שאלות וקושיות

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך
היי, דנה, אני אשמח להסביר לך ת´מצב

1. החברה שלך התחרפנה קצת. 2. היו פה בפורום הזה, במיוחד בעבר, כל מיני דיבורים על "הטורף" או מה שזה לא יהיה. מדובר באיזו שהיא מטפורה, או אולי זאת אמת, לא יודע, שאנשים לקחו אותה פחות מדי ברצינות והתחילו להגיד לאנשים אחרים ש"הטורף מדבר מגרונם" וכל מיני שטויות כאלה. יש גם כאלה שממש ניסו "להילחם" בטורף הזה, או מה שזה לא יהיה...
3. בקיצור, זה יעבור. 4. אין שום קשר בין דרך הלוחמים לבין השטויות שהחברה שלך אמרה... 5. ברוכה הבאה לפורום.

deep ocean

New member
במקום חשבון נפש

שאנשים יתמקדו בעבודת הסיכום ויתחילו לשחזר את חייהם. זה יהיה יעיל יותר.

deep ocean

New member
אין לי מושג למה אתה מתכוון

אני אישית לא צמה, כי זה לא אומר לי כלום. אני לא אצום כי זה מנהג. זה גם מנהג של בני אדם לכלוא את עצמם בתוך עצמם, ולא להיות מודעים לכלום, אז אני אעשה את זה? אם למישהו זה עושה טוב לצום - סבבה. אבל אני אישית עושה רק מה שעושה לי טוב, ולא סתם פועלת בלי לדעת למה.

deep ocean

New member
אגב, אם השרשור לא יתפתח

למועיל בהקשר של דרך הלוחמים, יש סיכוי שמנהלי הפורום הזה ימחקו אותו. הם מוחקים שנות טובות, גמר חתימה טובה, ציטוטים משירים ועוד. רק מה שקשור לדרך הלוחמים נשאר.

L i z a r d

New member
לא בא לי להרחיב ישר אז בקצרה

דעתי. יום כיפור - אם "אלוהים" היה מוכל בתוך תבנית פרסונלית או בכלל - נפרדת מכלל השלם, אני לא חושב שהוא היה שופט את בני האדם בדרך המתוארת. למרות זאת, בכלל ענייני יום כיפור והכתובים בנושא יש נקודות של אמת שיש מה לראות בהן. צום - יכול להיות מאוד מועיל בכל מיני נסיבות, ובתור תירגול אישי לכמה מטרות. ביום כיפור: אפשר להבין את המטרה, אנשים שהדת היהודית היא מה שמחזיק אותם צריכים את הצום לסיפוק הצורך הפנימי וכן לדעתי הצום יעיל להשגת המטרה ה"רוחנית" שהיהדות מגדירה ביום כיפור. חוקים דתיים - לא מאמין בדת, אבל בכול אופן יש "חוקים" ונקודות של אמת. בקשר ל"צורך נפשי" - כמובן שכל הדתות והאמונות ממלאות צורך פסיכוגי, בעיקר בנקודות של הצורך לדעת, לקבל תשובה ברורה לשאלת ה"למה?" והצורך בידיעת משמעות לחיים ולתהליכי החיים. בשני המקרים יש עוד המון להרחיב ולפרט אבל אני לא רואה צורך ישיר כרגע. כפייה דתית - לא לעניין, אבל לדתיים יש רגשות מסוימים שמביאים אותם למצב קצת קשה במקרים מסוימים ולכן המצב הוא עדין ומסובך מעט (לעיתים, בדרך כלל ה"צדק" נוטה לכיוון מתנגדי הכפייה) ואפשר למצוא קושי בדומה לסוגיית ארץ ישראל. טוב כבר כתבתי יותר מדי ואפשר למצוא כמה שורות שלא קשורות ישירות לפורום.

KEiN

New member
מה אם מבחן יכולת

´אני בוחן את עצמי עם אני יכול לצום עד לפה´ ´אני בוחן את זה ואת זה´ מה הצורך של בחינת היכולת בדרך הלוחמים, עד כמה צריך להוכיח לעצמך משהו על עצמך ועל היכולות שלך?- כשאני חושב על הנושא הזה אני מגלה שהארכיון שלי ריק- אין לי שום דעה או רקע בנושא- פשוט Blank .

