שאלות חשובות!

J Halliwell

New member
לגבי הלחש של דמבלדור

רולינג אמרה בראיון שאנחנו נבין את המטרה של הלחש בספר השביעי. והיא אמרה שזה חשוב לעלילה.

אפשר ציטוט?

*הולך לקרוא את הקטע הזה בספר החמישי כדי לראות על מה אתם מדברים בכלל*

J Halliwell

New member
אני מניח שזה לא ממש אישור

אבל אני חושב שאפשר להבין מזה שיש משמעות גדולה לקסם הזה: MA: Now that Dumbledore is gone, will we ever know the spell that he was trying to cast on Voldemort in the Ministry? JKR: Uuuummmm...[makes clucking noise with tongue ] ES: Let the record show she made a funny sound with her mouth. [All laugh, Jo maniacally.] JKR: It’s possible, it's possible that you will know that. You will — [pause] — you will know more about Dumbledore. I have to be sooo careful on this. הנה הקישור לכתבה המלאה: http://www.mugglenet.com/jkrinterview.shtml

שים לב... ../images/Emo67.gif

It’s possible, it's possible that you will know that. You will — [pause] — you will know more about Dumbledore​

FE PHANTOM

New member
היא לא ממש מבטיחה...

אם כך שנדע בספר השביעי את מהות הקסם. נשמע לי כאילו בזמנו היא סתם המציאה קסם שלא הווה גורם חשוב בסיפור ושאפילוט לה אין מושג מה מהותו וכיוון שכך לא יהיה לו המשך. מה זה משנה איזה קסם זה היה?! דמבוס יודע לעשות המון קסמים שאנחנו לא מבינים כי אנחנו יודעים מה שהארי יודע וזה מסתכם בלא הרבה. לא נדע איך, באבן החכמים, דמבוס הכין את המראה , לא נדע איך הוא שינה את צבעי הדגלים בסוף הספר ועוד מליון דברים אחרים שפשוט לא משנים!!! יש מלא שאלות שיכולות לסקרן מעריצים- כמו מה צבע החולצה האהובה על הרמיוני, אבל .... מה שהיה חשוב בקסם סזה זאת עצם העבדה שהוא לא פעל (מראה לנו על כוחו של וולדי) ולא מה מהות הקסם

../images/Emo41.gif שימו לב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo58.gif

בחיפוש אחר הקטע הנ"ל בספר החמישי מצאתי משפט שרק עכשיו הבנו אותו... רולינג כתבה אותו כאילו מאופן אחד, אך כשקוראים את השישי - מבינים אותו במשמעות אחרת, תראו: "זה היה טיפשי מצידך לבוא לכאן הלילה, טום," אמר דמבלדור בשלווה, "ההילאים יגיעו עוד רגע-" "עד אז אני לא אהיה פה, ואתה תהיה מת!" הטיח בו וולדמורט. ואכן, אנחנו מגלים אחרי המשך קריאה שבפעם הבאה שאנחנו רואים הילאים הוא --- בספר בשישי!! ואכן, בספר השישי, וולדמורט לא מופיע ודמבלדור מת

מחשבה נחמדה..../images/Emo58.gif

אבל ועוד איך ראינו הילאים מאז. טונקס? מודי? וכו' וכו'... אולי אפשר לפרש את זה שבפעם הבאה שיבואו הילאים וכשיהיו שם אוכלי מוות דמבי.... אאאאעעע... אתם יודעים, נו

FE PHANTOM

New member
ייתכן, אבל אני הבנתי אחרת..../images/Emo58.gif

אני לא חושבת שתוכנית הרצח של וולדמורט (תוכנית שבכלל מאלפוי הגה) הייתה קיימת כבר אז (בעיקר בגלל שמאלפוי חשב על התוכנית רק אחרי שהבחור ההוא שהתאומים הכניסו לארון ההעלמות השבור חזר וסיפר מה קרה לו בסוף עוף החול מה שקרה רק אחרי שוולדמורט אמר את המשפט ההוא). וולדמורט, לדעתי, התכוון למה שחשבנו שהוא התכוון- שהוא יספיק להרוג את דמבוס לפני שיגיעו ההילאים.... את התוכנית של מאלפוי הוא שמע מאוחר יותר והחליט ללכת עליה בHBP

כן, אבל רולינג ידעה....../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

רולינג
לא מלאפוי...
והיא ניסתה להעביר לנו...

אני לא מדבר על דמויות בספר...

אני מדברת על הסופרת של הדמויות
היא ידעה את זה והיא ניסתה להעביר לנו את זה דרך וולדמורט (שלא ידע עדיין, נכון... אבל רולינג ידעה
)

FE PHANTOM

New member
כנ"ל...

אבל נחמג יותר כשיש עם מי להתווכח...אחרת היה משעעעמם

Roonil Wazlib

New member
אם כבר מדברים על זה

אני לא חושבת שצריך לעבור בשתיקה על המשפט של לונה (מזכרון: לא שמעת אותם? הם שם, מאחורי הפרגוד). כן, היא קצת מטורללת לפעמים, אבל יש ללונה יציאות חשובות מידי פעם...

למעלה