שאלות חשובות

תוליק

New member
שאלות חשובות

שלום כולם. קצת נעדרתי לאחרונה אז קודם כל ברוכות הבאות ובהצלחה לכל החדשות. האמת שרציתי לשאול שאלה וכבר כמה זמן אני מגלגלת אותה בראש, תכננתי לשאול בעילום שם אבל אחרי מה שראיתי שהלך כאן בימים האחרונים (מזעזע דרך אגב..) החלטתי שאני לא מתביישת ואני שואלת "על השולחן". אני מקווה שכולם יבינו שאני שואלת באמת ממקום מקצועי ולא בכוונה לעורר דיונים ארוטים. אז... (הנה זה בא).. רציתי לשאול אם מעבר לכדורים, לחום בבוקר וכל ההתעסקות יש משהו שצריך לעשות בנוסף במיטה .(כל דבר, טיפים תנוחות וכדומה).
שאלה שניה - קצת פחות מביכה אבל גם עליה הייתי מבקשת לקבל תשובה היא האם עוד בנות חוץ ממני שלקחו איקקלמין נכנסו למצב רוח נורא כל כך. אני מדברת על בכי כמעט לא פוסק, עצבנות כעס וצעקות על האיש שלי עד כדי רצון לקום וללכת לתמיד ( תמיד היתה לנו זוגיות מצויינת ואנחנו מאוהבים מאוד אז אני בטוחה שזה מהורמונים)בקיצור: איך מתמודדים עם זה, האם בכלל לגיטימי להאשים מצבי רוח בהורמונים וכדומה.(אציין שאני לוקחת 3 ביום אבל גם כשלקחתי 2 היה מצב רוח נאחס!) סליחה על האורך, ואני מקווה שלא אתחרט על כך שלא כתבתי בעילום שם בסופו של דבר. תוליק, שמקווה לתשובות רציניות.

עמית@

New member
הי תוליק, אין מה להתבייש, ואני שמחה

שאת שואלת בשמך ועומדת מאחורי השאלות, עכשיו, יש רופאים שממליצים להשאר לשכב כרבע שעה אחרי הסקס +לשים כרית או משהו כזה מתחת לישבן- פה בפורום היו כמה דיונים בסוגייה "עמידת ראש- האמנם?" או בקיצור- האם להרים רגליים וכד´- המסקנה היתה שזה למרבה הצער לא ממש עוזר, אם הזרע תקין הוא יגיע לאן שהוא צריך אפילו אם לא נרצה. בקשר לאיקקלומין- אצלי חוץ מלגרום לי לבייץ הוא עשה כמעט הכל, מצב רוח חרא- כאבים, עייפות, מה שלא תרצי. אבל זה בטח גם המתח שבו אתם נתונים- תחילת טיפולים וחוסר הידיעה לאן הולכים וכמה זמן זה יקח. מ´כפת לך- תאשימי את ההורמונים בהכל
מקווה שעזרתי, ערב טוב

יעל@

New member
תוליק חמודה

תוליק האם את עושה מעקב זקיקים ורירית, ובדיקת דם? מעבר לזה אני ניסיתי עם הרגליים למעלה, להשאר במיטה וכו´... כלום לא עזר, זאת אומרת אם זה קורה אז זה קורה, יש בנות שנכנסות להריון בפעם הראשונה שהן מנסות. מה שחשוב שהזרע יכנס פנימה, כל השאר תלוי בו ובביצית. לגבי המצב רוח, גם עליי האיקקלומין השפיע לא טוב מבחינת המצב רוח, גלי חום, פצעים וכו´..... אבל מה לא עושים כדי להכנס להריון.. את צריכה להיות ערה להשפעה שיש לכדורים על המצב רוח ויש להם השפעה, לנסות לחפש את הדברים שמרגיעים אותך, גם לשתף את בעלך בזה. דרך אגב למרות שהאיקקלומין קצת משבש את החיים יש בנות שנכנסות בעזרתו להריון, כדוגמת אחותי אז אל תתייאשי. המון בהצלחה, ואל תתחרטי על זה שכתבת, כולנו עוברות את זה. שבוע נעים, יעל

