שאלות חשובות!

שאלות חשובות!

בספר החמישי: מופיע אותו פרגוד אשר ממוקם במחלקת המסתורין בהיכל המוות. עכשיו השאלה שלי היא: מהו התפקיד של אותו פרגוד? ומדוע דווקא הארי ולונה רצו להיכנס לתוך הפרגוד כאשר אף אחד מאלו שנכחו בחדר באותו רגע(כגון הרמיוני ורון) לא רצו להיכנס? שאלה נוספת:כאשר התקיים הקרב בין דמבלדור לוולדמורט במשרד הקסמים נאמר שהלחש שדמבלדור שיגר לעבר המגן אשר וולדמורט זימן לעצמו, לא גרם נזק ניכר לעין למגן אך עלה כמעין צליל "גונג" מטריד ביותר....השאלה שלי היא: מה יכול להיות הלחש הזה? בתודה

mjlk

New member
אמממ../images/Emo118.gif

לדעתי הפרגוד הזה הוא הפתח לעולם הבא. ורק לונה והארי שומעים את הלחשושים, מאותה סיבה שרק שניהם ראו את הפגעסוסים... בקשר לשאלה השניה אני לא יודעת

Burning Witch

New member
לא נראה לי...

כי גם ניוול ראה את הפגעסוסים אבל הוא לא נשמך לפרגוד...

sky44

New member
נוויל ראה את הת'סטראלים../images/Emo35.gif

כן
בשיעור של האגריד רק הארי וילד אחד מסלית'רין ראו אותו.

D o l e v P

New member
ציטוט.. באנגלית

'Now… put yer hands up, who can see 'em?' Immensely pleased to feel that he was at last going to understand the mystery of these horses, Harry raised his hand. Hagrid nodded at him. 'Yeah… yeah, I knew you'd be able ter, Harry,' he said seriously. 'An' you too, Neville, eh? An' -'

black robe

New member
ובעברית../images/Emo13.gif../images/Emo63.gif

מע"ח, עמוד 461 , פרק "עין הנחש" , שורה 21: "עכשיו... תרימו ידיים, מי פה יעול לראות אותם?" מאושר מהמחשבה שיקבל סוף-סוף הסבר לתעלומת הסוסים האלה, הארי הרים את יד. האגריד הנהן לעברו. "כן... כן, אני ידעתי שאתה תצליח לראות אותם, הארי," הוא אמר בכובד ראש. "וגם אתה, נוויל? ו -" אה, ויש עוד ציטוט: מע"ח, עמוד 782 , פרק "מחלקת המסתורין" , שורה 7: "נוויל טיפס על גבו של הת'סארל הבא בתור וניסה להניף רגל קצרה אחת מעל לגבו של היצור.

the ror

New member
אני חושב שגם הוא שמע את הרעשים

מאחורי הפרגוד ולכן כמו שכתוב הוא ניסה למשוך את הארי משם ולא כמו כל השאר שלא שמעו את הרעשים פשוט לא הבינו מה קורה...

amitush26

New member
../images/Emo187.gifפגעסוסים?../images/Emo12.gif ותשובה-

אני לא זוכרת אותם
זו אמורה להיות בדיחה או משהו?
זה היה כי רק הארי ולונה שמעו את הקובים המתים שלהם מתדברים אליהם משם... נראה לי

2 Mיכל

New member
ממ..../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

1. גם ג'יני נמשכה אליו, אבל רק הארי ולונה שמעו קולות. 2. אין לי מושג. כתוב מה היה הצבע שלו?

אלאנקה

New member
לונה אמרה ש....

"וחוץ מזה זה לא כאילו שאני אף פעם לא אראה יותר את אימא".... "אוי, מה איתך. אתה שמעת אותם שם, מאחורי הפרגוד, לא?"... "בחדר ההוא עם הקשת.הם המתינו שם, רק מחוץ לטווח ראייה, זה הכל. אתה שמעת אותם." (הארי פוטר ומסדר עוף החול עמ' 881) נראה לי שהיא היתכוונה לזה שהמתים נמצאים שם....

CMD

New member
הלחש של דמבלדור..

לפי הצליל שהלחש שפגע במגן עשה, וולדמורט הבין שדמבלדור לא מנסה להרוג אותו.. אולי זה יכוון יותר איזה לחש זה.

ToryMaster

New member
לא נראה לי שזה קשור לצליל

אולי זה יותר קשור לזה שדלמבלדור יכול היה לכוון טוב יותר, או לבצע לחש חזק יותר שיעיף את המגן אבל גם יפגע בוולדמורט חזק.

CMD

New member
אבל לא נראה לי,

שהוא רצה לפגוע בו, כמה שזה נשמע מוזר..

the ror

New member
אני חושב...

שלפי מה שהוסבר עד עכשיו דמבלדור נלחם בכוח האהבה ולדעתו היא מקור הקסם הכי חזק שקים וכמובן וולדמורט חולק עליו אני חושב שצליל הגונג רק שימש דרך להמחיש את עוצמת הקסם וכנראה גם את המאמץ שוולדמורט היה נאלץ להשקיע על מנת לבלום אותו(זימון מגן מוחשי ונראה לעין הוא לא דבר שכיח בעולם הקסמים ולכן אם וולדמורט עשה זאת כנראה שהוא היה מוכרח).

CMD

New member
נכון, אבל גם

דמבלדור הקים לחי'ים את המזרקה, שתעזור לו בחסימת לחשים ולשמור על הארי... אז גם כאן יש שימוש מסוי'ים, למרות שזה לא רגיל.

למעלה