שאלות חשובות!

2ו2תית1

New member
שאלות חשובות!

1. אני עושה לבד קידוש אני חייבת לשתות רביעית מהיין ?( קידוש של שבת של ערב שבת ובהבדלה) ולאחר מכן לברך ברכה על הגפן? מותר לי בערב שבת לשתות רק קצת ולא לברך אחרי זה??? ואם לברך אז אחרי ברכת המזון או לפני הנטילה של הלחם? 2. היום אני עושה קידוש ומחר בבוקר ואין לי סוכה מה אני צריכה להוסיף אחרי הברכה הרגילה כי אין לי סידור של סוכות... ואולי עדיף שאני ישאיל מהבית כנסת? 3.האם בד"צ של אגודת ישראל הוא לא טוב? לא לאכול? כי קניתי מעדנים שלהם ותירס וכאלה ובד"צ שארית ישראל? 4. לפעמים אני רוצה להתפלל שחרית נגיד בשבת חוץ מהתפילות מנחה וערבית אבל שחרית ארוכה לי מידי בבית גם ביום רגיל היא ארוכה לי אז קראתי שהאישה יכולה להגיד רק קריאת שמע וברכותיה להזכיר את יציאת מצריים שזה עוד איזה דף תפילת 18 ואחרכך עלינו לשבח אז זה טוב אם אני עושה ככה???? ושמעתי שיש הגבלה עד שעה מסויימת לקריאת שמע זה תקף גם על נשים.??? ובלילה יש בעיה לקרוא קריאת שמע אחרי 12 בלילה?

לגבי שאלות 2 ו4

2.אין חיוב לשבת בסוכות הערב(חג שמיני עצרת)זהו חג בפני עצמו עם את אישה נשים אינם חייבות בסוכה גם בחג הסוכות עצמו.4 לגבי השאלה עם יש לקרוא עד חצות הלילה אפשר לקרוא לאחר חצות הלילה

אופירA

New member
מנהל
לא - קידוש ל-3 רגלים

1. עושה לבד קידוש - צריכה לשתות רביעית או רוב כוס (כלומר יותר מחצי). אחרי ההבדלה מברכים ברכה אחרונה על הגפן. אבל אחרי קידוש לא מברכים על הגפן, אלא נוטלים ידיים ומברכים המוציא על הלחם, ובסוף הארוחה - ברכת המזון. ברכת המזון חלה גם על היין ששתית בתחילת הסעודה, בקידוש. 2. קידוש ל-3 רגלים מדובר על הפתיח לקידוש הרגיל לשבת (כי החג יוצא בשבת) עד ברכת בורא פרי הגפן (כולל), ובהמשך, במקום "אשר קדשנו מכל העמים ורצה בנו ושבת קודשו באהבה וברצון... וכו'" אומרים: "ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם, אשר בחר בנו מכל עם ורוממנו מכל לשון, וקידשנו במצוותיו, ותיתן לנו ה' אלוקינו באהבה שבתות למנוחה ומועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון, את יום השבת הזה ואת יום שמיני חג עצרת הזה ואת יום טוב מקרא קודש הזה, זמן שמחתנו, באהבה מקרא קודש, זכר ליציאת מצרים, כי בנו בחרת ואותנו קידשת מכל העמים ושבתות ומועדי קדשך באהבה וברצון בשמחה ובששון הנחלתנו. ברוך אתה ה' מקדש השבת וישראל והזמנים". אח"כ - ברכת שהחיינו. זהו. מאד מאד מאד עדיף שתבקשי מחזור לסוכות או ל-3 רגלים בהשאלה. 3.בד"צ של אגודת ישראל הוא מצויין. לאכול בתיאבון. כרגע, כל עוד אינך חיה בקהילה חרדית, את יכולה לסמוך על כל הכשר המוכר כראוי, שאינו רבנות, (מלבד בעוף ובשר, שרצוי להכיר את ההכשרים הטובים). מחר, כשתגורי בקהילה חרדית, ותכירי את המשגיחים בכל הכשר והכשר, תוכלי להביע עמדה פרטית לגבי ההכשרים המועדפים עלייך, ומי לא טוב בעינייך. רוב האנשים החיים בקהילות חרדיות גם הם אינם מכירים ספציפית משגיחים, ולכן סומכים על כל ההכשרים המוכרים כראויים, בתנאי שאינם רבנות, שזה הכשר שמוכרח לתת כשרות. 4. האשה יכולה להתפלל כפי שתיארת, ובלילה - אין בעיה עם שעת קריאת שמע. שבת שלום וחג שמח

תשובות בע"ה יתברך

1.לשתות רביעית או לשתות מעט ולתת לאדם אחר לשתות. אחרי הקידוש לא מברים על הגפן זה נפטר בברכת המזון . 2.תשאלי מהבית כנסת סידור יש בו קידוש לשמיני עצרת. 4.עיקר התפילה זה ברכות השחר(שזה חובה ) קריאת שמע ותפילת 18 וטוב להוסיף 10 זכירות ו 13 עיקרים שכל אחת זה מצוות דאורייתא. מותר לקרוא קריאת שמע אחרי חצות מותר עד עלות השחר.

נוסח הקידוש להיום "

יום השישי ויכלו השמיים והארץ וכל צבאם ויכל אלוקים ביום השביעי מלאכתו אשר עשה וישבות ביום השביעי מכל מלאכתו אשר הזה ויברך אלוקים את יום השביעי ויקדש אותו כי בו שבת מכל מלאכתו אשר ברא אלוקים לעשות אלה מועדי השם מקראי קודש אשר תקראו אותם במועדים וידבר משה את עת מועדי השם אל בני ישראל ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם בורא פרי הגפן ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם אשר בחר בנו מכל עולם ורוממנו מכל לשון וקדשנו במצוותיו ותתן לנו השם אלוקינו באהבה מועשים לשמחה חגים וזמנים לשוון את יום שמיני חג עצרת הזה ואת יום טוב מקרא קודש הזה זמן שמחתינו באהבה מקרא קודש זכר ליציאת מצריים כי בנו בחרת וקדשת מכל העצים ושבתות ומועדי קדשך באהבה וברצון בשמחה הנחלתינו ברוך אתה השם מקדש השבת ישראל והזמנים ומברכי ם השחיינו

למעלה