שאלות חשובות

namshoosh

New member
שאלות חשובות

מזה כמה שנים אני בתחום תעסוקתי שאינו מתאים לי. כיום אני רוצה לשנות עיסוק, האמת קודם כל אני צריך למצוא עבודה כי אני מובטל שנה וחצי בערך, אבל יש לי כמה שאלות - איך מוצאים עיסוק בתחום/ ענף חדש כאשר הניסיון עד יום הוא בתחום שונה 180 מעלות מהכיוון החדש המתוכנן??? איך מסבירים בראיון שאני רוצה לעשות שינוי כיוון? איך מציגים זאת בקורות החיים ? ? ?

לאט לאט

טוב לעשות דברים במקביל. למצוא עבודה כדי להבטיח פרנסה ובמקביל להתחיל תהליך עומק שיעזור לך לזהות כוחות, לטפל בדפוסים ומקומות חולשה כדי להבטיח בחירה מתוך עבודת מודעות ולא רק כדי לרוץ ולהדביק משהו. לא מתאים להציג, לדעתי, בפני מראיין את המקום האישי העדין של שינוי כיוון אלא אם אתה כבר יודע לאן אתה הולך ואז אתה מוכן לעשות עבודת מתלמד וחשוב אז להיות פתוח ובהיר. עד שלא עשית את כל המהלך אין מה להציג בקורות חיים. שנה וחצי זה הרבה זמן, מה עשית בתקופה הזאת ? מה בכל זאת אתה יודע על מה שמרגש אותך ?

namshoosh

New member
תשובה והבהרה

ברור שקודם כל צריך למצוא פרנסה כי הרזרבה נגמרת ואשתי כנראה מחודש הבא תסיים את עבודתה. בשנה האחרונה עשיתי המון מילואים, חשבתי, טיילתי, התבטלתי וחיפשתי עבודה. לגבי השאלה שלי להצגת עצמי בפני מראיין הכוונה כאשר אני פונה לתחום חדש שונה. אני עד היום עסקתי בעיסוקים שקשורים במינהל עסקים ונניח אני פונה לחברות אבטחה כדי להתקבל למשרת מפקח (אני רס"ן במילואים כך שסתם להיות שומר זה יהיה לא מתאים) - איך אני יכול לשכנע אותם שמה שעשיתי עד היום היה ואיננו ומעכשיו אני מחפש כיוון חדש? מקווה שהבהרתי את עצמי.

Info Center

New member
תשובה לשאלתך

למראיין לא תהיה להבין את העובדה שהנך רוצה לעשות שנוי, להפך. תמיד תוכל לנסח את קורות החיים שלך לכוון שיאפשר לך לקבל הצעות כלשהן, אולם אל תשקר, מעסים יבין בין השורות.

למעלה