תוליק יקרה

קודם כל בקשר לסקס...תחשבי כמה הריונות יש מ"משגלים נסוגים". אם הזרע טוב הוא ימצא את הדרך לביצית. אם זה נותן לך תחושה טובה, תישארי לשכב כמה דקות אחרי. בקשר לאיקקלומין. קודם כל, בדיקת חום היא מאוד מאוד לא מהימנה בלשון המעטה. את לוקחת כדורים שאמורים לגרום לביוץ ולכן את צריכה לעקוב אחריו בצורה מדוייקת יותר (למשל, בדיקת אולטראסאונד לקביעת גודל ומספר הזקיקים בשחלות, או בשילוב עם בדיקת דם לרמות אסטרדיול ופרוגסטרון). אם את עוד לא רוצה את הבוג´ראס של מעקב, אז לפחות ערכה ביתית לרמות LH. אם מדידות חום את יכולה ממש לפספס את הביוץ. כשנטלתי איקקלומין היו לי בעיקר גלי חום של גיל הבלות...ואיתם גם מצבי רוח. את נוטלת כדורים שמשפיעים על בלוטת יותרת המוח, כך שיש "סיכוי" שזה ישפיע על המצב רוח. ושוב, גם הציפיה והמתח יכולים לשבש במשהו את דעתנו.... אל תתביישי לשאול, כמאמר הבדואי לבנו.. אם לא תשאלי - איך תדעי? בהצלחה גדולה זוהרה

תוליק חמודה ../images/Emo70.gif

גם אני לא הייתי בפורום כמה ימים והייתי בשוק לגלות את המופרע הזה שהורס כל חלקה טובה בפורום הנהדר הזה. אני מקווה שיחסמו לו את הגישה בהקדם האפשרי כדי שהוא לא יוכל יותר לפגוע באף אחת
. ועכשיו לשאלותייך: 1.השאלה לגיטימית ביותר... אני לא מתיימרת להיות רופאה/סקסולוגית אבל זה מה שאני קראתי/שמעתי בעניין: עדיף (אבל לא חובה) לקיים יחסים בתנוחות שבהן הזרע מוחדר כמה שיותר קרוב לצוואר הרחם (כי אז זה בעצם "מקדם את הזרעים" חלק מהדרך שהם צריכים לעשות...
). כל זאת מכיוון שמתוך מליוני זרעים רק בודדים מגיעים קרוב למטרה
ובעצם השפיכה "עמוק יותר" עשויה להגדיל את מספר הזרעים המגיע קרוב לביצית. אז מה זה בעצם אומר מבחינת התנוחה? אומרים שהתנוחה המיסיונרית (הגבר למעלה) עונה על "הדרישות" מצוין, אבל גם כל תנוחה אחרת שעולה על דעתכם שבה השפיכה היא כמה שיותר בפנים... כמו כן שמעתי שהתנוחה המיסיונרית עונה על "הדרישות" במיוחד לנשים עם רחם קדמית (רוב הנשים). לנשים עם רחם אחורית (ויש לא מעט כאלה)- מומלצות תנוחות אחרות אשר מביאות לאותה תוצאה. כדי לדעת איפה ממוקמת הרחם שלך- את צריכה פשוט לשאול את הרופא המטפל שלך. חוץ מזה שמעתי שכדאי להרים קצת את האגן אחרי קיום היחסים (למשך 20 דקות לא יותר)- שוב- על מנת לעזור לזרעים להתקדם בשחייה
. כל האמור לעיל הוא לא מוגדר כ"חובה" ואין פה שום מדע מדויק. יש המון נשים שנכנסות להריון מהרבה תנוחות אחרות וגם בלי לשכב אח"כ עם הרגליים למעלה... אבל- אם זה מה שיכול לעזור אז למה לא בעצם? זה בניגוד לשאר הטיפולים לא כ"כ קשה לביצוע ואפילו מאוד כיף
. 2.כזכור לך גם אני לוקחת איקקלומין- אבל בינתיים רק כדור אחד ביום (ואני מקווה שאני לא אצטרך יותר
). אין לי מצבי רוח קיצוניים כמו שאת מתארת- אבל אם במקרה אני מתעצבנת ממשהו- בעלי ישר מייחס את זה לכדורים... שמעתי מהרבה בנות שהורמונים משפיעים על מצב הרוח. בעצם זה די הגיוני- גם כשאנחנו במחזור למשל- מצב הרוח יכול להשתנות תדיר. אני משערת שככל שלוקחים יותר הורמונים כך עשויה לגדול גם ההשפעה על מצב הרוח
אבל- אני בטוחה שגם הלחץ עצמו מעצם הטיפולים והציפיה מורטת העצבים ל
גם היא תורמת למצב הרוח (וללא קשר להורמונים). בקיצור- תנסי להרגע (עד כמה שאפשר) ותנסי לשכנע את עצמך שחלק גדול מהעצבים לא נובע בכלל מההורמונים אלא מהלחץ בו את נמצאת. ככל שתהיי פחות לחוצה ותחשבי יותר חיובי- אני בטוחה שהמצב רוח יהיה יותר טוב. אני יודעת שזו לא "חוכמה" להגיד למישהי שכ"כ רוצה ולחוצה מהנושא- שהיא צריכה להרגע (ותאמיני לי שגם אני בסרט הזה), אבל ברגע שמודעים לבעיית הלחץ אפשר לנסות לשלוט ןלמתן את הבעייה. אני לא יודעת אם עזרתי- אני מקווה שלפחות קצת. בכל אופן- אני מאחלת לך המון המון
מכל ה-
, שיהיה לך שבוע נפלא, נשיקות ממרחקים, שני. נ.ב- וטוב עשית ששאלת. אם לא שואלים אז לא יודעים

