שאלות טרום פיתוח

אי.טי

New member
שאלות טרום פיתוח

שלום יש לי מספר שאלות על הטכנולוגיה, לפני שאני מחליט האם לפתח בphp או asp. 1.האם ניתן להגדיר cache אפליקטיבי? כלומר אם אני רוצה לשלוף נתונים מבסיס הנתונים בתהליך נפרד, לאחסן אותם בזכרון ושהדף יקרא את הנתונים מהזיכרון (ללא שליפה מבסיס הנתונים בכל פעם שמבקשים את הדף)? 2.האם ניתן להגדיר אובייקטים ולעבוד איתם, או שהעבןדה היא עם פרימיטיבס בלבד? אשמח גם להפניות למדריכים טובים.
 

אי.טי

New member
עוד משהו

האם ניתן לבצע upload של תמונה (כלומר קובץ gif), לאחסן את זה בmySql ואז להחזיר לדפדפן? (דרך אגב גם על השאלות הקודמות אני רוצה לדעת האם זה אפשרי, כרגע לא חייב לדעת איך)
 

WebKiller

New member
טוב הרבה שאלות שאלת

אז ככה: 1. ניתן להעלות קבצי תמונה ולשמור את הלינק של התמונה במסד. 2. בPHP ניתן לכתוב מחלקות, למעשה זה היתרון הבולט של השפה על ASP שמכילה רק מחלקות מוכנות. 3.ובקשר לשלפיה ואיכסון בזיכרון, ניתן לשמור את נתונים ב SESSION. אבל אם אתה מדבר על חיסכון במשאבים כמו זיכרון וזמן ביצוע, אז כל מה שאתה צריך זה אינדקס לטבלה, כמו מפתח ראשי או ייחודי. הלו יעשו את השאילתות מהירות יותר. חוץ מזה שאין צורך לזמן את כל הנתונים אלה רק את אלה שצריך. וכמובן ניתן לחלק לעמודים בעזרת פקודת ה "SQL" LIMIT start,len
 

kensaggy

New member
מממממ....

ניתן גםלשמור את התמונה עצמה בתוך מסד נתונים אך זה הרבה פחות יעיל מאשר לשמור את התמונה במערכת הקבצים של השרת ולשמור את הכתובת בלבד בDB. -חן.
 

אי.טי

New member
תודה, אבל...

1.אם אני מאחסן אתר על שרת מסחרי - אני לא אוכל לרשום קבצים לשרת 2.שמירה על הSESSION לא טובה אני מדבר על רמה כללית לאפליקציה.
 
למעלה