שאלות חשובות

nano4

Well-known member
שאלות חשובות

משתתפים יקרים, אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות מכיוון שאני מעוניינת להתחיל את תהליך ההגירה ועליי לדעת קודם כמה דברים: 1. אני בהריון והבנתי שאם אתחיל תהליך הגירה עכשיו, התינוק לא יקבל אישור כניסה. האם כדאי לי להכין את כל המסמכים, לגשת למבחן וכאשר הוא יוולד ישר להגיש את התיק לשגרירות? הלידה צפויה במאי ואנחנו מתכננים לעזוב בסביבות יולי 2007. 2. באותו הקשר. האם אני יכולה לעשות את המבחן באנגלית מתי שארצה ואז להגיש הטפסים? וכן האם ניתן להוציא כבר אישורים מהבנק, מהמעביד ולהגישם רק בעוד 8 חודשים, או שהם לא יהיו רלוונטים יותר (אני רוצה להכין הכל מראש ורק למסור ממש לאחר הלידה). 3. נאמר שמגיש הבקשה חייב להכנס ראשון לקנדה. האם לא נוכל כמשפחה לבצע כניסה משותפת? 4. אני מתלבטת האם להגיש את המסמכים לפני שאקבל את תעודת התואר השני שלי(אני צריכה להוציא מיון גבוה יותר במבחן). האם אני יכולה להגיש המסמכים ובמידה ואקבל ציון שאינו מספיק אוכל להוסיף בספטמבר את תעודת הת. השני וזה יספיק או שיהיה עליי להגיש בקשה מחודשת ולשלם הכל מחדש? 5. ובהתייחס, במידה ואגיש את הטפסים רק בספטבר אוקטובר שנה הבאה(כאשר יהיה לי האישור לת.שני) האם אספיק עד יולי אוגוסט שנה אח"כ לעזוב?< סליחה על השאלות הרבות אך אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי בכדי שנוכל לתכנן צעדנו.

שאלות רבות, מעט ידע.

כדאי לך לקרוא את המדריכים בפורמט PDF שקיימים באתר מחלקת ההגירה, הכל כתוב שם. אפשרות אחרת היא לגשת ליועץ ולשלם לו קצת כסף ושיעשה לך סדר בדברים. אפשרות נוספת היא לקנות את אחד המדריכים שיש בנושא, כמו זה שיש ב www.theguidetocanada.com , ולפחות הצד הטכני של מה מגישים לפני מה, ומי צריך להכנס ראשון (זה שעולה) - יהיו לך יותר ברורים. בהצלחה.

ממה שאפשר לענות:

1) לפי מה שאני יודע (מקריאה בפורום בלבד) אפשר ללדת את התינוק במזל טוב ואז לעשות לו ספונסרשיפ, באם נולד לאחר קבלת הויזה. כדאי שתדפדפי אחורה בפורום, היו המון שאלות בנושא הריון/תינוק/לידה וכו'. 2) המבחן באנגלית תקף לשנה. את יכולה לעשות אותו מתי שתרצי, אבל במעמד ההגשה גילו צריך להיות פחות משנה. הנייר מהבנק זו הפחותה שבדאגותייך. אפשר להוציא את הנייר הזה מהכספומט (ריכוז יתרות) גם 10 דקות לפני הגשת התיק. את המסמכים מהמעסיק את יכולה להוציא עכשיו ואם הם יספיקו לך בשביל להוכיח את הנסיון המקצועי שאת טוענת לו - אז אין בעייה, אבל שוב, אם את הולכת ממילא להגיש רק בעוד יותר מחצי שנה, למה שלא יהיה עדכני עד כמה שאפשר? 3) אכן מגיש הבקשה חייב להיכנס ראשון, אבל זה לא אומר שהנספחים לבקשה לא יכולים לעמוד אחריו בתור בביקורת הדרכונים (כל עוד הוא ראשון...) 4) לפי עדויות הכותבים כאן, היתרון היחיד של הגשת מסמכים שאינם מספיקים ואז לצרף תוספות, הוא שהנייר לא הולך לאיבוד. אבל אם את סומכת על עצמך שתוכלי לשמור על התעודות שלך בבית ושהכלב לא יאכל אותן, אז באמת שאין סיבה להגיש את המסמכים במדורג. תאספי הכל ואז תגישי. בנוסף, אם יש לך את סף הניקוד גם בלי התואר השני (שהרבה פעמים הם בכלל לא מחשיבים אותו לפי מה שכתבו פה כל מיני בעלי תואר שני בעבר!) אז אין סיבה שתחכי. תבדקי אם התואר השני שלך מוכר. 5) כולו מן אללה. יש כאלה שמצליחים לדחוס את הזמן בין הגשת התיק להחתמת הדרכונים ב3 חודשים, יש כאלה שזה לוקח להם נצח-נצחים. אי אפשר לבנות על כלום. בנוסף - קחי בחשבון שסף הניקוד עלול להשתנות.