L i z a r d

New member
מאיפה אתה מביא את העניין הזה?

בחינה היכולת לצום לא קשורה למטרות ה"רוחניות" שמציבה היהדות ביום כיפור. אבל מה שאתה מדבר עליו מוכר, ומה שאני יכול לחשוב עליו כרגע זה שזה נובע מהרצון של האדם לדעת את עצמו ולחקור. עד כמה זה יהיה אפקטיבי ויעיל אני לא חושב שאפשר לקבוע ככה, זה תלוי יותר בגישה ובאופן שבו זה מתבצע הלכה למעשה.

yan li

New member
ואולי לא טיפשי

לא יודע לענות מה הצום אומר מיבחינה דתית צמתי למרות שאין לי שום קשר אם הדת מעבר לת.ז שלי אבל הירגשתי כ- שבוע ליפני כיפור מין הרגשה של לצום ושאני אלמד משהוא . ביום כיפור עצמו לא אכלתי לא שתיתי לא קראתי אלה רק בדקתי מה קורה לי למשל : אוכל נושא שמעניין אותי בזמן האחרון רציתי לבדוק אם אני רעב או הראש משדר לי רעב וכנ"ל לשתיה . אז כל הייתי בבית לא הייתי רעב אבל שהייתי חוץ ועברתי ליד כל מיני חניות אוכל אז הרגשתי איך הראש מפנטז על הטעם ואז הגוף משדר רעב יש לציין שהצום עבר עלי די בקלות. עוד דבר שלמדתי זו מין עבודה פנימית של כרגע אין אוכל או שתיה ולתת הוראה לגוף להישתמש במחסנים שיש לו להרגשתי גם עבד לא רע אני גם יודע שאפשר ליבדוק את כל הנ"ל ביום אחר לא דווקה ביום כיפור אבל לי זה היה יותר קל . חתימה טובה כולם אוהב יניב

alon_o

New member
יום כיפור

כעקרון יום כיפור מתאים לחשבון נפש או כל "עבודה רוחנית" שתבחר מכמה סיבות: 1. לפי היהדות זהו יום עוצמתי מאוד. 2. הכוח שב"ביחד" - הרבה אנשים עושים זאת, הכל שקט, ולי אישית יש הרגשה כזו של קדושה של הכל. 3. בגלל אופיו של היום, אתה יכול הרבה יותר בקלות "להקדיש" את היום לעבודה פנימית ללא הפרעה מצד חברים, הורים, וכדומה. הצום תורם מהסיבות הבאות: 1. ניקיון של הגוף - צום פעם בשנה זה בריא. 2. ביטול ההתעסקות עם אוכל או הדגשתה - כשצמתי ביום כיפור זה מאוד חידד לי כמה אני מתעסק עם אוכל, מצאתי את עצמי מספר רב של פעמים צועד למטבח, פותח את המקרר ומחפש מה לאכול למרות שלא היתה לי שום כוונה לשבור את הצום, שוב ושוב מצאתי את עצמי במטבח. 3. ניצחון הרוח על החומר - הצום קשה. וקשה לעשות עבודה פנימית במצב של רעב מעיק, הפיסיות מאוד מפריעה וזה מחדד את הקשר הפיסי-רוחני.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo45.gif

בדיוק התכוונתי להיכנס לפורום ולכתוב דברים דומים... שלוש הנקודות הראשונות מבחינתי ממצות את העניין. אגב, כל החגים ביהדות "נופלים" על זמנים בעלי אנרגייה מתאימה. מניסיון אין לזלזל בכך. מי מגיב נכון ואוסף "עוצמה" זו יוצא ברווח. מי שמתעלם מן העוצמה הנופלת לרשותו... ניתן להניח שלכל הפחות אינו מרויח, ולכל היותר עוצמה עודפת זו תגרום לו לנזקים. בקיצור מדובר על הרמוניה עם המקצב של היקום ותו לא.

KEiN

New member
רוצה לשמוע משהו מצחיק?

