שאלות כלליות :

OREAL1111

New member
שאלות כלליות :

1.האם אתם יכולים בבקשה לתת לי רעיונות למשהו שיוכל לאכסן כמה טרריומים וככה יחסוך מקום ! חוץ מהרון המגירות שלדעתי פשוט מוריד מערך גידול הזוחלים אני מיתכוון לדברים שיוכלים לאכסן טרריומים בנוים.. או "כוורות" גדולות 2.אחרי כל האכלה נישארות כמה טיפות דם על הנייר סופג של הנחשים עד עכשיו ניקיתי את הטרריומים יום אחרי יום ההאכלה וכמה אנשים אמרו לי שזה יכול לחכות עד לשתן\צואה הקרובים ! מה אתם חושבים? 3.הפיתון מיתכדר שלי ברוך השם!!!! אכל חולדה בלי שום ריח של אוגרים.! החולדה הייתה צעירה מאוד.. כעבור שבוע ניסיתי לתת לא חולדה בגודל המתאים(הרבה יותר גדולה) אבל הוא סירב כעבור שבוע ניסיתי שוב חולדה צעירה והוא סירב וכעבור עוד שבוע ניסיתי שוב חולדה צעירה! למה הוא סירב ב-3 הפעמים אחרי שאכל חולדה סוף סוף?

naja

New member
תשובות.

1-יש מדפים ממתכת לבניה עצמית(מתחברים עם מוטות ברזל מחוררים). ניתן להזמין את המדפים בהרבה מידות אורך ורוחב ולבנות לך סטנד. 2-קצת דם יבש לא יעשה שום נזק. אין צורך למהר לנקות. 3-סיפרתי לך בעבר- אחד המתכדרים שלי לא מסרב לחולדות, השני אוכל מידי פעם והשלישי אכל תקופה קצרה והפסיק(חזר לעכברים). עד כמה שזכור לי, את רוב המתכדרים שהיו לי בעבר גידלתי על חולדות. לדעתי זה רק עניין של רעב. אם הוא יאכל בתדירות נמוכה הוא יקח חולדות.

OREAL1111

New member
תודה על התשובות!

איפה אני יכול להזמין את המדפים וכמובן גם את המוטות ברזל? אז בעיקרון אני יתחיל לנסות להאכיל פעם בשבועיים... נקווה שזה יצליח! ושוב תודה.

רן333

New member
דעתי בנוגע לשאלות שלך:

לגבי (2) - אני מסכים עם naja. לגבי (1) - אני במקומך הייתי חושב שוב על כלובי מגרות. מדוע אתה חושב שזה "מוריד מערך גידול הזוחלים"? קח בחשבון שאחסון כלובים בצפיפות גדולה עלול להקשות מאוד על הגישה שלך לתוך הכלובים האלה. כלובי מגרות פותרים את הבעיה הזו בצורה אלגנטית מאוד, לטעמי. לגבי (3) - אם חשוב לך להרגיל את הנחש לאכול חולדות - אתה יכול לנקוט את השיטה הספרטנית: להציע מדי פעם חולדות לא גדולות מדי, ולא שום מזון אחר. מתישהו הנחש יהיה רעב מספיק ויאכל את החולדות האלה. זאת, כמובן, בהנחה שמדובר בנחש בריא.

OREAL1111

New member
תיראה..

לדעתי כלובי מגירות הם בדרך כלל עם המון המון פלסטקיות ב"כמות מיסחרית" והן לרוב קטנות מאוד.. אז יופי אתה מגדל עשרות נחשים בטרריומים קטנים ומבלי דקורציה! זו דעתי... ורן אני מקווה שהבנת אותי נכון! אני לא מדבר על "כוורות טרריומים" (כמו שאתה מגדל בהם את הפיתונים מיתכדרים)

OREAL1111

New member
אהה..

שככתי לגבי התשובה לשאלה ה-3 כדי שהפיתון מיתכדר יוכל את החולדה הקטנה מבלי שום שיפשוף הישתמשתי בשיטה שהצעת.. זה לקח פחות או יותר חודש וחצי.! אבל חשבתי שעם הוא יקח אז לאט לאט הוא יתשפר טיפה לגבי האוכל אבל זה לא ככה!

