שאלות לגבי גורה

Eto Dejavu

New member
שאלות לגבי גורה

אז ככה, יש לי גורה בת חודש וחצי ויש לי כמה שאלות לגבי איך צריך להתנהג איתה... בקשר לשינה - היא יושנת איתי באותו חדר, אך כל שעה, שעה חצי היא מתעוררת ומתחילה "לבכות". כמו כן הי גם מנסה לטפס על הספה שאני יושנת עליה (הרגליים האחוריות שלה עוד חלשות) ואני מפחדת שיגרם לה נזק (אני מנסה להוריד אותה ואומרת לה שאסור לעלות) הדבר היחיד שמרגיע אותה זה שאני לוקחת אותה על הידיים ומחזיקה ומלטפת אותה עד שיא נרדמת. איך לגרום לה להפסיק להעיר אותי ולהפסיק לעלות על המיטה? האם זה טוב שאני ישנה איתה באותו חדר? איפה היא צריכה לישון? סתם על איזשהו משטח רך, או שזאת צריכה להיות קופסה? ובאיזה גודל זה צריך להיות? כי בהתחלה שמתי אותה במין מגירת פלסטיק עם מגבת ושמיכה, וחשבתי שזה קטן לה, אז החלפתי לקופסת קרטון גדולה יותר (עשיתי אותה בגובה שתוכל לצאת ממנה). כשהיא הייתה במגירת הפלסטיק היא יצאה ממנה כל פעם כדי לעשות א צרכיה, ועכשיו את הפיפי היא עושה על המגבת שלה? האם זה בגלל שהקופסה גדולה? הגורה כל הזמן נמצאת בחדר שלי, והיא משום מה מפחדת לצאת למקומות אחרים בבית. וכשאני יוצאת מהחדר תוך דקה, שתיים היא מתחילה "לבכות". מה לעשות? אני עוד מעט אצטרך להתחיל ללמוד ואז אני לא אוכל להיות איתה כל הזמן... איזה כמות צריך לתת לה לאכול? וכמה פעמים ביום כדי שלא תהיה רעבה? אשמח אם תענו. כמו כן אשמח לקבל טיפים נוספים לגבי גידול הגורה. סוניה.

be_roo

New member
קודם כל תתחדשי

בנוגע לפרקי השינה הקצרים, צריך להבין כי גורים בגיל הזה הם כמו תינוקות, וכמו שתינוק מתעורר לעיתים קרובות וישן לתקופות קצרות, כך גם היא. הכיבה שלה קטנה, וכך גם השלפוחית ולכן היא נעשית רעבה וגם צריכה לעשות צרכים לעיתים קרובות וזה מה שמעיר אותה, או סתם רצון בתשומת לב. אין מה לעשות, זה עובר עם הגיל, חשוב לא להכנע לה ולקחת אותה על הידיים, כי זה מחזק את ההתנהגות הזו והיא תלמד שכשהיא מתעוררת ובוכה אז היא מבלת תשומת לב ולא תרצה להפסיק. בעניין מקום השינה והצרכים. כלבים אינם נוהגים לעשות צרכים בסביבה המיידית שבה הם ישנים וחיים. לכן במגירה הקטנה היא לא עשתה, אבל הקופסה גדולה מספיק כדי שזה לא יפריע לה. נסי להקטין את הקופסא. מקום השינה שלה צריך לכלול בד נעים להתכרבל בו, אם יש לך בובות להוסיף לה, זה יזור לה להרגיש בטוחה ומוקפת. היא צריכה להרגיש בטוחה להסתובב בבית, נסי לפתות אותה מחוץ לדלת החדר עם צ'ופרים שהיא אוהבת לאכול, בכל פעם שהיא עושה צעד בכיוון הנכון, לשבח אותה ולצ'פר. גור בגיל הזה אוכל 4 פעמים ביום. סה"כ המזון שהיא מקבלת צריך להתאים לגיל ולמשקל לה. צריך להיות רישום על שק המזון מהי הכמות המתאימה לפי גילה ומשקלה. מעבר לכך, חשוב להקפיד על חיסונים מסודרים אצל הוטרינר, לא להפגיש אותה עם כלבים אחרים בטרם היא קיבלה אותם. לאחר מכן חשוב להפגיש אותה עם כלבים אחרים כדי שתלמד איך להתנהג בחברתם. מאוד מומלץ, אם יש לך אפשרות לקחת אותה לקורס אילוף לגורים אצל מאלף. שם היא גם תפגש עם גורים אחרים ותלמד לשחק איתם, וגם אילוף בסיסי למשמעת.

erez99

New member
לפי דעתי..

