שאלות לגבי בני

bamblebee

New member
שאלות לגבי בני

שלום לכולם. אנחנו גרים בחו"ל ויש לנו בן בן כמעט 4.5, בני הוא ילד נבון אבל שובב גדול. מגיל די צעיר ראיתי שקשה לו להתרכז אפילו מספר דקות בצעצוע אחד אבל חשבתי שהוא עדיין קטן ושעם הגיל זה ישתפר. כיום הוא יכול לשחק לבד די הרבה זמן עם צעצוע כלשהוא או במחשב. הבעיה היא עם ילדים אחרים. גם בגן וגם כשהוא נפגש עם ילדים הוא פשוט משתולל, המשחק הופך לצרחות(משמחה) ובעיקר לדיבור לא יפה להורים ולמבוגרים אחרים. בגן הגננת כל הזמן מתלוננת שהוא מתיחס אליה לא יפה (הוא חושב משום מה שזה מצחיק), שהוא מפריע בשעת הסיפור, ולפעמים גם במנוחת הצהריים. דיברנו איתו המון וכל יום הוא מבטיח להתנהג יפה אבל הוא שוכח לקיים. אני לא חושבת שהוא היפר אקטיבי אבל אני חוששת שאם התנהגותו לא תשתנה לא נוכל להכניס אותו למסגרת רגילה. אשמח לקבל הצעות מכולם.

למה את חושבת שהוא לא היפראקטיבי?

אולי כן? עשי אבחון מקצועי וכך תדעי לבטח אם הוא סתם שובב, או זקוק לעזרה מקצועית. כדאי לדעת לפני שהוא מגיע לבית הספר. בקשר לחשש שלך של השתלבות במסגרת רגילה: אם הוא היפר אקטיבי, בעזרת טיפול נכון הוא יוכל להשתלב, אבל אם תשאירי את מצב הענינים כפי שהוא, זה לא יהיה טוב.

ronnieyuval

New member
מסכימה ביותר

ובאמת הדבר הראשון שעלה בראשי הוא - אבחון. אני בטוחה שהגננת תדע למי להפנות (אם זה גן מאורגן ומפוקח ודאי הם בעצמם עובדים עם מכון מסויים שיוכלו להמליץ לך עליו), או רופא הילדים.

למעלה