OREAL1111

New member
עוד שאלות ששכתי לישאול :

4. אני מקבל מחבר מקפיא די ישן תאמת... הוא פועל מצוין והכול אבל יש בעיה (?) אחת.. הוא מטיף טיפה ריח ! מה אתם מציעים לי לעשות? עם בכלל צריך.. 5. אני מיתכוון להוסיף למקפיא הזה עוד כמה שטויות (חח לא יזיקו קצת גלידות בחדר שלי!) אתם חושבים שתספיק קופסת פלסטיק סגורה והמכרסמים הם בעצם בתוך שקית שבתוך הקופסא 6. ת'אמת ניארה לי שאלה די טיפשית אבל תמיד טוב לישאול.. זה בסדר לשים באותו שקית מכרסמים שונים? או שיעבור ריח אפילו בזמן ההקפאה? 7. אני רוצה ליצבוע חדר ליד המקום בוא נימצאים הזוחלים.. המקום הזה היה בעבר פינת טלוויזיה והוא לא חדר סגור אלה מקום די פתוח.. האם ליצבוע חדר ליד שהדלת שלו ממש בכניסה למקום בוא נימצאים הזוחלים יכולה להזיק? תורה רבה מראש

לגבי הקפאה...

אני מגדל בעסק שלי עכברים ויחד עם זאת אני מקפיא למיקרה חירום...אם אתה רוצה לשים מכרסמים מסוגים שונים..שים כל סוג בקופסה שונה,תיסגור ותקפיא...לגבי הריח הרע,ישנם טבליות שנועדו למקררים,לא זוכר היכן ראיתי אבל תיבדוק ברשתות שיווק...טבליות שמנתרלות ריחות...

רן333

New member
אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה

אומר "כוורות". הכלובים שבהם אני מגדל את הפיתונים המתכדרים שלי הם כלובי עץ עם דלתות הזזה מזכוכית בחזית. הם פשוט מונחים אחד על השני. הנחת כלובי עץ כאלה אחד על השני היא בהחלט אפשרות, אבל: א. מנסיוני - כדאי לדאוג לבידוד תרמי בין הכלובים, במיוחד אם אתה משתמש באמצעי חימום שמקרין חום כלפי מטה (כמו נורות חימום, גופי חימום קרמיים או heat panels). אני משתמש בחתיכות של PVC מוקצף. הן חזקות ומבודדות חום טובות. ב. לכלובים כאלה יש חסרון מסויים על פני "מגרות": הכלוב צריך להיות גבוה יחסית גם כשלנחש אין ממש צורך בכך. זאת כדי לאפשר לך גישה נוחה לכל פינות הכלוב. בכלובי מגרות הבעיה הזו לא קיימת, ואתה יכול להשתמש בכלובים נמוכים יחסית, שיורידו את צריכת החשמל שלך. (אגב, לא הרבה מגדלים שמים לב לעניין הזה, הוצאות על חשמל הן בין ההוצאות המשמעויות ביותר כשמדובר בגידול נחשים.) בנוגע לגודל ה"מגרות" - אתה טועה. אפשר לבנות כלובים כאלה כמעט בכל גודל שתוכל להעלות על הדעת. הנה לך **דוגמא** לכלובי מגרות בגדלים של יותר מ-226x91 ס"מ.

OREAL1111

New member
כשאני אומר..

כוורת אני מיתכוון שעצם הבניה זה כמה טרריומים משותפים... חשבתי שכך אתה מגדל את הפיתונים מיתכדרים אבל טעיתי לגבי לשים אחד על השני אצלי זה לא ממש נוח ויעיל כי אני מישתמש בטרריומים מזוכיכית מסוג אקזוטיקה וזה ממש לא יהייה נוח לשים אחד על השני בימיחד שלא כל טרריום הוא בגודל שווה לגבי המגירות אמרתי את דעתי.. אני ממש לא הולך להישתמש בכאלו!

למעלה