שאלות לאסף אשתר

אסף שמעון אכן כל הזמן מצטרף אלי

ויותר מכך לא פעם אנחנו מתפצלים וכל אחד הולך למקום אחר, שמעון מכין אוכל מעון לילדים במצבי סכון לפחות פעם בשבוע ומסיע בהנדבות לכל מיני ארועים ועושה את כל הנדרש לביתנו בכדי לשחרר אותי לסיורי מצוות, וזה גם המקום להודות לו. פנינה

שימקה המקורי כל הזמן תורם ביחד

עם אשתו. זוג נדיר מאין כמוהו

ואני ראשונה - אסף ברוך הבא../images/Emo24.gif

לפני השאלות אני רוצה להרים תרומה לארגון לתת, לברך על הפעילות הברוכה ולחזק את ידי העוסקים במלאכה. ה-T.V. מגיעה לכל בית והיא חלק חשוב בחינוך ילדנו ובכלל , אייך לדעתך ניתן לרתום אותה להגברת המודעות לעובדה שיש בין הילדים גם מי שאין להם. פנינה

רתימת הטלוויזיה

אני חושב שרק באמצעות פתיחת הנושא והזכרתו בכל התכניות, כולל תכניות של ילדים, רק ככה נדע שאנחנו לא חיים בבועה, ושיש מסביבנו אנשים שזקוקים לעזרה. זה כבר נתון בידי קברניטי הטלוויזיה באשר הם. ארגון לתת, למשל, גייס גם את ערוץ הילדים וגם את ערוץ הופ, ואני שמח שיש לי הכבוד לקחת חלק בעניין, ולקדם את הנושא של תרומת מוצרי מזון לקראת פורים. הכוונה היא למזון שיישלח לילדים נזקקים כחלק ממשלוחי מנות.

שלום אסף - ../images/Emo24.gif

אני ילדה בת 13 ומעוניינת לתרום , אייך אתה מציע לי לעזור לילדים אחרים. איילת

אפשר לנצל את המבצע הזה של ארגון לתת

עד יום שישי (מחר), כל זמן שהסופר פתוח, אפשר ללכת עם ההורים לסופר סל או להיפר נטו או לסופרים שמשתתפים במבצע, ועם הקניות שקונים לשבת או לבית בכלל, לקנות מוצר אחד או שניים או כמה שתרצו, ולתת אותם לנציגים שיעמדו בכניסה. דרכים אחרות לתרומה - אולי לא דרך לתת... יש המון אתרים של ארגוני סיוע, עמותות ומקומות שבהם אפשר להתנדב. אני בטוח שאם תפני לכמה מהם, הם בוודאי ישמחו לקבל את העזרה שלך ושל בני הכיתה.

אסף בזכותך אני כעת יוצאת לסופר

השכונתי ובדמי הכיס שלי אקנה ממתקים לילדים ואתן לנציג של ארגון לתת. אין כמו לתת, וחוץ מזה אני אוהבת לצפות בתוכניות שלך, (וגם אבא שלי) איילת

../images/Emo24.gif שימי לב - לא בכל סופר

לפני הקניה תבדקי שהרשת הזו אכן משתתפת במבצע. יש נציגים של ארגון לתת בכניסה, ויש פוסטרים עם התמונה שלי, של דודידו, טל מוסרי וסופי צדקה - כולם מתנדבים באותו מבצע כמוני. הסופרים שייכים לרשת השופר סל (בטח ההורים יוכלו לעזור לך לדעת לאן ללכת). וכמובן
בשם אלה שיקבלו ממך את משלוח המנות.

siglits

New member
שלום אסף

רציתי לשאול על הצד של הילדים שמקבלים את משלוחי המנות מלתת.. האם יצא לך לפגוש את חלקם? מהי התחושה שלהם כשהם מקבלים את משלוחי המנות? הם שמחים, או שהם נבוכים, או אולי כועסים על המצב אליו נקלעו. תודה ואתם עושים עבודת קודש!

