שאלות לגבי בטיחות

adi1351

New member
שאלות לגבי בטיחות

קראתי בעיון את הכתבה הבאה בוואינט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4588615,00.html
ויש לי כמה דברים לא ברורים:
1.איך אני יודעת לאיזה מכשיר יש גוף חימום או מנוע??
2.בהתחלה הם רשמו-"במקלחות לעתים אנשים מחברים תנור החשמלי לקו התאורה, שמתאים לעומס של 10 אמפר ולא יותר. צריך לעשות חיבור ישיר ללוח החשמל במקרה כזה"-איך אני יודעת כמה אפמר יש שם?
3.למה אסור לחבר לפחות 3 מכישיר חשמל קטנים כמו שרשום-טוסטר מיקרוגל וקומקום יחד??הרי הם לא צורכים הרבה חשמל.ואני לא מפעילה יותר מאחד בו זמנית.
4.סעיף4-כנ"ל ,,איך יודעת אם זה 16 אמפר?
5.סעיף9-אז איך מנקים קומקום?מגבון לח בסדר?
6.סעיף 10 =איך אדע אם אצלי בסדר במקלחת?יש לי מנורות אבל ליד המקלחון.לא ממש מעל.אבל מתקלחת תמיד עם מים רותחים ויש הרבה אדים..
תודה רבה וחג שמח!

תשובות

1. לא מסובך. מכשיר שתפקידו רק לייצר חום, יש בו גוף חימום: תנור אפייה, טוסטר, קומקום, תנור אמבטיה, תנור חימום רדיאטור או ספירלה, דוד חשמלי, פלטת שבת וכד'. מכשיר שתפקידו רק להסתובב או לקרר, יש בו מנוע: מאוורר, בלנדר, מקרר, מקפיא, מזגן, מטחנת בשר\קפה\תבלינים, מעבד מזון. ישנם מכשירים המשלבים גם סיבוב וגם חימום כמו מכונת כביסה, מייבש כביסה, מדיח כלים, ולכן יש בהם גם גוף חימום וגם מנוע. חוץ מזה, יש גם תנורים עם מנוע קטן לאוויר חם, ולמקררים ומקפיאים יש גם גוף חימום קטן להפשרה. מזגן יוצא דופן כיוון שהוא גם מחמם באמצעות מנוע. הוא המכשיר היחיד שעושה זאת.

2. תורידי את המפסקים בלוח (לא את הראשי) עד שהתנור אמבטיה יפסיק לעבוד (תעשי את זה עם עוד מישהו), ואז תראי מה כתוב על המפסק של התנור, 10 או 16. בלי קשר, רוב תנורי האמבטיה צורכים לא יותר מ-1500 וואט, כך שאין שום בעיה לחבר אותם למעגל תאורה. מלכתחילה לא עושים ככה, אבל אם זה המצב הקיים אין עם זה שום בעיה ולא צריך להתחיל להפוך את הבית ולהביא עוד קו מהלוח.

3. אם את לא מפעילה אותם בו זמנית, ואף אחד מהם לא להרבה זמן, אין בעיה לחבר יחד למפצל. כמובן שתמיד עדיף לחבר כל מכשיר בעל גוף חימום לשקע משלו, אבל אם אין תשתית מתאימה בבית, אין משהו אחר לעשות וזה בסדר.

4. כמו בסעיף 2.

5. אפשר עם סמרטוט או מגבון וחומר ניקוי. הכוונה היא לא להרטיב את חיבורי החשמל. בכל מקרה בוודאי שיש לנתק מהחשמל כשמנקים.

6. ליד זה בסדר. רק להקפיד שיהיו מוגנות מים ואז האדים לא מפריעים.

adi1351

New member
קודם כול תודה רבה על התשובה המופרטת,

אבל לא הבנתי את תשובה מספר 2-לגבי איך יודעים כמה אמפר צורך התנור חימום באמבטיה.מה שאני יודעת שזה תנור חזק-מגיע עד 2400 W בערך.
וגם לגבי תשובה 6-איך אני יודעת שזה מוגן ממים???אם הבתי מנורות סגורים עם מעין זכוכית או פלסטיק כזה שקוף?זה התכוונת?
התכוונת שהעיקר שהנורות עצמם לא יהיהו חשופות?
כי בהמשך לשאלה זאת רציתי גם לשאול.יש לי נורת חשמל חשופה בשירותים.האם יש סכנה?
ועוד שאלה אחרת,לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל,יש לי במטבח תנור אפייה משולב בגז.(כיריים).
בא טכנאי מחברת הגז וטוען שצריך לקדוח בארון ולהזיז את הצינור גז כי הוא קרוב מידי לשקע חשמל שיש שם.
הסברתי לו שאני לא אופה,כמעט לא מבשל.וכשאני כן מבשלת,אני סוגר אחרי את השיבר של הגז.ואפילו את השקע של התנור הוצאתי לחלוטין מהתקע.
אך הוא מתעקש!הגיוני?או סתם חליבת כסף?
אציין גם שהדיירים הקודמים חיו ככה איזה עשרות שנים ולא קרה כלום

רשר

Well-known member
מנהל
לצערי רוב העיתונאים רשלנים וחפיפנים כך גם כתבה זו

העיקר שנתנו שמות של חשמלאים "צדיקים" אך אלו בלבלו את היוצרות וקשקשו שטויות,
לכן צדיקנו האמיתי צור יפתור כל בעיה,

בדירה שנבנת אחרי 1980 רוב הבעיות פתורות מתוקף חוק החשמל ובישנות חיים בלית-ברירה עם מה שיש + תיקונים קטנים מזדמנים

adi1351

New member
לא הבנתי כול כך אבל

הבית שאני גרה בו נבנה בשנות החמישים בערך

רשר

Well-known member
מנהל
אין מה להבין מהכתבה אלא שכדאי להזמין חשמלאי שיבדוק ויתקן

כל מה שצריך בבית בהתאם לתקנות ולחוקים הקימיים - אכן זה עלול להיות יקר אך לבסוף זול מעלות אמבולנס ולוויה

למעלה