שאלות- כמותי

שאלות- כמותי

1. בכל יום אוספת הדבורה מאיה 15 ליטרים צוף, ומכינה 15 ליטרים דבש. בלילה בשל רעב טורדני, אוכלת מאיה 10 ליטרים מהדבש. ביום שיהיו ברשותה של מאיה 100 ליטרים דבש, תקבל קידום ותהפוך מפועלת לאחראית משמרת, תוך כמה ימים תהפוך הדבורה מאיה לאחראית משמרת? 1. 17 2. 18 3. 19 4. 20 2. בלהקת "טריטון" שלושה סולנים. בכל אחד מעשרת המופעים של הלהקה הופיע הרכב שונה של סולן אחד ונגן מלווה אחד. כמה נגנים מלווים, לכל הפחות, יש בלהקה? 1. 5 2. 2 3. 3 4. 4 3. דליה מגדלת בערוגתה 60 פרחים: 20 שושנים ו-40 כלניות. 20 מהפרחים בערוגה הם ורודים -40 אדומים. מה הבאים נכון בהכרח: 1. מספר השושנים האדומים אינו גדול ממספר הכלניות האדומות. 2. מספר הכלניות האדומות אינו גדול ממספר השונים הורודים. 3. מספר השושנים הורודים אינו גדול ממספר הכלניות הורודות. 4.שום תשובה אינה נכונה.

sapirk

New member
תשובה ךשאלה ראשונה

התשובה היא 3. ביום ה-19. יוצא שבעצם בתום כל לילה כזה נשאר לה 5 ליטר דבש. אפשר לחלק את 100 ל-5 ומתקבל תוצאה של 20, אך יש לזכור שבסוף הלילה ה-18 יש לה 95 ליטר דבש, ככה שביום ה-19 היא תאסוף עוד 15 ליטר ובעצם יהיה לה כבר 110. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי :)

sapirk

New member
היא עושה את זה ביום

ולא בלילה... או שאולי לא הבנתי נכון.....

הבנתי עכשיו את השאלה

בסוף היום ה-17 היא תישאר עם 85 ליטר דבש, למחרת היא תאסוף עוד 15 ותגיע בדיוק ל-100.

sapirk

New member
שאלה שלישית

[ואני לגמרי לא בטוחה...] תשובה 1 - . 1. מספר השושנים האדומים אינו גדול ממספר הכלניות האדומות. אם כל השושנים שיש [20] יהיו אדומים, זה אומר שעדיין נשארים 20 פרחים אדומים שהם יהיו הכלניות האדומות וגם הם שוות ל-20. היות ולא יכול להיות מצב שבו יש 21 שושנים אדומים [כי יש רק 20...], אף פעם מספר השושנים האדומים לא יהיה יותר גדול ממספר הכלניות האדומות.

APT

New member
../images/Emo4.gif

איך 2?! מה אם יש נגיד: 40 כלניות אדומות ו20 שושנים ורודות?! אז כן יש יותר כלניות אדומות משושנים ורודות (או שזה ורודים?!) והתנאי לא מתקיים... אני די בטוח שזה 1...

APT

New member
שאלה 2...

אני חושב ש 4 (4)... מפני שאם יש שלוש אז יש רק 9 אפשרויות שנות ומכן שצריך להיות יותר, כלומר 4...

למעלה