yaelhul

New member
תוליק, עוד תוספת קטנה לגבי מה אסור

לעשות כשרוצים להיכנס להריון - רצוי מאד להימנע משימוש בחמרי סיכה ושימון כלשהם (כולל ג´ל, רוק, שמנים וכו´) בזמן קיום היחסים. למה? כי הם סמיכים ומעכבים את הזרע בדרכו למטרה או פוגעים בו ממש (רוק). פרט לזה - אין צורך באקרובטיקה מיוחדת פרט למה שכבר אמרו לך. שיהיה בהצלחה וטוב שהרגשת בנוח לשאול. יעל

תוליק

New member
כמעט בוקר טוב לכולם

כתבתי המון המון - ממש שפכתי את ליבי למקלדת ולכן - ואז נמחק הכל. אולי זה לטובה בסופו של דבר סתם הייתי מרירה ומרחמת על עצמי. אקווה לעוד סיפורי איקקלמין וגרורותיו - סתם כדי לא להרגיש מפלצת. אל תשימו
אלי - אני ממש חולה וכל הזמן בוכה - הררי טישואים סביבי - וגם רבתי עם אמא שלי - וגם הרופא אמר שאני צריכה לרדת במשקל וזה מעליב כי אנ´לא שמנה! וגם זהו. אה, בעצם לא - אני לא מצליחה להרדם. עכשיו זהו.

ווה ווה ווי ווה איזה מצבי רוח ....

זה עשה לי. כבוד רוממותו של הבעל טען אח"כ שמצבי הרוח של ההריון בטלים בששים לעומת מה שעושה האיקקלומין (כך שאת יכולה להסתכל על הצד החיובי של העניין - את פשוט מאמנת את הסביבה כדי שיתרגלו למה שיבוא עוד מעט
). בכי משטויות בעבודה ("למה הבוס לא שם לב שהשקעתי כל כך הרבה בעבודה ואפילו לא אמר מילה טובה דקה אחרי שהגשתי לו את הנייר")? היה. קריזות בבית ("למה שמת את הצלחות בארון של הכוסות? למהההה?")? היה. אטרף על הכביש ("מי זו הפוסטמה הזו שחותכת אותי ככה? אסור לתת רשיון לנשים!")? היה. רחמים עצמיים וטונות של בכי סתם? היו גם היו. בקיצור - תני לי דוגמא, ואתן לך שלוש בחזרה (אני בטוחה שעוד לא מיצית את מלאי מצבי הרוח האפשריים, את תופתעי ללמוד את עצמת היצירתיות שבאה עם ההורמונים). לא יודעת אם אלה ההורמונים, או הלחץ או השילוב של שניהם, ובעצם זה גם לא ממש משנה - זה המצב הקיומי שלנו וזהו זה. אל תרגישי רע עם עצמך, אין לך יד ורגל בעניין, זה פשוט השד הרע שיושב לך בפנים בחסות "המצב". וזה יעבור. מבטיחה. לגבי התנוחות - יש הרבה גישות. כאלה שחושבים שזה לא ממש מסייע, כאלה שחושבים שככל שהזרע מגיע קרוב יותר לצוואר הרחם כך ייטב (ולכך טובות - נדמה לי - התנוחה המסיונרית ומספר תנוחות של חדירה מאחור), אבל בתכל´ס -אי אפשר לדעת. מצד שני - מ´כפת לכם לנסות ולהשתעשע
? זה בטח לא יזיק. שיהיה בהמון הצלחה.

