שאלות חינוך ../images/Emo11.gif
שאלה 1. כל הזמן הייתי בדעה שיש לי תינוק קטן, אין מה לחנך, צריך לפנק. ופינקתי
. בימים האחרונים אני די בהלם מהתוצאה. קודם כל, אין תינוק תמים. יש ילד שיודע בדיוק מה הוא רוצה (שזה בסדר גמור), לא מתפשר או מתפשר אחרי המון שיכנועים (שזה כבר די מטריד, כולה בן 10 חודשים), ומה שהכי גרוע- הדרך שלו לעמוד על שלו. הוא מתעצבן, הוא צורח, הוא זורק דברים, הוא נושך, ממש בהסטריה. כל זה רק אם חלילה התעכבתי, שלא לדבר על סירוב. כשמקבל את מה שרוצה- נרגע בשניה ומחייך כאילו כלום לא קרה, ממש מותק של הילד, קשה להאמין איזה מפלצת הוא היה לפני רגע. ניסיתי להתעלם. הוא פשוט ממשיך ולא נרגע (באיזשהו שלב השכנים בטוח יזמינו שירות סוציאלי). נחנק מקוב צרחות ומתחיל להשתעל, ממש מפחיד. מה עושים? שאלה 2. הוא לא מוכן שילד אחר ישחק על ידו (על השטיח שלו) ולא עם הצעצועים שלו. איך מתנהגים? לדעתי להסביר לו לא יעזור, הוא עוד קטן ולא יבין. מחר צפוי לנו ביקור של חברים (הוא מכיר טוב גם אותם גם את הילדה) ואני שברתי את הראש. שאלה 3. לצערי הגיע החורף וצריך להלביש את הילד. הילד לא מוכן להתלבש. בכלל. צורח רק כשניגשים אליו עם חולצה (אם זה עוד לא ברור הוא צורח בכל מצב שלא נראה לו). אני שמה חולצה- הוא מוריד, מסתובב ובורח (בזחילת חצי גחון חצי על שש אבל מהירה מאד). קובע בכלל לא מוכן, היום היה קר נורא וטיילנו בחוץ בלי קובע (אוי איזה הערות קיבלתי...). יש טיפ? סליחה על האורך. הולכת לחפש תמונה כדי שתבינו על מה מדובר (כשצרח היום בגלל הכפית שנפלה לו רצתי להביא מצלמה, אבל צילמתי במצב חצי רגוע כבר כי ברגע שהוא רואה מצלמה הוא עושה פוזות ולא בוכה).
שאלה 1. כל הזמן הייתי בדעה שיש לי תינוק קטן, אין מה לחנך, צריך לפנק. ופינקתי