שאלות חינוך

טאניוש

New member
שאלות חינוך ../images/Emo11.gif

שאלה 1. כל הזמן הייתי בדעה שיש לי תינוק קטן, אין מה לחנך, צריך לפנק. ופינקתי
. בימים האחרונים אני די בהלם מהתוצאה. קודם כל, אין תינוק תמים. יש ילד שיודע בדיוק מה הוא רוצה (שזה בסדר גמור), לא מתפשר או מתפשר אחרי המון שיכנועים (שזה כבר די מטריד, כולה בן 10 חודשים), ומה שהכי גרוע- הדרך שלו לעמוד על שלו. הוא מתעצבן, הוא צורח, הוא זורק דברים, הוא נושך, ממש בהסטריה. כל זה רק אם חלילה התעכבתי, שלא לדבר על סירוב. כשמקבל את מה שרוצה- נרגע בשניה ומחייך כאילו כלום לא קרה, ממש מותק של הילד, קשה להאמין איזה מפלצת הוא היה לפני רגע. ניסיתי להתעלם. הוא פשוט ממשיך ולא נרגע (באיזשהו שלב השכנים בטוח יזמינו שירות סוציאלי). נחנק מקוב צרחות ומתחיל להשתעל, ממש מפחיד. מה עושים? שאלה 2. הוא לא מוכן שילד אחר ישחק על ידו (על השטיח שלו) ולא עם הצעצועים שלו. איך מתנהגים? לדעתי להסביר לו לא יעזור, הוא עוד קטן ולא יבין. מחר צפוי לנו ביקור של חברים (הוא מכיר טוב גם אותם גם את הילדה) ואני שברתי את הראש. שאלה 3. לצערי הגיע החורף וצריך להלביש את הילד. הילד לא מוכן להתלבש. בכלל. צורח רק כשניגשים אליו עם חולצה (אם זה עוד לא ברור הוא צורח בכל מצב שלא נראה לו). אני שמה חולצה- הוא מוריד, מסתובב ובורח (בזחילת חצי גחון חצי על שש אבל מהירה מאד). קובע בכלל לא מוכן, היום היה קר נורא וטיילנו בחוץ בלי קובע (אוי איזה הערות קיבלתי...). יש טיפ? סליחה על האורך. הולכת לחפש תמונה כדי שתבינו על מה מדובר (כשצרח היום בגלל הכפית שנפלה לו רצתי להביא מצלמה, אבל צילמתי במצב חצי רגוע כבר כי ברגע שהוא רואה מצלמה הוא עושה פוזות ולא בוכה).

המממ...

בעיני,ה"פינוק" בגיל הרך מאוד,לא זה שיוצר את האסרטיביות שלו היום. הוא גילה את כוחה של העמידה על שלו,והדרך הידועה לו,היא לצרוח עד שהוא יקבל את שלו. הרכושנות קשורה לגיל ולא לפינוק,אין מה להלחם בה,אפשר לפרוש שמיכה ליד השטיח. לגבי ההתמודדות-את חייבת להגדיר לך על מה אין לך ברירה ו/או עקרוני לך,ושם לא לותר בשום פנים ואופן. גם אם הצרחות יתגברו עקב זה לכמה ימים,הוא יפנים מהר מאוד איפה הצרחות לא יעילות ויפסיק. הוא צורח כי זה מביא לו את מה שהוא רוצה. בכל מקרה,מה שלא עקרוני,מראש לא להתחיל "ויכוח",אם בסופו של עניין הוא יקבל מה שהוא רצה=הצרחות עשו את שלהן.

טאניוש

New member
תודה והבהרה

אין רכושנות, זה משהו אחר. הוא כאילו פוחד מילדים אחרים כשהם כל כך קרוב אליו. מן חוסר בטחון כזה או לא יודעת איך להגדיר. מבחינתו אפשר להשאיר את הילד האחר על השטיח אבל לקחת אותו משם. רגע... אמשיך אחר כך....

ומה עם איזה אחת מחמיאה?

דווקא אם הוא מפחד,הייתי מקלה עליו,בלי התרגשות,בוכה מפחד,קחי אותו,ואולי שבי איתו יחד,שיראה שאין ממה לפחד.

טאניוש

New member
אני אשאר בלי ידיים ../images/Emo4.gif

יש לו קוצים בטוסיק. צריך לשבת איתו על השטיח ולהרחיק ממנו את הילד האחר. די מבאס אבל כנראה שאין ברירה. טוב, לשם איזון- אחת מחמיאה
.

למעלה