שאלות כרמלה:

שאלות כרמלה:

1) למה תמיד כשאני מתקשר הטלפון תפוס? 2) מתי היא שולחת את הטופס לתשלום האגרה וחוברת ההשתלמויות? 3) מתי היא עונה לטלפון? 4) מתי היא שולחת תשובה לגבי תוצאות מבחן באנגלית?

תשובות כרמלה

1. כנראה שאז היא מדברת איתי ועונה על שאלותי בנימוס ובחביבות. 2. כשהם מוכנים למשלוח (כלומר בימים הקרובים) 3. במשך רוב שעות העבודה במשרד (לא כולל שבתות וחגים) 4. אין לי מושג

ועוד בעניין כרמלה....

למה לא ניתן לשלם את אגרת רשיון מורה הדרך באינטרנט. מבירור שעשיתי עם האתר נאמר לי שמשרד התיירות פשוט לא העביר את נתוני המשלמים והתשלומים ולכן לא ניתן. ואני שואל. למה??

כשעברתי את המבחן

התברר לי במקרה, אחרי 3 שבועות, שכרמלה לא קיבלה דיווח על זה שעברתי. זה שסיפר לי בירר גם למה- המזכירה בחלה"ט שלחה לכרמלה מייל שמאשר שעברנו, ומשהו קרה לו בדרך (אולי כרמלה לא אשמה והשרת חשב בטעות שזה ספאם- קורה). ושאלתי: למה כרמלה שעובדת במשרד התיירות בירושלים צריכה לקבל מייל מאבו כביר שמאשר שתלמידים מסוימים עברו את המבחן בע"פ במשרד התיירות בירושלים? תוסיפו לזה את הבירוקרטיה של משטרת ישראל, שלוקח לה כמה שניות להוציא אישור על היעדר עבר פלילי אבל כשקוראים למסמך "תעודת יושר" לוקח לה שבועות להעביר אותו לידי כרמלה, ותקבלו הרבה מורי דרך חדשים ומעוצבנים מדי חצי שנה. דרך אגב, בטופס לתשלום האגרה כתוב שהרשיון החדש ישלח אלי במהלך חודש ינואר. זה אומר שבדצמבר אפשר להדריך בלי רשיון?

פגע, אתה צריך לשנות גישה

You have an attitude וזאת לא פעם ראשונה איש צעיר. מן הסתם אם עברת מבחן הדרכה באנגלית, בהצלחה יש לקוות? אז אתה מבין למה אני מתכוון וזאת לא בדיוק מחמאה. שמע, אתה בחרת לעבוד במקצוע שמחייב צניעות. חבר, לא כל הידע אצלך, אתה עובד עם אנשים שחלקם ידען ממך, מנוסה ממך ושכח את מה שאתה עוד לא הבנת שאתה צריך בכלל ללמוד. קצת צניעות קצת ענווה ואורח רוח לא יזיקו לך . גם את המשפט המסיים את ההודעות שלך אתה יכול לשקול לשנות, כי יש אנשים שחושבים אחרת ממך לעניין נוף הארץ ולמרות זאת אוהבים את הארץ הזאת ומטיילים בה כנראה לא פחוך ממך. לפעמים השנינה היא לרועץ. בוא פשוט, בוא נקי, בוא צנוע וקשוב. בינתיים פגע, אתה מצדיק את הכינוי שלך, אתה עדיין עם גישה לא טובה. חג אורים שמח.

לפי מה שאני רואה פה בפורום

ולפי מה שראיתי במאות טיולים מודרכים בהם השתתפתי כאשר הייתי כאשר הייתי מאבטח- אין לי מה לשנות גישה. אני מצהיא מראש שהידע שלי בארכיאולוגיה והסטוריה מודבל למה שלמדתי בקורס, ולכן לא אדריך טיולים העוסקים בנושאים אלה. הידע שלי בטבע הארץ מוגבל למה שלמדתי בלימודי תואר שני ביולוגיה (כולל כמה קורסים בגיאולוגיה) שלימדו אותי שבנושאים אלה לא רק שאני יודע הרבה יותר ממורה הדרך הממוצע, אני יודע גם הרבה יותר מרבים מהמדריכים שלימדו אותנו בקורס, ויודע לזהות מתי המרצה\ מדריך מדבר שטויות- וזה קרה הרבה מאד. בנוסף, מאחר ואני מדריך בטיולי בתי ספר ידוע לי כמה שהחומר שלמדתי בקורס לא רלוונטי לאוכלוסיה זאת. לא מבחינת המתודיקה ולא מבחינת החומר עצמו.

וראית את המחיר ?

224 שקלים, ומרגיזה התוספת "בלבד". ז"א , שכל 1000 מורי דרך זו הכנסה של 224.000 שקלים..... מאוד מכעיס שאני צריך לממן את משרד התיירות, ואין מה לעשות, גנבים.

למעלה