שאלות חשובות למאסטר

symbol1

New member
שאלות חשובות למאסטר

שלום רב, יש לי מס´ שאלות חשובות שאבקש את עזרתך בהן: קודם כל, נבחנתי במועד פברואר האחרון ופירוט הציונים הוא: אנגלית- 142 מתמטיקה- 129 עברית-128. שאלותי הן: 1. האם נוספו נושאי בחינה חדשים מהמועד בו נבחנתי לאחרונה (הפעם אלמד בכוחות עצמי ולכן אינני בקיא בשינויים האחרונים). 2. האפ ה"פטור" שלי מאנגלית יתפוס גם במקרה שבו אקבל ציון כללי גבוה מזה שקיבלתי , אבל נמוך מ-135 (סף הפטור) בפרק האנגלית? 3. בכמה שאלות להערכתך נכשלתי בכל פרק? קשה לי להעריך... 4. טיפים לקראת המבחן הקרב ובא... תודה רבה ...

psymaster

New member
שלום - והתשובות באיחור קל

נוספו 2 נושאים חדשים - 1. גאומטריה אנליטית 2. סדרות הנושאים נמצאים החוברת המרכז הארצי ובחומר הלימודים של מכון שחר. לשאלתך ה-2 הפטור "יתפוס" אפילו אם לא תקבל אותו במבחן השני. להערכתי - באנגלית טעית בכ- 3-4 שאלות בכמותי: 7-8 ובמילולי כנ"ל. אבל כמובן שקשה להגיד במדוייק. הטיפים היו ונשארו אותו דבר ,כמובן שעדיף שתתמקד בכמותי ובמילולי ופחות באנגלית (שם מספיק לקרוא קטעים במקרה שלך) מעבר לזה - כמה שיותר תרגול וכמובן כדאי לבחון חודשים מס´ לפני הבחינה נושאים ספיציפיים בהם אתה מתקשה ולעבוד עליהם במיוחד - דווקא בגלל שזוהי בחינה שנייה ואתה כבר יודע במה מדובר. שיהיה המון בהצלחה.

stroop

New member
פטור באנגלית

כעקרון האוניברסיטאות יכולות לעשות מה שהן רוצות עם הפסיכומטרי (כמה לשקלל אם להתייחס לחלקים בנפרד בקבלה או רק בציון הכללי וכו´). כך שאף אחד לא יכול להבטיח לך (בניגוד לדברי ה"מאסטר") שהפטור שלך באנגלית יתפוס. עם זאת עם ציון כזה, אין להערכתי סיכוי שתקבל ציון באנגלית שהינו נמוך מרמת הפטור. בד"כ אנשים משפרים את הציון שלהם באנגלית (בגלל זה בחינת האמי"ר כל כך פופולרית). אם אתה מתכנן לגשת שוב אז באמת נראה לי שמספיק פשוט לקרוא באנגלית (לאו דווקא חומר לפסיכומטרי). למה את רוצה להרשם שהציון הזה לא מספיק לך (רפואה?)... אם אתה מנסה להתקבל להנדסות או מדעי המחשב והבגרות שלך לא משהו אולי כדאי לך לשקול לעשות את בחינת ממ"י שזה רק במתמטיקה ואם יש לך ציון טוב יותר מהבגרות בשקלול עם הממ"י (זה דרוג כמו בפסיכומטרי) אז אתה יכול להתקבל על סמך זה (למיטב ידיעתי רק בטכניון מתחשבים בתוצאות הממ"י גם לרעתך, משמע אם זה נמוך יותר משאר נתונייך אז יפגע בסיכויי קבלתך, ואז אנשים משתגעים כדי לבטל את העברת ציוניהם לטכניון כי הם מרגישים שלא הלך להם טוב...) בהצלחה!

למעלה