גם אם אתה לא, אני יספר בכל זאת
(הומור גרוע) דיברתם על המשמעות הרוחנית הגדולה שיש לצום, ועל מבחנים נפשיים, אני צמתי, גם יצאתי לרחוב שהיה הומה אנשים, ואני הייתי בפיג´מה, ומישומה החלטתי שזהו המבחן הכי טוב לבדיקת החשיבות העצמית שלי. הלכתי מוזנח ברחוב והיה לי כיף אני רק מפחד שהדחקתי חוקים חברתיים בנסיון להיות חופשי מהם. בקיצקץ- הלכתי והיה כיף להיות מוזנח ושלא איכפת לך (לא הייתי מוזנח מוזנח- אלא סביר)... עכשיו לילה שבין ימי הכיפורים השונים היה לי חלום מאד מוזר, ואני בתור חלמן דגול, חובב חלומות, מפרש חלומות וכאחד שמתעניין מאד בנושא מקדיש לחלומות חשיבות רבה. והיה לי חלום מאד מוזר, שמישומה לא הצלחתי לפרש המפרשת בפורום ´פירוש חלומות´ נתנה לי פירוש מאד נחמד- משהו על התגלות רוחנית, הארה, וזווית ראיה חדשה- ואני לוקח זאת כאות להצלחת המבחן שערכתי לעצמי
אתם מוזמנים לקרוא !

KEiN

New member
אגב

בבוקר התעוררתי בתחושת הארה חזקה מאד...

MsPiggy

New member
צמים בין ארוחה לארוחה...

(או גירסה אחרת: בין ביס לביס
) עכשיו, מנקודת המבט שלי, חסרונות ויתרונות קודם כל, למה לא: -אני לא דתיה, אני לא קשורה לדת, אני לא מאמינה בטקסים כאלו ואת החשבון נפש שלי אני עושה בזמן שמתאים לי ואם זה לא יהיה הזמן המתאים אז אני סתם צמה בלי שום כוונה. -למה לא לאכול כשאפשר לאכול? (ואני אוהבת אוכל!) למה כן: -שווה לנסות פעם - כדי לראות איך זה -כמו שהוזכר כאן כבר, זה טוב לגוף. -לפעמים אני מרגישה רע כשאנשים מסביבי צמים ואני לא...

omrialg

New member
יש לי שאלה שכווולם פה יכולים לענות.

מה זה דרך הלוחמים? ראיתי, אהבתי, אבל מה זה? קראתי מלא הודעות ולא הבנתי מה זה בכלל

GALPO

New member
משגע אותיייייייייי

מאיפה כל היקום נוצר?אלוהים?מאיפה אלוהים נוצר?זאת אומרת,זה כל כך לא הגיוני כשחושבים על זה כי הרי כל דבר צריך להיווצר ממשהו,אבל אולי זאת בעצם הנחה שגויה?אולי אני שולט עכשיו בעצם בעולמך(התכוונתי למי שקורא את זה)?אולי אם אני הולך ימינה,אני משנה לך לגמרי את החיים?אולי אם אני מתנהג בצורה כזו או אחרת אני גורם לך להשתנות?אולי אניאלוהים בעצם ואני משפיע פשוט על כל מה שקורה בעולם? נסחפתי קצת...

KEiN

New member
לפי דבריו של דון-חואן

יש את מה שאנו יודעים, יש את הלא נודע ויש את מה שאין עלינו לדעת, לא משנה כמה שתתאמץ, מידע זה אוליי בהישג ידך, אך אין מצב תוכל לתפוס את מה שאין עלינו לדעת, לפחות לא בשלב הזה. אז פשוט תקבל את העובדה שיש דברים שאין עליך לדעת- ותחיה בשקט נפשי, וגם תחסוך לעצמך המון אנרגיה. בקשר לחלק השני של ההודעה, והפעם לא דון חואן, אלא כאוס: ´משק כנפיו של פרפר מעל בנקוק, משפיע על סופה מעל ניו-יורק´- משמע: כל צעד קטן המתבצע בתוך המערכת הוא בעל השפעה בלתי ניתנת לשיעור על המערכת. כלומר אוליי ברגע זה הרוח שהפרפר עושה (או הפעולות הקטנות שאתה עושה) נראת לך אפסית לגמרה, אבל למעשים יש נטיה להתגלגל- ומתיי שהוא להגיע לעוצמות ענקיות. אין לך מושג מה היא כוחה של עצם המחשבה על דבר מסויים. ולסיכום- כן אם אתה פונה שמאלה במקום ימינה יש לך השפעה עליי. ליל"צ

למעלה