patti1

New member
nano4

מצטרפת להמלצות שקבלת, ומציעה לך לקרוא בפורום בדפים קודמים,על פניו נראה שכדאי לך לדעת יותר גם על הבטים בתהליך שלא שאלת לגביהם. האם ידוע לך לאן את מעוניינת לעבור? נושא הערכת תעודות אקדמיות ודרישות להשלמות למודים?היצע / בקוש במקצועות שלכם?יוקר מחיה,דיור,תחבורה,רפואה? -בהצלחה!

vhkv7

New member
רגע, רגע...

לפני שאענה על השאלות- הנקודה הבסיסית היא- שאינך יכולה לבצע בדיקות רפואיות במהלך ההריון, כך שגם אם תתחילי את התהליך כעת (כלומר הגשת הניירת לשגרירות)- הרי כשיגיע היום המיוחל לביצוע הבדיקות- לא תוכלי לבצען....כך שבכל מקרה- עליך לחכות ללידה שתתרחש במז"ט במאי. ומכיוון שאינך יכולה להכין ניירת בקשה לתינוק שעדיין לא נולד- אין לך כעת ברירה אלא להכין את התיק בצורה המירבית ביותר כעת, לחכות ללידה, להוסיף את התינוק לבקשה- ולהגיש... עכשיו לשאלותיך: 1. על רוב השאלה עניתי כבר במבוא... וכדי לחדד: הייתי ממליצה לאסוף "ניירות" רבים ככל האפשר כבר עכשיו, כדי שמיד אחרי הלידה, תוכלו להגיש את התיק לשגרירות. 2. ניתן לבצע את המבחן באנגלית בכל זמן. רק דעי שהציון תקף לשנה מיום ביצוע המבחן, כך שאולי כדאי לחכות עד פברואר-מרץ (בהנחה שתגישו את התיק ביוני). אותו כנ"ל לגבי ניירת: מכתבי המלצה ממעסיקים קודמים- תתחילי לאסוף מעכשיו. מכתב מהמעסיק הנוכחי תבקשי סמוך למועד הלידה (כדי שלא "תשברי ת'ראש" אח"כ), וכנ"ל לגבי אישורי כספים מהבנק, טו' 106 (בלוא הכי מקבלים אותם בסביבות פברואר). 3. מגיש הבקשה חייב להיכנס ראשון, אולם אינו חייב להיות לבד...דהיינו- אתם בוודאי יכולים להיכנס כולכם ביחד. 4. לא ניתן להגיש את הניירת לשגרירות עד שאינכם עומדים בסף של 67 נקודות- כך שאם אין לכם עדיין ציון מספיק, ולא משנה הסיבה, בין כה וכה לא תוכלו להגישו. ואחרי שכבר יש לכם ציון 67- אל תטרחו להוסיף ניירת: השגרירות רוצה לראות את מינימום הניקוד וזה לא משנה אם יש לכם 67, 75 או 100 נקודות... ובאותו הקשר- אם יש שינויים שמחייבים הוספת מסמכים לתיק אחרי שהוגש (למשל, שינוי מקום מגורים), פשוט ניגשים אליהם ומודיעים להם: זה לא כרוך בביטול התיק או בתשלום מחדש. 5. מועד העזיבה ביחס למועד הגשת התיק כבר נדון רבות פה בפורום...ויש הרבה השערות בנושא: לעיתים עובר זמן רב ממועד ההגשה עד מועד קבלת הויזות (אנחנו, למשל, הגשנו בתחילת אפריל 2004 וקיבלנו בחזרה את הויזות בסוף ינואר 2005- כמעט 10 חודשים!!!), ומאידך ישנם כאלה שסיימו את כל התהליך תוך 3 חודשים. מה שיוכל לתת לכם מושג על מסגרת הזמן שלכם, הן למעשה הבדיקות הרפואיות: הויזות שתקבלו בסוף התהליך- תוקפן יהיה לשנה מיום הבדיקות, כך שייתכן וכאשר תקבלו את הויזות- למעשה ישארו לכם חודשיים-שלושה לממש אותן. למשל, במקרה שלנו- קיבלנו את הויזות בסוף ינואר 2005, והצטרכנו לממש אותן עד תחילת יוני 2005 (4 חודשים). ולסיום- ישנן 2 "טקטיקות" עיקריות לביצוע המעבר: א. כל המשפחה מבצעת ביחד את הכניסה לקנדה- ואז נשארים בקנדה, או חוזרים לישראל לזמן מה (וזה כבר בתגובה אחרת...), ב. שולחים "חיל חלוץ" (בד"כ מגיש הבקשה הראשי)- שיארגן מקום מגורים, רכב וכו'- ואז מגיע ה"חצי השני" עם הילדים- והכל כבר מוכן ומסודר. זהו לבינתיים- הריון קל ומוצלח- גאלה בקיצור- תתחילו את התהליך, תרגישו לאן נושבת הרוח (ובאיזו מהירות)- ואז תנסו לתכנן את מועד העזיבה שלכם.

