שאלות חשובות!!! דחוף!!!

inbalisr

New member
שאלות חשובות!!! דחוף!!!

שלום לכולכם...!!! יש לי כמה שאלות... יש לי חבר, בן 20 שכנראה יש שלו add. זה מתבטא בשינויים קיצוניים במצבי הרוח (כל שטות גורמת לשינוי: רעב, חום, דבר מעצבן, עייפות וכו'),כמו כן זה מתבטא בחוסר יכולת להתרכז לטווח ארוך, מתקשה להתרכז בשיחה עם המון פרטים, חוסר ריסון עצמי... וכד' נשמע מוכר??? בכל מקרה הוא ממש נגד האיבחון, נגד ריטאלין ותרופות אחרות. והוא חושב שרק הוא יכול לעזור לעצמו... ויכול להשתלט על זה לבד... השאלה שלי היא: האם זה אפשרי? האם אדם יכול ללמוד על עצמו וכך לשנות משהו בו...? או שהוא חייב כדורים כדי לתפקד נכון? דבר נוסף... איך מסבירים לאדם כזה שהוא צריך לגשת לאיבחון מבלי לפגוע בו ולתייג אותו? שאלה אחרונה... האם אפשר לחיות עם זה ללא טיפול או שחייבים טיפול אחרת המצב יחמיר...? שיהיה לכולנו שבוע טוב ושקט!!!

אבן החן

New member
החבר הזה שלך...זה לא אח שלי ???

מניסיוני המר עם אחי ובכלל... אי אפשר לעזור בכח למי שלא רוצה עזרה. וכן יש דרגות שונות של הפרעות קשב. אני למשל רק לאחרונה גיליתי שכנראה יש לי הפרעות קשב (אני בת 38) ואני כן הצלחתי להסתדר עם זה במשך השנים - עם חוסר הריכוז עם קצת קשיים בלימודים, חברתיים וכו'. גם עם השינויים במצב רוח (עם זה דווקא הסביבה לא מסתדרת
) בכל מקרה -לפחות במקרה שלי - כמה שנידנדתי והצקתי יותר רק יצרתי אנטי. הוא הלך להתאבחן לבד כשהיה צריך את זה (עמדו להעיף אותו מהאוניב'). גם אותי תסכל נורא כשהצעתי עזרה והוא לא רצה לקחת. אבל לא נראה לי שיש מה לעשות. תני לו לנסות להסתדר לבד. אם יום אחד זה יפריע לו הוא ילך ויטפל.

zivadina

New member
כנראה שהשאלות אחרות כאן לא חשובות..

תראי, אנחנו פורום של ADHDים אימפולסיביים. אז החדשים אוהבים לכתוב עם הרבה סימני קריאה ו"דחוף" ו"מהר". אם נענה כל הזמן מהר ודחוף, מתי נוכל לעבוד, לאכול, לכבס, לשטוף, לטפל בילדים שלנו, לטפל בעצמנו? בבקשה, יש לנו 5 מנהלי פורום כדי להבטיח שאף שאלה לא תישאר ללא תגובה, אז תגלשי אתנו בניחותא ולא בבהילות, אחרת נחשוב שיש לך הפרעת קשב... לשאלתך, האם אדם יכול ללמוד על עצמו וכך לשנות משהו בו, התשובה שלי היא כן!!! אני ובעלי משתנים גם בגיל 50. יותר מזה, אני חושבת שאדם שאיננו משתנה הוא זקן. אבל כדי לרצות להשתנות, צריך להודות בכך שיש בעיות, צריך ללמוד את הבעיות, וצריך אומץ לשנות. בקשר לפגיעה ותיוג: אני אומרת כאן לכולם - את ה"כל בסדר" ו"לא צריך טיפול" כבר ניסיתם. אולי תנסו עכשיו את האבחון והטיפול? תמיד אפשר להפסיק אותם אם אין שיפור. בקשר ל"לחיות עם זה ללא טיפול": ובכן, הטיפול בהפרעת קשב הוא קודם כל מודעות, ידע ("ידע הוא כח"), ונסיון יום יומי להתמודד עם הקשיים ולמצוא דרכי פיצוי ועקיפה ללקות. כאשר אדם/ נער/ ילד רואה שההתמודדות שלו מצליחה, הוא מוכן להציב לעצמו מטרות יותר גבוהות, ולא מפחד ליפול ולקום בדרך להשגתן. אולי לחבר שלך יעזור "אימון אישי" אצל מאמן מומחה ל-ADHD. באימון האישי האדם המתאמן מציב לעצמו מטרות, והמאמן עוזר לו להבין מה מפריע לו להשיג אותן. כך הם מנהלים דו שיח במהלך החתירה של המתאמן להשיג את המטרות שהצהיר עליהן. האימון האישי היא גישה שהתחילה עם ספורטאים ואנשי עסקים שרצו לשפר את התפקוד שלהם, והמשיכה בהצלחה ל-ADHD.

למעלה