301. לגבי חומר מקצועי, יש מגוון תכנים ברשת. תוכל להתחיל מרשימת מאמרי הקידום שלנו (מן הסתם, מדובר באתר שלנו, לצורך הגילוי הנאות), אני בטוח ששאר משתתפי הפורום ישמחו לשתף את תכניהם גם כן. בנוסף - אתה מוזמן להעלות פה שאלות נקודתיות כגון זו. בהצלחה!

שאלה טובה מאוד

א. אני באופן אישי חושב שדומיין צריך להיות קליט וקל להגות אותו. ב. יש לך אפשרות לקנות דומיין בעברית עם סיומת CO.IL ג. עדיף לבחור דומיין עם משמעות בשם הדומיין כגון makeup-hadera.co.il תקיש את המילה מכונית ותראה שגוגל מסמן בדומיינים את המילה car אפשר לקנות כמה דומיינים אך חשוב לזכור שרק אחד יאונדקס בגוגל.

susony

New member
תודה על התגובות

אני אחשוב עם אישתי על הדומיין המתאים ביותר, הסיבה העיקרית שאני לא אקנה יותר מדומיין אחד הוא כסף, שכרגע יש לי מחסור חמור ממנו. אבל אם גוגל לא מאנקס יותר מדומיין אחד, כנראה שאין לי סיבה ממשית להשקיע ביותר מאחד. למדתי ממכם כמה דברים חדשים. תודה

שמתי לב למשהו

אני הצעתי את האפשרות ההגיונית לגולש, מבחינת הדומיין - ואתה הצעת את האפשרות הקידומית הטובה ביותר (קיום מילות מפתח בדומיין). אני חושב שניתן להפוך זאת לדיון בפני עצמו, עם גוון מעט שיווקי - היכן עובר הגבול בין בהירות לגולש לבין קידום, במידה ואלו מתנגשים.

hatkyinc

New member
תשובות

1. תקנה את שניהם, סביבות 10$ לשנה לכל אחד, זה לא הרבה. 2. אם יש תוכנית להרחיב את העסק מעבר אליה אישית, אז ללכת על השם הכללי עבור האתר. אם זה תחום שחשוב מאוד הבן אחד מאחורי, כמו מטפלים למיניהם, שהשם שלהם הופך למותג בפני עצמו אז להשתמש בשם. 3. לא להשתמש בשמות מתחם בעברית, יש לי, ואני רוצה להיפתר ממנו, זה הרבה עבודה טכנית נוספת, לא ממליץ לאנשים ובטח שלא למתחילים. השימוש היחיד שאני חושב זה עבור עסקים עם פרסום offline וגם שם זה עדיין שאלה אם זה שווה. 4. איזה תחום אתה מנסה ללמוד? בניית אתרים? קידום אורגני? קידום ממומן? קידום אחר? המרות? קופי? יש המון המון המון תת תחומים בנושא, ואין אף אחד שמסוגל להיות מומחה בכולם. 5. בהצלחה.

susony

New member
תודה על התגובה

כרגע אני לומד בניית אתרים, וקידום אתרים שלא דורש השקעות כספיות (או השקעות כספיות מינימליות). רשמת כמה מונחים שאני בכלל לא מכיר כמו: המרות? קופי? כך שאני לא ממש יודע האם כדאי להיכנס לזה או לא. רוב הדברים עבור אישתי מכיוון שאין לנו כסף להשקיע שאנשי מקצוע מיומנים. אני אישית משתדל להתמקצע עכשיו בבניית אתרים. ואולי גם ב-SQL שזה בכלל סיפור אחר.

hatkyinc

New member
קח וורדפרס ותתמקצע בו במקום בבנית מ0!

המרות = conversion - הנעת הגולש לפעולה כלשהיא. קופי = copywrtiing - כתיבת תוכן מוכר לשירות. גם רשימות תפוצה מאוד רלוונטיות עבור לאתר כמה שיותר מהר. כמו שאמרתי תחום גדול :D. אבל ברצינות תחסוך במה שלא צריך - שים אתר וורדפרס. אתה יודע כמה ההשקעה הכספית בכלל על דברים כאלה? כן, בארץ אולי אלפי שקלים. אבל התקנת וורדפס יכולה להיות 5$. (פחות מ20שקל) ועוד כל מני עבודות קטנות במחירים כאלה, שאתה תבזבז שעות/ימים בללמוד. מעדיף לעשות, תהנה, רוצה להיות יעיל, תלמד מה אפשר לעשות בזול. מה חשוב ומה לא חשוב. רוצה קצת הדרכה ואור בכל הבלאגן הזה, מוזמן לקורס החינמי בבלוג שלי. (ככה תלמד את נושא רשימת התפוצה גם כלקוח :D )

susony

New member
אני רוצה להודות לכל התגובות

אני לא כל כך מגיב כי אני מאד עסוק כל מה שקורה מסביב, ומסתבר שיש לי הרבה מה ללמוד. אני לא מספיק לעבור על כל הדברים שכתבתם כאן, וזה דורש ממני לעקל הרבה. ולא תמיד אני יודע ממה להתחיל. אני קורא את מה שכתבתם, אני לא כל כך מגיב כי אני צריך לעבור על החומר שנתתם לי שאוכל להמשיך את השיחה. נתתם לי המון, וכל תגובה מתקבלת בברכה. תודה אביב

seori

New member
לא קשה ללמוד - ככה תתחיל....

אני מוסיף כאן פוסט שמתאים לאלו שרוצים לצאת לדרך. תוכל למצוא גם בתגובות עוד מקורות מידע ובכלל להסתובב קצת באתר. אם יש לך את זה, את הבסיס תוכל ללמוד מהר מאוד, ומשם להתקדם. http://www.seori.co.il/640/getting-started-in-seo

למעלה