הי תוליק../images/Emo24.gif

יו ממש מכה כל המצבי רוח האלה אהה... טוב אני לקחתי רק חודש אחד אקקלומין אבל ממש לא הפסקתי לבכות ירדו לי כל הזמן דמעות בלי שום קשר לכלום. כנראה שאנחנו הופכים להיות נורא רגישות. אם זה מרגיע אותך אז גם אכשיו בלי שום כדור אני נורא רגישה מתעצבנת בקלות ושלא נדבר על הבכי... כנראה המצב הרגיש הזה שבו אנו נמצאות וכל המתח הזה יוצא על הכיוונים הכי פחות אשמים כמו הבעלים שלנו. מקווה שבעלך יודע לקחת אותך בפרופורציה ואת תפסיקי להילחץ כל כך תקבלי את עצמך ותחבקי את עצמך זו לא תקופה קלה אז קצת פידבק עצמי לא מזיק חוץ מזה לא הבנתי למה הרופא אמר לך לרזות???? בכל מקרה שבוע טוב יום ראשון הוא יום טוב להתחלות חדשות מחבקת אותך המון שחר

יובל@

New member
פעם אחרונה של לקחתי איקקלומין

חשבתי לשלול לעצמי את רישיון הנהיגה...
כי זה כבר התחיל להיות ממש מסוכן !

עידית ד

New member
זה מזכיר לי שראיתי בטלוויזיה ../images/Emo44.gif

לפני כמה ימים שעשו הזרעה לדובת פנדה מקסימה, ואחרי שהזריעו אותה הם הרימו לה את הרגליים למעלה.... לא בטוח שזה עוזר אבל מה אכפת לי לא לקום מהמיטה ושבעלי יביא לי את הסיגריה שאחרי הא?! סתם לידיעה כללית - בפעם שנכנסתי להריון הסקס לא היה בשכיבה בכלל ואני לא אכנס לפרטים... אם אתן מבינות למה אני מתכוונת
בקשר לאיקקלומין = זה היה נורא. עיזבי את גלי החום, ההשמנה וכו´.... הכי נורא זה מצבי הרוח. וכמו שעמית אמרה יש גם קשר לזה שאת בתחילת הטיפולים,ההמשך הלא נודע, הציפיות והאכזבות. בהצלחה עידית

תוליק, את בסדר גמור.

כבר ענו לך אבל אני אוסיף (ביקשת חיזוקים נוספים, לא?)- זה ממש לא את וזה גם לא בעלך. זה האיקקלומין בכבודו ובעצמו. בכי הוא שם נרדף לאיקקלומין, (עצבנות וכל היתר-שם נרדף לכל טיפול...). אני קצת מתפלאת שלא אמרו לך שזו תופעת לוואי של איקקלומין-נדמה לי שזה אפילו רשום בדף הזה שמצורף. תנסי כמה שאפשר להתעלם מדברים קטנים שמעצבנים, תקלי על שניכם- מותר לחפף קצת עכשיו (אז הוא לא יודע לעשות ספונג´ה כמו שצריך, מה זה משנה? והוא לא קנה בדיוק את מה שביקשת, אז מה? וכו´ וכו´). ואולי במקום ללכת לתמיד (ברררררר...הפחדת אותי כהוגן) תלכו ביחד לאיזה מקום, קצת להתאוורר? תנוחות וכדומה- גם כאן כבר ענו לך. משום מה לא ראיתי את סיסמת ה"יום כן יום לא", אז אם לא שמעת על זה, זו גם המלצה. (וכדי לעודד את רוחך קמעה, הנה בדיחה אחת על חשבוני- שאלתי את הרופאה שלי, אחרי שהמליצה על "יום כן יום לא", אם אפשר יום כן יום כן, והיא ענתה שמי שיכול-אפשר, אבל לא צריך לעשות את זה עד כלות כל הכוחות...)

נועם@בת

New member
במיוחד בשביל האיש שלך.

אם תלחצי על הלינק בתחתית העמוד, זה יוריד לך משהו חמוד. אל תדאגי זה לא וירוס. תורידי ותבקשי מהבעל להדליק את הפתיל עם הגפרור. כמו שאמרנו כבר מזמן- כולנו באותה סירה.
נועם

למעלה