שאלות ותהיות

רZוש

New member
שאלות ותהיות

מצד אחד, אני לא מבינה כלום במחשבים ניידים. מצד שני, אני רוצה מחשב שיהיה עם לפחות 3G זכרון ו250 הארדיסק. רציתי לברר עד כמה זה קריטי עניין הזכרון? האם יש הבדל משמעותי בין 2G לבין 3G? ו... רציתי לשמוע את דעתכם לגבי המפרט הבא [וכן, הוא אינו עומד בסטאנדרטים שלי הכתובים למעלה...]: Product Features Box Contents - ThinkPad T61p 6460-DVU Notebook, 9-Cell Lithium-ion Battery Pack, AC power adapter, Power Cord, Software Bundle - Windows XP Professional, Microsoft Office 2007 (Trial), Norton Internet Security (90-Days Subscription), 3-Year Limited Warranty Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz Processor 6MB L2 Cache, 800MHz Bus speed 2048MB DDR2 (PC2-5300) RAM 160GB (7200RPM) SATA Hard Drive Processor, Memory, and Motherboard Hardware Platform: PC Processor: 2.5 GHz Intel Core Duo System Bus Speed: 800 Number of Processors: 2 RAM: 2000 MB RAM Type: DDR2 SDRAM Hard Drive Size: 160 GB Manufacturer: Portable Type: Serial ATA Graphics and Display Graphics RAM: 256 MB Ports and Connectivity Modem: Fax / modem Cases and Expandability Weight: 11 pounds Power Rated Charge (normal use): 5.9 hours האם זה משהו שמומלץ לקנות או שמא הנתונים לא מספיק טובים\גבוהים? על מה לשים דגש? אגב, המחשב הוא לצורך לימודים, בעיקר אינטרנט, אופיס, מוסיקה ותוכנות מסרים.

bar666xp

New member
לאינטרנט ואופיס?!

כמה עולה לך התענוג הזה? בפועל לשימושים שהוזכרו לא צריך יותר ממעבד סלרון/סמפרון וגם לא צריך יותר מ2G זיכרון וגם זה רק אם אתה ממש רוצה את איכסטה כמערכת הפעלה... הדבר היחידי שאני יכול להבין זה הרצון לHDD גדול {מקום איחסון זה תמיד טוב שיש}. בגדול אישית לשימושים הללו לא הייתי מוציא יותר מ4Kש"ח~ מקסימום 4.5Kש"ח.

רZוש

New member
היי, אני בחורה../images/Emo3.gif

התענוג עולה 1600$ שזה מבחינתי קצת יקר למחשב כזה משום שהרכבתי מחשב ברמה יותר גבוהה באתר של לנובו והוא עלה 1300$ (למה, למה לא עושים משלוחים לארץ?!?!?!?!
) משום מה חשבתי שזה מפרט לא משהו. הפתעת אותי לגמרי עם ההתפעלות שלך ! (זה כנראה רק מראה כמו אני לא מבינה כלום במחשבים ניידים)

HaifaMan

New member
זה המחשב שיש לי

(רק שאני הגדלתי ל4 ג'יגה זכרון) זה מחשב חזק מאוד. כמו שנאמר - זה הרבה מעבר לצרכים שלך, אבל - הוא יטוס :) (לא עושים משלוחים לארץ כי אחרת אף אחד לא היה קונה לנובו מהמשווקים בארץ...)

רZוש

New member
אגב,

לא מוזכר במפרט הWIRELESS. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי (במחשב הזה או סתם באופן כללי בבחירת מחשב) או שזה בא באופן מובנה בכל מחשב? (ופניתי דווקא אליך כי אמרת שיש לך אחד כזה...)

HaifaMan

New member
כמובן שיש לו WIRELESS כמו לכולם...

בקיצור - זה מחשב פשוט מצוין, ולדעתי אחד החזקים שיש היום, אבל הוא בהחלט הרבה מעבר לדרישות שלך... מה גם שהוא חזק פיזית ומיועד למנהלים שמסתובבים הרבה, זה מייקר אותו מאוד (הוא בנוי בצורה חזקה ומחומרים חזקים). אם את לא צריכה את כל הדברים האלו - אפשר לקנות מחשב לא רע בשליש מחיר...

bar666xp

New member
במקרה הזה נייד או שולחני לא ממש משנה....

העיקר הוא מה יהיה היתרון שתתן חומרה זאת או אחרת... בגדול לאינטרנט, אופיס ושות אין צורך בחומרה חזקה... מקסימום אולי כ.מסך שיתן קצת יותר לסירטי HD וגם זה לא ממש בגדר חובה... או לחילופין מעבד קצת חזק יותר שיעבד את התמונת HD. בפועל עוד לא ראיתי סרט אחד שדרש יותר מדי מהחומרה לצפיה בו. אף אחד לא יגיד לך לא לרכוש מחשב חזק מדי אם ממש יש לך $$$ מיותרים שנגיד לך לא לרכוש? מצד שני מין ההגינות לידע אותך כי הוא לא יציע לך יותר בשימושים הללו... מקסימום הסרט יפתח בשניה מול 2-3 שניות מפריע לך?

רZוש

New member
מצידי שיפתח תוך 5 שניות.

