שאלות כלליות

• פותח הנושא edi5
  • פורסם בתאריך

edi5

New member
שאלות כלליות

האם אפשר גם ללמוד מדעי המחשב במכללת תל אביב וגם לעבוד 160 שעות בחודש, מבחינת שעות וקושי האם זה מסתדר? אין לי שום רקע במחשבים ואני רוצה ללמוד מדעי המחשב, זה יהיה חיסרון בשבילי? מה עושה אדם שסיים ללמוד מדעי המחשב התקבל לעבודה, איך נראה סדר היום של מי שעוסק בQA או בפיתוח, מה הוא עושה תכלס?

ilan1998

New member
תשובההה

אפשר.השאלה אם תוכל להשקיע מספיק ולדעתי התשובה היא לא-תעבוד קצת פחות. שאלה שניה-זה ברור שחסרון אבל אתה יכול לפצות על זה בהשקעה. איך נראה הסדר יום זה שונה בכל מקום ובכל משרה זה כמו לשאול כמה עולה אוטו

edi5

New member
תנו את דעתכם בבקשה

אני חייל ככה שאין לי בררה אני חייב לעבוד 160 שעות... ההתלבטות שלי היא כזאת: 1.למכללת תל אביב אני יכול להתקבל רק מאוקטובר שנה הבאה. 2.ללמוד באוניברסיטה הפתוחה אני יכול להתחיל בסמסטר הבא, מה עדיף לחכות לסמסטר הבא וללמוד תוך כדי שירות באוניברסיטה הפתוחה עד סוף התואר או שלחכות לשנה הבאה וללמוד במכללת תל אביב או שלחכות לסיום השירות (אוקטובר 07) וללמוד בנחת? אני רוצה רק לציין שאני רוצה לסיים את התואר כמה שיותר מהר.

עידו פ

New member
אפשרי, אבל הכל תלוי בך

אני הייתי בקבע כשהתחלתי ללמוד במכללה. אם אתה מדבר על מכללת תל אביב יפו ("בשיתוף פעולה אקדמאי עם אוניב' תל אביב") ולא על מכללת תל אביב (סניף של האוניב' הפתוחה), אז יש להם מסלול לאנשי קבע שבו לומדים ביום חמישי בצהריים וביום שישי. אני אישית עבדתי יותר מ-160 שעות בחודש, למדתי בחמישי-שישי, סופ"ש עשיתי שיעורי בית (ולפעמים באמצע השבוע), ניצלתי את ימי החופש שלי עבור לימודים למבחנים - אבל שרדתי. אני לא יכול להגיד שזה היה קל - זה היה קשה. אין כמעט זמן לחיות, צריך להתאמץ בשביל ציונים (אבל ככה זה בכל מקום) ולא תמיד המפקדים מבינים את הצורך בלצאת לחופש בשביל ללמוד למבחן. לגבי רקע - יש קורסים שזה חסרון (הקורסים שמתעסקים עם תכנות) ויש קורסים שאין משמעות (קורסי מתמטיקה ואלגוריתמיקה למינהם שרובם בשנה א' ו-ב').

edi5

New member
אני לא בקבע אלא בסדיר

אני יכול גם להירשם לתוכנית? בכמה שעות בכל יום מדובר? סיימת את התואר שם?

עידו פ

New member
בעייתי

דבר ראשון, למיטב ידיעתי, סדיר = חובה + קבע (היפך מסדיר זה מילואים). בעייתי מאחר והרישום למסלול מעוף (ככה הוא נקרא) מותנה באישור של הצבא (המכללה מעבירה לצבא את רשימת הסטודנטים שנרשמים למסלול והם מאשרים שהם יכולים להרשם). הדרך היחידה שנוח ללמוד בצבא בזמן שירות חובה היא האוניב' הפתוחה - אתה קובע לעצמך איך אתה לומד ואתה רק צריך לוודא שמשחררים אותך למבחנים. בכל אופן הלימודים במכללה היו 10 שעות שבועיות (יום חמישי מהצהריים ועד הערב ויום שישי מהבוקר עד הצהריים). את התואר לא הספקתי לסיים במהלך השירות (הייתי 3 וחצי שנים בקבע והתואר תוך כדי הצבא "נמרח" על-פני 4 שנים בגלל שלא עושים הרבה שעות שבועיות) - אבל אחרי השחרור לקח לי עוד 4 חודשים וסיימתי אותו.

edi5

New member
בקשר לשאלה השניה שלי

מה עושה מתכנת בשעות העבודה? (אני לא מבין את המושג "מתכנת") לרוב כמה שעות עובדים בחודש, האם עובדים ביום שישי ומאיזו שעה עד איזו שעה עובדים? (לא בSTARTUP)

עידו פ

New member
-->

1. בזמן העבודה המתכנת מתכנת (כותב קוד). כשתתחיל ללמוד, תבין מה זה אומר 2. כמה שעות זה תלוי - הממוצע הוא בערך 180 שעות חודשיות (שזה 9 שעות ביום), אבל מרבית חברות ההיי-טק מרגילות את העובדים שלהם לעבוד 10-11 שעות ביום (ללא תשלום שעות נוספות כמובן) 3. לא נהוג לעבוד בימי שישי, למעט אולי בחברות שיש להם קשרים עם חו"ל (שם עובדים גם בשישי) אבל לרוב מסתפקים בקשר טלפוני (מצמידים אותך לסלולרי)

edi5

New member
מדעי המחשב+מדעים מדוייקים

ממה שהבנתי לימודי מדעי המחשב מאוד כללים וכוללים המול מטמתיקה ולא לומדים לתכנת ולא מתמחים בתחום ספציפי, אם כך אז איך בוגרים עובדים בתפקיד QA,בתפקיד DBA או בתפקיד אחר אם הידע שלהם הוא כללי בלבד?

עידו פ

New member
כמו כל מקצוע אחר שעושים בשבילו תואר

תמיד יימצא מישהו שיקח אותך ללא נסיון. מן הסתם המשכורת תהיה בהתאם !

עידו פ

New member
לרוב לא

אף על פי שיש מקומות כאלו. במרבית המקרים זורקים אותך למים ומקווים שתצליח ללמוד לשחות לבד.

edi5

New member
אבל אתה תטבעה

בן אדם לא יכול לעשות משהו שהוא לא יודע לעשות. זה פשוט לא מסתדר לי. בבקשה תסבירו לי...

עידו פ

New member
בתואר ראשון מלמדים שפות תכנות

זה אמור להספיק לרוב האנשים להתחיל לעבוד בתכנות. כן, צריך להעזר באנשים בשביל לתכנת יותר טוב, צריך לקרוא ספרים, לחפש תשובות באינטרנט וללמוד מטעויות אבל ככה זה בכל מקצוע. יש לנו רק מזל שאנחנו לא רופאים והטעויות הראשוניות שלנו לא עולות בחיי אדם (לרוב). זה יסתדר לך ככל שתכנס יותר ללימודים ולמקצוע, אז אולי עדיף שתחכה קצת עם השאלות של "אני לא מבין" עד שהעניין יתחיל להתבהר מעצמו.

למעלה