yifat123

New member
אפשר לעשות את הבדיקות גם בהריון.

אולי זה לא מומלץ ע"י כל רופא אבל בוודאות אני יודעת שאפשר לעשות ומכירה נשים שעשו את הצילום למשל עם שני סינרים וילדו ילדים יפים ובריאים. אני לאומת זאת לא רציתי לההסכן ורק אחרי שעשיתי את הבדיקות נכנסתי להריון. אבל זה לא אומר ש"אי אפשר".מהנסיון שלי אני יכולה להוסיף לך שאני התחלתי את התהליך לפני שהייתי בהריון והיום אחרי שקיבלתי את הויזה אני בהריון מתכננת להכנס לקנדה לאחר הלידה ולא לפניה(אחרי ברורים הבנתי שעדיף שהכניסה הראשונה תהיה עם התינוק).

tricia

New member
להגיש עכשיו הכל....

לא מאמינה שתשמעי מהשגרירות כמה חודשים טובים. ברגע שתלדי תודעי להם על כך שיש לכם ילד חדש ותעדכנו את התיק. סביר להניך שאת הבדיקות רפאויות אותם עושים בסוף התהליך תקבלי לפחות בעוד כמה חודשים טובים (חצי שנה פלום במקרה הטוב). אם את תתבקשי לעשות אותם לפני הלידה תעקבי זאת קצת. ואם זה יוצא אחרי הלידה רק תודעי להם שבינתיים יש תינוק.

nano4

Well-known member
שאלה נוספת

קודם כל תודה לכולם על התשובות המפורטות. לשאלתכם אנו יודעים שאנו רוצים לעבור לטורנטו מכיוון שיש לנו שם משפחה שנוכל לגור אצלה כמה חודשים ויותר חשוב מזה מקווים שתוכל לעזור לנו למצוא עבודה. שאלתי הנוספת היא האם יש לכם רעיונות כיצד מוציאים מכתב מהמעסיק ומהבנק מבלי שישאלו שאלות מיותרות? לצערי במקרה הזה אני עובדת בבנק ויהיה לי קשה מאוד לקבל מכתב מפורט על יתרות באנגלית ומכתב המלצה מבלי שתהיה הרמת גבה.

פשוט:

הולכים לכספומט, מבקשים "ריכוז יתרות כולל". אם הוא ישאל משהו, להגיד לו "תשתוק ותעשה מה שאומרים לך". למעסיק את יכולה להגיד שזה משהו בשביל הלוואה לבעלך ממקום העבודה שלו, שזה עבור מלגה, עבור הוצאת ויזה לארה"ב וכו'.

shipy1234

New member
דווקא בכלל לא בעייה

בבנקים כמו במקומות גדולים אחרים מסוגם פשוט מרימים טלפון למחלקת כ"א ומבקשים אישור על תקופת ההעסקה ותפקיד. את לא צריכה בכלל ליידע את המנהל שלך. לגבי האישור פשוט תוציאי מהכספומט כמו שאמר רן או שתגשי לסניף ותוציאי.

gesus

New member
היא כתבה "מכתב מהמעסיק ומהבנק"

רק שלא תלך לבנק שלה ותבקש שם מכתב מעסיק

בן זאב

New member
קרא את הודעתה ה-ש-נ-י-ה

היא כותבת: "לצערי במקרה הזה אני עובדת בבנק ויהיה לי קשה מאוד לקבל מכתב מפורט על יתרות באנגלית ומכתב המלצה מבלי שתהיה הרמת גבה.".

למעלה