מלכתחילה באתי ואמרתי שאני לא מבינה כלום במחשבים [אפילו חשבתי שזה מחשב לא משהו] אבל רוצה X, Y, Z - מה שמסתבר לא נחוץ לי היות ואני לא אעשה בזה שימוש ובאמת שחבל על הכסף אם אפשר להסתפק במשהו קצת יותר צנוע אבל שישרת אותי נאמנה גם כן. זה טוב לשמוע חוות דעות נוספות, קניית מחשב נייד זה חתיכת כאב ראש. בייחוד לכאלה שלא מבינים דבר בנידון. תודה

LcL

New member
בשביל הסטייל והפינוק בתוך הבית - נייד

בשביל הסטייל והפינוק בתוך הבית הייתי הולך (אם את לא מתניידת הרבה איתו) על לפטופ שנמכר בארץ ב4500-5000 ש"ח של HP או טושיבה או דל. אם את מתניידת הרבה אז LENOVO, אבל לא בטוח שתמצאי בתקציב זה. מהקבוצה הראשונה הייתי בוחר את זה שנראה הכי מגניב בגלל שהכי טוב ואמין הוא הLENOVO אבל גם הכי מכוער, הכי יקר והכי פחות מגניב. לפחות 2G (רצוי 3) זכרון עבודה ורצוי כרטיס מסך נפרד. מעבד Due2 לפחות מהרמות הכי זולות.מסך 15.4WIDE, צורבDVD ואחריות כמה שיותר מהמשווק הרישמי. כל השאר תלוי בכסף שתרצי להוסיף...אם תקני בחו"ל (ארה"ב) ויהיה לך עם מי להעביר לארץ תוכלי לקנות בפחות מ4000 ש"ח מחשב נייד, סופרמן שצוחק מהמפרט שפרטתי בהתחלה.

bar666xp

New member
איזו הגזמה פראית...

לכל חברה יש ניידים עמידים יותר ועמידים פחות כולל את לנובו יש להם גם ניידים שמזכירים לי את העמידות של הLG הראשונים שהיו בארץ {שבירים}. לנובו שומרת משום מה על המסורת של הכחול הענק {BIG BLUE} להיות יקרים יותר והרבה פעמים ללא הצדקה לפעמים עם כמו רוב דיגמי הTHINKPAD לדוגמה. בפועל ההבדלים כיום בין היצרנים הם בעיקר השירות ברוב המקרים התיכנון הפנימי דיי זהה בשינוים קלים וברור שיש יוצאים מהכלל... בסדרות ה""בייתיות"" כאן לפעמים ההבדלים מהותיים מעוד באיכות הפלסטיקה וכשאין כלובי טיטניום מתחת זה יכול להיות כל ההבדל בין זבל למעולה.

HaifaMan

New member
זה ממש לא נכון.

לTHINKPAD יש מחיר גבוה ובצדק - המחשבים האלו מאוד חזקים ועמידים. לגבי שאר הסדרות של לנובו - הן כבר לא מיוחדות במובן הזה של העמידות וזהות לסטנדרט בשוק.

bar666xp

New member
ושוב אני יחזור וידגיש...

כמו שכבר אמרתי בעבר עם תוספות.. SONY {אם אני זוכר נכון} הוציאה נייד שמשאית דרסה והוא אפילו לא נשבר. טושיבה {שוב אם אני זוכר נכון} מחשב שאתה יכול לשבת עליו. לנובו מבחן התאונה המוכר כל כך. לכל חברה יש דגמים מוצלחים יותר ופחות... לכל חברה יש דגמים עמידים יותר ופחות... זה ממש לא אתה רוצה עמידות יש רק לנובו THINKPAD... ויש אפילו THINKPAD שעמידותו מוטלת בספק {ביחס לשאר בסידרה}. ולגבי המחירים תבדוק שוב מה היה הפער פעם בין מחשבי IBM/LENOVO THINKPAD לבין חברות כמו HP DELL טושיבה SONY ותבדוק איפה הפער הזה כיום.. הצתמצם מעוד אבל ברוב המקרים הלנובו יוצא יקר יותר מול המתחרים... אגב יש גם מקרים שהלנובו יוצא זול יותר ולפעמים אפילו זול בהרבה בהשוואה של יתרונות מול חסרונות.

HaifaMan

New member
אחזור ואדגיש*

אני לא אומר שTP זאת הסדרה היחידה שחזקה ועמידה - רק אמרתי שזו הסיבה שהמחשב הזה יקר. העובדה שהסדרה הזו היא עדיין אחת הנמכרות ביותר למרות המחיר הגבוה כנראה מעידה על האיכות לעומת המתחרים.

רZוש

New member
אני דווקא נורא אוהבת את המראה של לנובו.

והכיוון קנייה הוא יותר ארה"ב מאשר ישראל, לכן גם אמרתי שחבל שאין משלוחים ארצה מלנובו. אפשר לרכוש שם מחשב לא רע במחיר משעשע. מאחר ואני לא מכירה אתרי מכירה בארצות הברית מלבד BESTBUY ואמזון - אשמח לקבל קישורים לאתרים שמוכרים LENOVO.

למעלה