שאלות לבית"ריסטים

שאלות לבית"ריסטים

מה עבורכם חשוב יותר, מדינת ישראל או ארץ ישראל? ואם דווקא העניין האחרון, מדוע אינכם מקימים מהומה סביב העובדה שאיננו שולטים בגלעד ובארם נהריים? האם אינכם חושבים שכדאי להתאים את האידיאולוגיה הנוקשה שלכם לזמנים המודרניים? הרי הערך הדתי של הדברים האלה פג לפני 3000 שנה עם כל הכבוד
תודה

MS6

New member
כמה דברים...

קודם כל: בית"רים לא בית"ריסטים. דבר שני גם אני בעתודה אקדמית... אהלן אהלן. דבר שלישי: אנחנו לא תנועה דתית, רוב חניכי בית"ר חילונים, אמנם אנחנו לא סותרים את הדת (ולכן בבית"ר יש גם חניכים דתיים) אבל אנחנו לא תנועה דתית. דבר רביעי: ארם נהריים איננה חלק מא"י לפי התפיסה הבית"רית... אנחנו מאמינים שיש להגיע לשלטון יהודי על שטחי א"י המנדטורית- זאת אומרת ארץ ישראל המערבית וארץ ישראל המזרחית (ירדן). ובקשר לשאר ההודעה: גם ארץ ישראל וגם מדינת ישראל חשובים מבחינתנו. מה הסתירה פה בכלל? מישהו אומר לנו לבחור? אנחנו מאמינים בהתיישבות יהודית בכל שטחי ארץ ישראל וע"י כך הבטחת שלום מדינת ישראל. אנחנו מתנגדים לנוסחא ההזויה שנכפתה עלינו בהסכם הדמים ב93'.. אני מדבר כמובן על "מסירת שטחים/גירוש יהודים=הפסקת אש/שלום", 12 השנים האחרונות הוכיחו לנו זאת.. אגב אני חושב שכבר תנועת בית"ר הוכיחה כמה המדינה חשובה לה, בשנות ה-40 שדוד בן גוריון הורה לרדוף ולרצוח יהודים בגלל הדעות הפוליטיות שלהם במספר אירועים שונים, חניכי בית"ר והתנועה הרוויזיוניסטית העדיפו לשלם את המחיר ולא להשיב מלחמה על מנת למנוע פגיעה במדינה שבדרך. בקשר לשאלה על השליטה בגלעד.. אותו הדבר היית יכול לשאול לפני 67' מדוע הבית"רים בתקופה ההיא לא ניסו לגרום למלחמה שתגרום לשחרור יש"ע? הסיבה כמובן שדבר כזה הוא אינו פשוט, אנחנו עם שוחר שלום ואחווה, מלחמת ששת הימים נכפתה עלינו ויצא שבשוך הקרבות שיחררנו חבלי ארץ עבריים, ביניהם שני חבלי ארץ אולי החשובים ביותר בתולדות עמנו: יהודה ושומרון. אנו מאמינים באמת ובתמים שיהודה שומרון ועזה הם חלק מארץ ישראל בדיוק כמו שגוש דן ואיזור חיפה הם חלק מארץ ישראל (אולי אפילו יותר... לאן ההורים שלנו רצו לחזור כשהם עלו לארץ? לרעננה או לחברון?) ולכן אנו מסרבים לאיזשהי פשרה טריטוריאלית לגביהם, אם מחר תהיה מלחמה עם ירדן ועבר הירדן המזרחי ישוחרר בית"ר תתנגד למסירתו. אבל ליזום מלחמה על מנת לשחרר את הגלעד? בקשר לאידיאולוגיה.. אם היינו מתפשרים הרי היא כבר לא הייתה אידיאולוגיה. אפשר להתפשר ועדיין לקרוא לעצמך אידיאולוג? זה כמו שאדם יחליט שהוא רוצה להיות יהודי אורתודוכסי ועדיין לאכול חזיר.. אין חיה כזאת. אידיאולוגיה היא דבר שנשמר למרות שינויים ואני גאה מאוד לומר שבשמונים שנותיה בית"ר לא השתנתה בצורה קיצונית כמו שאר תנועות הנוער הציוניות.

MS6

New member
כולם רוצים עתודה../images/Emo24.gif

סתם... אני לומד כלכלה באוניברסיטת בר אילן.

MS6

New member
גפסו תסכים איתי מהר לפני שאני חוסם.

אותך

Gafsou

New member
עתודה זה דבר חשוב... אבל,

יש לי גם בן דוד עתודאי ואני יודע שזה חשוב, אבל אין כמו קרבי... אני לא יודע איך זה אצלך משה, כל הילדים בשכבה אצלי שהולכים לעתודה הם חרשנים ומעפנים שחושבים רק על עצמם ולא אכפת להם בגרוש מהמדינה אכפת להם רק מהתחת שלהם ולסחוט כמה שהם יכולים את המדינה. שוב, אמרתי שאצלי זה ככה ואני לא מכליל, אני יודע שיש עתודאים שהולכים לעתודה מכיוון שחושבים שהם יכולים לתרום למדינה יותר עם הראש מאשר עם הגוף וחשובה להם המדינה וכו'.

MS6

New member
אתה יודע שצחקתי...

גם לי היה את השיקול הזה.. וזה לא היה קל, בקשר למה שאמרת על עתודאים שלא איכפת להם מכלום.. אני מסכים איתך יש כאלה.

למעלה