שאלות לבעלי Line6 M9...

יוסיחן78

New member
שאלות לבעלי Line6 M9...

כרגע יש לי פדאלבורד דיי גדול, שמורכב מפדאלים שבאים לפני המגבר:
וואה, קומפרסור, טיונר, אוברדרייב, דיסטורשן, envelope filter, פאז.
הפדאלים הבאים (שכרגע גם באים לפני המגבר, אבל יכולים להכנס לאפקטס לופ) הם טרמולו, דילי, פלנג'ר/קורוס, בוסטר.
אני שוקל להחליף את החצי השני של הפדאלבורד (כל מודולציות למיניהן) ב-M9. אז למי שהתנסה איתו, יש לי כמה שאלות:

איך אתם משתמשים בו (מבחינת חיבור)?
האם אפשר לשמור בפריסטים של הדיליי טמפו מסויים? כלומר שיהיה דיליי בטמפו 125 ואחד אחר ב114 למשל?
האם אפשר להפעיל ולכבות כמה אפקטים בו זמנית?

ואם בא לכם, אני אשמח לשמוע התרשמות כללית מהמוצר... מבסוטים? נקודות חזקות/חלשות?
מה היו השיקולים שלך בין זה לבין פדאלים נפרדים?

תודה!

EvilPizza

New member
אני מאד מבסוט מהM9

במגבר הנוכחי שלי אין אפקטס לופ (בלוז גוניור) וגם כשאני מנגן על משהו בנישה של לון סטאר ספיישל אין לי ממש כח או סבלנות להתחיל להתעסק עם לופים. (אולי בעתיד) מבחינת שרשור :טיונר - דרייב - דרייב - דרייב - M9 - דיליי .
אפשר לשמור פריסטים אבל הבעייה היא שיש טמפו גלובלי לכל סצינה, יש מצב שאפשר אבל אני עוד טרם הצלחתי לשמור BPM נפרד לכל דיליי.אפשר להפעיל ולכבות כמה אפקטים בו זמנית, הם קוראים לזה "סצינה". מכשיר מודלציה\פיטץ\ריוורבים מצויין, מאד פשוט ונוח לשימוש ובנוי מאד טוב. אני מתעסק הרבה עם פיוזן ומוזיקה משוגעת ואני מאד אוהב שיש לי סאונדים ומבחינת עלות, מקום ותועלת הפדאל הזה פשוט מושלם. מבוססי הגיין שלו מן הסתם נשמעים מזוייפים (מזוייפים טוב אבל עדיין) אבל כל שאר היח' שלו מאד מאד איכותיות.

זה בערך הבורד שלי, הדבר היחיד שהשתנה הוא שהכבלים הוחלפו ללאבה כייבלס.

doc monti

New member
איך הדיליי של TC בהשוואה לדיליי אחרים?

מעבר לנושא של הפונקציות, נשמע פחות טוב ממקבילים במחיר דומה?

EvilPizza

New member
הרפיטר הוא דיליי מושלם לעצלנים

כמעט כל כיוון נותן תוצאה טובה ומרחב הפישול מאד קטן ביחס ליח' שהייתה לי קודם (טיים פקטור). מבחינת סאונד, הוא לדעתי יותר טוב מהנובה דיליי וביחס לדיליי אחרים אני לא כ'כ יודע מה לומר?

rafael6969406

New member
יש לי אותו, וטוב שכך!

רכשתי אותו לפני כמה חודשים ואני מרוצה עד השמיים!
קניתי אותו אך ורק כדי לענות על כל צרכי הדיליי והריוורב שלי (מכיוון שהוא אמור להכיל בתוכו את כל האלגוריתמים שליין 6 שחררו בסטומפבוקסים) ומצאתי את עצמי עושה שימוש בהרבה יותר מרק דיילי וריוורב.
המודולוציות שלו וכל הפיטצ'שיפטרים ממש נחמדים ועושים את העבודה בצורה נפלאה, הדרייבים ממש לא אמינים. עוד נקודה חיובית אצלו זה שיש לו טיונר ממש מדוייק ונח לשימוש .אך הדובדבן שבקצפת בשבילי הוא החיבור לשני אקספרשן פדאל שנותנים שליטה אין סופית ומשחקים אדירים עם האפקטים, אפשר לדוגמא לכוון את זה שככל שאתה דורך יותר על הפדאל הזמן של הדיליי יורד, המהירות של הטרמולו עולה והגיין של הדרייב יורד (סתם דוגמא אקראית כדי להעביר את הרעיון)
כמו שאמרו, בתוך סצנה אי אפשר להחליט על טמפו שונה לכל אפקט אבל מה שאני עושה זה פשוט מכוון את הMS של הדיליי לפי הטמפו שאני צריך, לא סיפור..
בשורה התחתונה- ביחס למחירו הוא אפקט נהדר, נח לשימוש ועושה חיים כל כך הרבה יותר פשוטים בחזרות \ הופעות שהכול צריך להיות מיידי ללא סיבוכים. וכמובן היצירתיות האין סופית בנוגע לסאונדים.
החלטתי לשים מאחור שני דיליים וריוורב לטובת המולטי הזה ואני לא מתחרט.

למעלה