עדיף שהכלבה לא תישן איתך בחדר לפחות לא בהתחלה כי כבר הכלבה מתחילה לפתח חרדת נטישה (הסימפטום הברור הוא הילול כשאת יוצאת) על אף גילה הצעיר נסי להרגיל אותה גם להיות לבד - כלומר לא לפחד מהיללות שלה - עדיף על נביחות שריטות על הדלת ושאר נזקים בגיל יותר מאוחר כשלא תוכלי להיות איתה כל היום. בנוסף לא חשוב איפה היא תישן (משטח רך) אך חשוב שתהיה לה אפשרות לצאת ולעשות צרכים כלומר לא לגרום למצב בו הכלבה תעשה את צרכיה במקום שהיא יושנת. ממולץ לתחם אותה בשטח קטן כשבצד אחד המיטה שלה האוכל והמים ולרפד את השטח בעיתונים והרעיון הכללי הוא שהכלבה לומדת לעשות צרכים על העיתון ולאט לאט את מצמצמת את השטח של העיתונים וכמובן הרבה יותר קל לנקות ככה. יש שמועות על גורים ששמים להם בקבוק עם מים חמימים או שעון מתקתק במגבת אף פעם לא ניסיתי אבל את רוצה תנסי לא יכול להזיק.

Eto Dejavu

New member
תודה רבה

...על התגובות. אני אנסה את בקבוק המים) אתמול בלילה השארתי אותה לישון לבד כששמתי לה רדיו... נראה לי שהיא הייתה בסדר גמור... היום אגב, יצאנו מהחדר שלי והלכנו לסלון!) היא אוהב לנשוך כל הזמן, זה בטח בגלל גדילת השיניים (או סתם משחק)? אני נוסעת עכשיו לקנו לה צעצועים... מקווה שהיא תאהב אותם... אה, ועוד שאלה... האם כדי להשאיר לה אוכל כשאני יוצאת? בלילה אני מבינה שלא צריך... עוד פעם תודה, סוניה.

עוד טיפ

אולי כבר אמרו!!! גם לי יש גור בן חודש וקצת ובימים הראשונים הוא ילל כל הלילה ובכה אסור לבוא ולשים לב לבכיות האלה כיוון שאז הוא יחשוב שכל דבר שהוא רוצה הוא יבכה ויזכה בו@! פשוט מעלמים לילה אחד... כמובן בהנחה שהוא אכל מספיק ויש לו אוכל מים וצעצוע או שתיים... וזהו לילה אחד מתעלמים ועוד לילה ועוד לילה עד שזה נפסק אצלי זה נפסק תוך חמש לילות... עכשיו הווא בסדר גמור... לפי דעתי זה בסדר גמור אם הוא ישן איתך באותו חדר גם שלי מספר לילות ישן איתי בחדר כשהיה קר... פשוט צריך לתחום לו חצי חדר ושהוא מנסה לעלות למיטה להוריד ואפילו לומר לו קצת בתקיפות "לא"... וזהו מקווה שעזרתי...

be_roo

New member
אל תשאירי לה מזון

יש להרגיל אותה לאכול בשעות קבועות. גם כשאת בבית ונותנת לה לאכול, יש לקחת את הצלחת אחרי 20 דקות, גם אם היא לא סיימה, כדי שהיא תבין שיש זמנים לארוחה ולא אוכלים כל פעם קצת. הסיבה היא שאכילה פזורה על פני היום פחות בריאה. יתרון נוסף הוא שקל יותר לשלוט בעשיית הצרכים.

Eto Dejavu

New member
עוד שאלה בקשר לאוכל

איך אני יודעת שהיא אכלה מספיק... כלומר אם אני שמה לה כמות גדולה מדי של אוכל... האם יש מצב שהיא אוכלת יותר ממה היא צריכה לאכול? אני שמעתי שלגזע בולדוג צרפתי יש נטיות להשמנה... אז האם אני צריכה לתת לה בדיוק את הכמות היומית שרשומה על חבילת האוכל שלה? סוניה

erez99

New member
פשוט תבדקי על אריזת שק האוכל..

ויש לתת לה את הכמות שרשומה שם. לגבי שאלתך האם יש מצב שהיא תאכל יותר ממה שהיא צריכה? בטח שיש מצב אם יש לה תאבון בריא היא תאכל אף יותר ממה שהיא צריכה הרי היא לא קראה את הטבלאות והאכילה שלה היא נובעת מתיאבון.

be_roo

New member
כמו שכתבתי בתגובתי הראשונה

הכמות צריכה להתאים לגזע, לגיל ולמשקל, על פי הכתוב על השק. את הכמות היומית מחלקים ל-4. כמובן שצריך להשגיח ואם מבחינים שהכלבה משמינה יותר מידי (בהמשך, גורים בדר"כ לא משמינים כי כל האנרגיה הולכת לגדילה) או שהיא רזה מידי אפשר לשנות בהדרגה את הכמויות (להגדיל או להקטין בהדרגה לפי הצורך), אבל בנתיים ללכת לפי הטבלה.

למעלה