הילדים שמקבלים

לא יצא לי לפגוש את המשפחות שמקבלות את משלוחי המנות (עדין?). כל המשלוחים מרוכזים במקום אחד, ממויינים, ונשלחים לכל רחבי הארץ. עוד מוקדם לפגוש את האנשים שיקבלו את המזון מהמבצע הזה, מהסיבה הפשוטה שהוא עוד לא נשלח. אין לי ספק שארגון לתת יעשה את הכל על מנת לעשות חלוקה צודקת והוגנת, וכי המזון יגיע לאלה שיזדקקו לו. אני גם בטוח שככל שהתרומות יהיו נדיבות יותר, יותר נזקקים יוכלו להינות מהתרומה, וייטב לכולנו הן כאנשים והן כחברה. הייתי כמה פעמים במופעי צדקה, התנדבתי. גם לילדים חולים, גם לילדים במשפחות בשכבות מצוקה. התרגשתי מהאהבה הגדולה שהרעיפו עלי ועל חברי שבאו להתנדב יחד איתי, ובעיקר ההרגשה שלי היתה טובה אחרי זה. כשראיתי אותם מחייכים, זה היה השכר הגבוה ביותר שקיבלתי אי פעם. לא הרגשתי מבוכה כשפגשתי אנשים שקיבלו תרומות, ואני גם חושב שכולנו התחנכנו על המשפט "כשנותנים לך קח" וזה כולל אנשים עשירים וגם ענייים

אסף אשתר - אני ראשונה פעם שניה

מברכת אותך שמחה לארח אותך אצלנו בפורום ומברכת את כל העוסקים במלאכה. פנינה

שאלה שקיבלתי במייל מעבירה אליך

הגעתי לפורום מקישור באחד הפורומים האחרים. שבו אנחנו גם נפגשים מדי פעם וגם תורמים מעצמנו לקהילה (לרוב לקהילת הילדים בארץ) הדבר הראשון שעלה לי לראש כשנכנסתי לפורום זה "90% פה עובדים על פנינה!" ואמרתי ניצור איתך קשר ונשאל עד כמה את מאמינה בכל פנייה ובכל סיפור ארוך או קצר כי אם כל הכבוד (ויש כבוד) אנחנו בישראל 2004 והמובטלים מחפשים כל דרך להרוויח כסף וגניבה עומדת בראש סדר עדיפות של הרוב. אשמח לקבל את תגובתך בנושא. תודה.

ציניות וגניבה

לצערנו, יש גם שרלטנים ויש גם אנשים רעים, פשוט רעים, שמנצלים ניצול ציני את הנכונות של אנשים אחרים לתרום ולעזור. אני יכול להבטיח לך שארגון לתת שכרגע אני מתנדב מטעמו לא עושה דברים מהסוג הזה, ויודע בדיוק לאן מגיעים משלוחי המנות. מי שרוצה להתנדב, או לתרום, א. זכותו וכדאי גם לבדוק בדיוק את הגוף שגובה את התרומות. ב. כדאי לפנות לעמותות גדולות או להיענות לעמותות מבוססות וארגונים גדולים, ולא להתפתות לכל מי שדופק בדלת ומציג את עצמו כמתרים למען.

GOG 1

New member
שלום

רציתי לשאול, כיצד הגעת לעסוק בעבודה עם ילדים. העבודה עם ילדים שונה בהרבה מהופעות בתאטרון או בטלויזיה. או שאולי בשניהם צריך הרבה אילתור?

הופעות מול ילדים

כשחקן, לא בחרתי מראש לאיזה קהל אני רוצה לפנות. השאיפה שלי היא לפנות לכמה שיותר קהלים, ולכמה שיותר גילאים. כשפנו אלי מהופ קטנטנים, וביקשו ממני לגלם את דמותו של נחשון המנחש הכי הכי שיש, הרעיון קסם לי, ופתאום מצאתי את עצמי עם שכבת גיל חדשה שפתאום מכירה אותי מהטלוויזיה. בדרך כלל, בעבודה רצינית בטלוויזיה או בתיאטרון, אין שום אלתור והכל מתוסרט או כתוב מראש, אלא אם כן המטרה מראש היא לעשות תכנית שמבוססת על אלתורים. זה לא שונה מעבודה מול ילדים. הצגת תיאטרון היא הצגת תיאטרון בין אם היא מיועדת לילדים ובין אם למבוגרים. ברור שהתכנים שונים...

ועכשיו שואלת בשנית

ה-T.V. מגיעה לכל בית והיא חלק חשוב בחינוך הילדים אייך לדעתך אפשר לרתום אותה להגביר את המודעות לילדים שאין להם? פנינה

sb21

New member
שאלה לאסף

למה מבצע ההתרמה התבצע דווקא בסניף רמת אביב של שופרסל? חשבתם שאם נביא את המפגש לאזור של עשירים הילדים של העשירים יבואו ויתרמו יותר כסף? אני מצפה לתשובה

גולן1010

New member
שלום אסף אשתר.

תמיד הערכתי אותך!
איך לדעתך אתה מתכוון לתרום משלוחי מנות?

droli

New member
שלום אסף ../images/Emo24.gif

רק לומר שאני מאד אוהבת לראות אותך בתכנית עם צביקה הדר - צוות מנצח!!

למעלה