שאלות ותשובות - תוכנית 'השנה שלי'

שאלות ותשובות - תוכנית 'השנה שלי'

מוזמנים לכתוב שאלות ותשובות על התוכנית, הפורום, מה עושים כאן וכו'. במשך היום אעלה גם שאלות שנשאלתי אתמול. בבקשה התחילו כל שאלה ב-
, כדי להקל על האחרים להתמצא.

../images/Emo35.gif מהי בדיוק התוכנית?

כיצד היא תעזור לי בעשיית השנוי שאני רוצה בו?

התוכנית היא מסגרת המיועדת לאנשים

שרוצים לעשות שינוי בחייהם באמצעות השגת מטרות שיציבו לעצמם. התוכנית מורכבת מחומר קריאה שבועי ועשייה יומיומית אישית למען המטרה האישית. לכן התוכנית תחולק ל-4 חלקים (לא שווים) שעליהם נעבוד לאורך השנה: 1 - הכנת התשתית לשינוי - חלק ראשון בתוכנית הוא מעין "הכשרת הקרקע" לשינוי, לפנות זמן לעצמנו, לסלק מכשולים שמרוקנים אותנו ולהתחיל בתהליך של הכרות אישית עם עצמנו. 2. הצבת מטרות אישיות בתחומי חיים שונים לטווח רחוק, ובחירת 2-3 מטרות להתמקדות בהן בחודשים הקרובים. 3. הכנת תוכנית מפורטת להשגת המטרות. כולל היכולת לפרוט אותן למיני-מטרות ולהצמיד להן לוח זמנים לביצוע. 4. יישום תוכנית הפעולה, התמודדות עם קשיים ביישום התוכנית, חיצוניים ופנימיים, והתעמקות בנושאי היסוד החשובים לכך שהתהליך לא יתמסמס באמצעו. התוכנית תעזור לך בעשיית השינוי, כי היא תיתן לך את המסגרת ותדרבן אותך לפעולה יומיומית כדי שהמטרה לא תישאר בגדר חלום אלא תעשי בכל יום משהו בדרך להשגתה. מקווה שעניתי על השאלה, אם עדיין יש משהו לא ברור - בבקשה תרגישו חופשי לשאול.

אין יום מתאים יותר מהיום,

להתחיל בתהליך של שינוי והשגת מטרות. כך אני חושבת. ויחד עם זאת, כוח הקבוצה הוא חשוב מאוד בעיניי בתהליך הזה, ולכן היה לי חשוב להחליט על נקודת זמן שתהיה נקודת הפתיחה לתוכנית. מאחר שאנחנו נמצאים בסמוך לראש השנה, בסימן של התחלות חדשות, נראה לי מתאים מאוד לבחור בתאריך הזה.

AIDA1

New member
אני מסכימה אתך יעל ../images/Emo141.gif

תחילת תוכנית ביחד עם תחילת השנה נותן פוש כזה ... כמו שאת רואה , התחלתי לקרוא את התגובות מהפורום הנהדר הזה , מהתחלה ,כדי ללמוד אותו וגם כדי לא לחזור על דברים שנאמרו . את יודעת שבזמן הקריא גם צחקתי ,גם בכיתי . הפורום הזה כל כך אנושי וחם . כזה פורום חפשתי ושמחה שמצאתי אותו.

מאוד מרגש לשמוע אידה

את יודעת לזהות מה גרם לך לצחוק ולבכות? לא רק ממה שנאמר, אלא גם איפה זה נגע אצלך? גם אני שמחה שמצאת את מה שחיפשת, ושאת עושה "עבודת מחקר" על הפורום. להתראות,

AIDA1

New member
אני שכחתי מה בידיוק גרם לי את

התגובות של צער ואושר , אבל זה כבר בפנים . עכשיו אין לי ADSL ,רק אחרי שאני אעבור דירה , כי נגמר לי המנוי ואין טעם לחדש לפני שאני עוברת . וגם אין לי כזה זמן , אבל את התוכנית שתשלחי אני חייבת לקרוא. שוב שנה טובה !

בראש ובראשונה

לקחת החלטה בנוגע להשקעה בעצמכם בשנה הקרובה ובמטרה שאתם רוצים להשיג. בהמשך, התחייבות כלפי עצמכם לעשייה בנושא שבחרתם, עשייה יומיומית שתקדם אתכם בכל יום בדרככם להשגת המטרה. העשייה תכלול עבודה אישית, משימה שבועית, כתיבה ודרכים נוספות שתגדירו לעצמכם.

../images/Emo35.gif אני חייבת לשנות את החיים שלי מן

הקצה אל הקצה בדחיפות. איך עושים את זה?

בתהליך של שינוי אין דבר כזה

"בדחיפות". שתי המלים "תהליך" ו-"דחיפות" סותרות זו את זו. אחת מדברת על דבר המשכי לאורך זמן, השניה מדברת על משהו מיידי, כאן ועכשיו. אני אומרת את זה בצער רב, כי כמו רבים וטובים, גם אני חיפשתי (ועדיין מחפשת לפעמים) את גלולת הפלא שתפעל את פעולת הקסמים שלה בלילה, ואקום בבוקרו של יום למציאות חדשה שאני חולמת עליה. כולנו יכולים להמשיך לחלום, אבל את השינוי נחולל בעשייה ובעמל. ויחד עם זאת לדחיפות יש מקום של כבוד בעשייה למען השגת מטרה. תהליך השינוי, כפי שאני רואה אותו, מורכב מתהליכים פנימיים שקורים אצלנו, שמצריכים זמן וקשה לזרז אותם, ביחד עם השגת מטרות ויעדים שהצבנו לעצמנו, קטנים ככל שיהיו, ועליהם יש לנו הרבה יותר שליטה. כדי להשיג מטרה כלשהי קטנה או גדולה, מומלץ לתת לה מעמד של פרויקט בחיים שלנו, ולקטלג את מידת הדחיפות לביצועו ברמה הגבוהה ביותר. כך שהדחיפות במקרה הזה היא במיידיות ביצוע הדברים, כדי שלא נדחה ונדחה את הדברים שאנחנו רוצים להשיג.

הדחיפות והמידיות היא לגבי עשייה

של חלק התהליך שנמצאים בו, לא לגבי התהליך כולו. הסכנה הגדולה היא הסכנה של אי עשייה בדחייה לאחר כך, שעלולה לתת מכת מוות לכל התהליך, לכל העשייה והשינוי. לכן הזמן הטוב ביותר לעשייה של חלק התהליך שנמצאים בו הוא: עכשיו - הדחיפות.

למעלה