שאלות חשובות

OLYMPIAKOS8

New member
שאלות חשובות

אני בחור חילוני, אבל מאוד מאמין השבת הקרובה שתבוא עלינו לטובה, החלטתי לשמור שבת רציתי לברר כמה דברים. מתי עושים את הקידוש ? איך עושים את זה ? כנל לגבי ההבדלה במוצ"ש . האם מותר לי לשלוח טוטו (כמובן לפני תחילת השבת) ? אשמח לתשובות זה חשוב לי מאוד היו ברוכים.

היי אחי כול הכבוד לך....

אני מזדהה איתך.... שיהיה לך בהצלחה ושאנשי הפורום יעזרו לך כי אני לא יודע כול כך בלי נדר אני יכנס ויעזור אבל אני מאמין שיש בפורום הרבה יותר מבינים ממני ויוכלו לענות לך בצורה מסודרת ונכונה בהצלחה!

אתר על השבת

אתה מאוד עוזר עם הרבה דברים בסיסיים. [טוטו אסור לשלוח מכיון שהמשחקים יהיו בשבת ואתה לכאורה מכלכל אותם]

OLYMPIAKOS8

New member
קראתי את מה שכתוב באתר

אבל עדיין אני אשמח אם מישהו ירשום לי כאן עוד פקטים וכו'

תום, זה אופיר מווינרפ, תשובות:

* קידוש עושים לאחר שחוזרים מתפילת ערבית ביום שישי בערב. תשתדל ללכת לבית כנסת, אני לא יודע אם מתנים קידוש בתפילה, אני חושב שלא. נחכה לתשובת הרב בנוגע לזה. ביצוע הקידוש: תתחיל מ-"שלום עליכם" ואילך, בסידור תראה את זה, תמשיך ל-"אשת חייל" ומשם תגיע לקידוש המרכזי, תמלא את הכוס ביין, תרים אותה ביד ימין ותקרא "יום השישי ויכולו השמים והארץ וכל צבאם" וכך הלאה. תפתח סידור ותראה, יהיה יותר קל להבין את זה. * הבדלה עושים לאחר תפילת ערבית של שבת (מתחילה כ-20 דקות בערך לפני יציאת השבת), אבל אפשר לעשות הבדלה ישר אחרי יציאת שבת אם אתה לא מתפלל, אני חושב. שוב, תפתח את הסידור במקום המתאים, קח בשמים ונר. בעיקרון אוסרים לשלוח טוטו 16, גם לפני כניסת השבת.

מהמר כמה קיבלת בבגרות

בספרות בסוף?

../images/Emo207.gifיש לי גם שאלה בנושא

שאני עושה הבדלה, ואני מברך על ההבדלה, על הבשמים ועל הנר, שאר האנשים כאשר הם מריחים אחרי את הבשים או עושים עם היד על הנר, צריכים לברך את הברכות? או שהם יצאו לידי חובה בכך שאני בירכת?

asaf2000

New member
תשובה

בהבדלה כמו בקידוש עורך ההבדלה מכוון להוציא ידי חובה את שאר הנוכחים בכל הברכות והם מכוונים לצאת ידי חובת הברכות מעורך ההבדלה.

goldie4

New member
הוספה

נראה לי שרק אם הם אומרים "אמן" אחרי כל ברכה (הבשמים, האש והיין) הם יוצאים לידי חובה.

למעלה