שאלות לבור חדש

ronenaf

New member
שאלות לבור חדש

שלום אני חדש כאן ורציתי לשאול שתי שאלות: 1.מה הקשר בין הוולקנים לרומולנים (התרשמתי שהם די דומים). 2.האם יש סיכוי שהחינוכיזיה (23) תתן לנו השנה את וויאג'ר מהפרק הראשון?

The Borg Hugh

New member
אה...

אני חושב שהם במקור מאותו הגזע... והחינוכית לא שידרו את וויאג'ר, אלא יס. ולפי המצב של החינוכית, לא נראה לי שהם ישקיעו כסף ברכישת איזושהי סידרה....

לחינוכית אין כסף כדי לקנות עטים

בשביל לחתום על הסכמי הפיטורים שם. הרומולאנים לעומת זאת, הם מאותו מקור של הוולקנים, אלא שאלה בחרו להדחיק רגשות ולעשות מדיציה כל היום ואילו בעיני הרומולאנים זה לא ממש מצא חן אז הם ערקו לפני כמה עשרות ביליוני. או משהו.

CaptainOok

New member
הם בדיוק אותו גזע!

זה חבר'ה שעזבו את וולקן לפני כ-2000 שנה (כלומר, אם מסתכלים על זה מהמאה שלנו, זה כ-1700 שנה), כדי לייסד אימפריה משלהם. אני לא יודע בדיוק למה (עדיין). אני בדיוק עובד על הרצאה בנושא הוולקנים והרומולנים

TUVIX

New member
אלה הם לא שעזו לפני 2000 שנה

כי יש להם הרבה הבדלים גנטיים ולהבדילים כאלה גדולים לא מספיק 2000 שנה

CaptainOok

New member
הבדלים גנטיים?

איזה הבדלים גנטיים בדיוק? עד כמה שאני יודע (וזה כפוף לאנציקלופדיה של סטארטרק), הם לא שונים בכלל מהוולקנים. אולי הם קצת יותר חמי מזג, אבל זה כי הם לא הדחיקו את הרגשות שלהם. באנציקלופדיה לא כתוב כלום על שוני גנטי...

TUVIX

New member
מערכת העצבים שלהם דומה יותר

לזו של הקלינגונים מאשר לזו של הוולקנים ועוד כמה הבדלים במערכת הנשימה והעיכול

טפאל

New member
אבל בפרק הראשון שרואים את הרומלנים

הם אומרים שהם היו אותו גזע, לא?

TUVIX

New member
ממש לא בפרק BALNCE OF TEROR

ספוק היה מופתע כמו כל השאר לגלות שהרומלאנים דומים לוולקנים אך אל אמרו כל דבר על הקשר בינהם

טפאל

New member
אבל אני בטוחה שהיה פרק

שבו הם אומרים שהם בעצם אותו גזע

TUVIX

New member
לא הכל פרק שהיה איתם אמרו בעקיפין

שהם לא אותו גזע בדיוק

HyperNovA

New member
אני לא מאמין למראה עיני !

אין פה מקום לויכוח ! הרומלנים מקורם בגזע הוולקני ! זה אחד העובדות הכי ידועות בעולם הטרק ! הרומלנים עזבו את וולקן אחרי ה"מהפכה" הלוגית ועברו לרומולוס. יתר על כן, הוולקנים ניסו להסתיר זאת בכל דרך. יש הסבר לזה שספוק היה מופתע מהרומלנים בפעם הראשונה שראו אותם. הסבר אחד הוא שוולקנים רצו לשמור בסוד את העובדה שישנו תת גזע שערק מהם, ולכן ספוק היה בשוק כאשר בני האדם גילו את הסוד האפל מהעבר הוולקני. אני גם בטוח ב-100 אחוז שט'פול רצתה להסתיר את העובדה טוב טוב בפרק MINEFIELD באנטרפייז, לכן היא אמרה שהם גזע קסנופובי וזהו. הסבר שני הוא שיכול להיות שבגלל שספוק חצי אדם, הוא אף פעם לא ידע על קיומו של תת גזע לוולקנים,

TUVIX

New member
הוולקנים לא ידעו שהרומלאנים

הם תת גזע שלהם לפחות עד למלחמה וטפ'אל בטח שלא ידע את זה גם עם זה ידוע זה סודי ומעט וולקנים יודעים את זה

HyperNovA

New member
פשרה

אז בוא נתפשר ונגיד שבזמן המלחמה, הוולקנים גילו שקבוצת הוולקנים שעזבו אותם הפכו מאז לאימפריה הקומלנית ומאז הם ניסו להסתיר את המצב...

TUVIX

New member
וש סיכוי גדול שכן אבל אין סיכוי

שתוך 2000 שנה יווצרו הבדלים גנטיים משמעותיים בינהם כל עוד הם לא ניסו להתרבות עם הקלינגונים זה יסביר את המצח והמערכת העצבים אבל ממש לש נראה לי שהם התרבו איתם כי היה צרכים להיות יותר הבדלים וויזואליים חוץ מהעלמות בולטות של הגבות

HyperNovA

New member
דווקא זה די הגיוני אם תיקח את העם

שלנו לדוגמא. היהודים לאחר גלות רומא התפזרו באירופה, וקודם לכן במזרח ובאפריקה. מאז עברו משהו כמו 2000 שנה, ואתה יכול לראות הבדלים פזיולוגיים קלים בין יהודים שונים בארץ ע"פ תנאי החיים שלהם בארצות השונות. יהודים ממוצא מזרחי (צפון אפריקה והמזרח) הם בעלי עור שחום יותר בעוד שיהודי אשכנז בעלי גוון עור בהיר. כמו כן יש הבדלים בצבעי השער, מבנה פרצוף וכו' וכו'. כך גם אצל הורמלנים נוצרו הבדלים קלים, שכן רומולוס די שונה מוולקן, בעיקר בטמפרטורות שלו.

TUVIX

New member
אבל זה בגלל קוים של קבוצות אתניות

שונות של בני אדם והתרבות בתוכם לא תמיד נשמרה הקבוצה סגורה אצל הוולקנים עד כמה שידוע אין קבוצות אתניות טוב חוץ מטובוק אבל ההבדל בין הקבוצות האתניות אצלנו הוא חיצוני בלבד בין הוולקנים לרומלאנים יש הבדל גדול מאוד בין מערכות העצבים

tivol man

New member
הקבוצות לא סגורות הרמטית..

והשוני הגנטי לא ניתן למדידה בטכנולוגיות שלנו... אין לנו ממש מידע על ההבדלים הקטנים לדוגמא של נטיות גנטיות למחלות ואותו דבר זה תכונות כאלו...

למעלה