שאלות חו"ל

שאלות חו"ל

כמה זמן לא הייתי כאן... האמת שטפו טפו- מצבי טוב. הגלולות מדכאות את העניין ובמחזור האחרון הדימום היה בשליטה עם ההקספרון והנקסין. סיימתי סדרה של 25 עירויי ברזל והגעתי להמגלובין 12 וההמטולוג אישר לי לחזור לכדורים, אז קיבלתי את ימי שישי בבוקר שלי בחזרה... וכמה שאלות... אני טסה השבוע לשבועיים לארה"ב. ומתה מלחץ לקבל מחזור. למישהי יש נסיון עם זה? האם הטיסה והלחץ אוויר גרמו למישהי לקבל מחזור למרות הגלולות? את הגלולות- להמשיך לקחת לפי שעון ישראל? כלומר אם אני לוקחת ב9 בערב. לקחת לפני הטיסה ולספור 24 שעות ולקחת לפי זה? או לעבור ל9 בערב שעון מקומי? ואם אני אקבל שם מחזור (לוקחת כמובן את כל הגלולות איתי) ומשהו משתבש- למי פונים? איך אני יודעת איפה יש מומחה לאדנומיוזיס בחו"ל? ושאלה אחרונה- ביטוח. כשאתן טסות האם אתן עושות ביטוח רגיל או שאתן מכלילות אותו למחלה? דיברתי עם הביטוח ולא ממש ידעו מה זה ואם אפשר להרחיב על זה את הביטוח ורק שאלו כל הזמן אם זה סרטני... תודה מראש לעוזרות ושנה טובה ומתוקה.

maysaloon

New member
תשובה חלקית

אני כרוקחת יכולה לענות לך על השאלה של הגלולות אני חושבת שאת צריכה לקחת כל 24 שעות ללא קשר לשעון מקומי , וכמובן לא נוסעים בלי משככי כאבים . האמת היא שגם אני נוסעת לשבועיים ולא חשבתי בכלל על ביטוח מקווה שזה יעבור בשלום , אם יש המלצות נא לשרשר

בוקר טוב

לגבי הגלולות קיבלת תשובה . לפי ההגיון נשמע נכון לקחת כל 24 שעות ללא קשר לשעון המשתנה. לקחת כל מה שיש לך כאן מבחינת האנדו....והבריאות (משככים, גלולות, ויטמינים, ברזל.....) אם את לוקחת גלולות ברצף אין סיבה שתקבלי ווסת. אבל לחץ משנה הכל ויכול להיות שתקבלי ווסת או רק דימומים בכל מקרה תתייעצי עם הרופא שלך מה לעשות אם זה יהיה ווסת או רק דימום. בנוסף תשאלי אותו אם הוא מכיר ויכול להמליץ לך על מישהו למקרה חרום שם. אך אל תשכחי שמדובר בארה"ב ובהחלט יש להם מושג מה עושים.... כמובן לעשות ביטוח ובהחלט להכליל את המחלה כי את יודעת עליה והיא מוכרת לרופאייך.....תסבירי להם במה מדובר ושזה לא סרטני....הם אמורים לברר את זה אצל הרופא שלהם.... נסיעה טובה ותהני ....

למעלה