שאלות וקושיות

• פותח הנושא KEiN
  • פורסם בתאריך

KEiN

New member
שאלה טפשית

טפשית טפשית אבל לא מצאתי לה תשובה בתוך עצמי אז אני מפנה אותה אליכם.... מה אתם חושבים על: -צום בהקשר ליום-כיפור-צום בכלל-יום כיפור-משמעות נפשית מאחוריי חוקים דתיים?-כפייה דתית- אך מועילה? מה שבא לכם... תעזרו לי לפתור את החידה...

dana123456

New member
שאלה.(במיוחד ל- KEIN)

יש לי שאלה: יש לי חברה שעוסקת ב"דרך הלוחמים הזאת" שאני לא ממש מבינה בזה, אבל מאז שהיא נכנסה לזה היא אמרה לי כל מיני דברים. אני אוהבת ללכת עם בגדים אופנתיים ויפים, והיא מצד שני מנסה לשכנע אותי לבוא זרוקה לבית-ספר עם כפכפים ועם שיער גועלי. ניסיתי מה שהיא אמרה כדי להתחבר, אבל פשוט לא הצלחתי. זה לא שאני חייבת ללבוש את הבגדים האלו, אלא שפשוט אני יותר אוהבת אותן! חברה שלי מנסה לשכנע אותי שיש בי "טורף" וכל מיני דברים כאלה, אבל אני פשוט אוהבת את הבגדים שלי! אני גם אוהבת את החיים שלי איך שהם תאמינו או לא! חברה שלי הייתה שרויה בדיכאונות קשים לפני חצי שנה והיא יצאה מזה, נראה לי שזה קשור איכשהו לפורום הזה. אתם מוכנים להסביר לי מה קורה פה?

Yaniv_r

New member
שלום ! שאלה לגבי מהות הפורום ושאלה

נוספת .. עניין אותי מאוד השם "דרך הלוחמים" .. מהי מהות הפורום ? מטרתו ?! במה הוא יכול לעזור לי ? תודה רבה !! כמו כן ראיתי כאן וויכוח על הגדרת האהבה וראיתי כמה דברים ממש נכונים. יש לי שאלה , יותר נכון בקשת עזרה , שאולי אתם תוכלו לענות לי עליה מי יודע .... יש אחת שאני ממש ממש אוהב .. הבעייה היא כשהכרתי אותה שידרתי לה שאני בעצם ידיד שלה ולא שידרתי לה שאני ממש ממש רוצה אותה (מה שהייתה המטרה של תחילת הקשר) , לאחר מכן , אמרתי לה , אומנם לא פנים מול פנים , שאני רוצה איתה קשר , אך היא אמרה לי שהיא לא רוצה קשר עם ידיד שלה מכיוון שהיא מפחדת שהידידות תאבד לה. בהתחלה לא קיבלתי את התירוץ הזה מכיוון שפשוט נראה לי שהיא לא רוצה אותי .. יותר הגיוני .. עם הזמן קשר הידידות בינינו פשוט התחלש וכמעט שנעלם .. אנחנו מדברים פעם ב.. אבל אני לא מצליח לשכוח ממנה , הדבר פוגע בי עם בנות אחרות שכן קשה לי פשוט לנסות לאהוב מישהי אחרת כי אני חושב רק עליה כל הזמן .. דיברתי עם חברות שלה שדיברו איתה אבל זה לא ממש הואיל. זה פעם ראשונה שאני משתף פורום כלשהוא בבעייה הזאת. מה אני יכול לעשות ? הרי די ברור שאני לא ממש יכול להשיג אותה .. איך אני שוכח ממנה ונותן הזדמנות לבנות אחרות ?! או שאולי .. כדרך לוחם אמיתי .. אני צריך להילחם עליה ?? תודה רבה רבה !!

KEiN

New member
מישומה

זה חיבר לי את כולם והפך את זה לבלתי קריא לגמרי ניסוח חדש: מה אתם חושבים על: -צום בהקשר ליום-כיפור? -צום בכלל? -יום כיפור? -משמעות נפשית מאחוריי חוקים דתיים? -כפייה דתית- אך מועילה? -חשבון נפש (הכי קשה בעיניי)?

uuuuuuu

New member
למה אנשים שואלים שאלות מוזרות?

יקירי, אין דבר כזה אנשים מוזרים, יש רק אנשים שאינם מקבלים את האחר.

dana123456

New member
עוד משהו להוסיף....

אמז שחברה שלי יצאה מהדיכאון ונכנסה לפורום הזה היא סגורה בבית כל היום, רוב החברות שלנו כבר לא בקשר איתה, היא אנטיפטית, וכל החיים שלה סובבים את הנושא הזה. זה נורמלי?? לא נראה לי שזה בסדר כי החיים שלה השתנו לגמרי. היא השתנתה לגמרי. פעם היא היתה ילדה שמחה וחברותית, והיום היא ילדה אל חברותית שלא איכפת לה מכלום חוץ מהנושא הזה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif "הרוח" מזמנת לנו מצבים

אשר עלינו להגיב עליהם האופן שיחסוך לנו את האנרגייה הרבה ביותר. מצד שני יש מצבים ורגשות שאם לא תלך עליהם עד הסוף לא תדע לעולם את שורש העניין שבתוכך. מדוע אתה מעוניין בה? מה יקרה אם לא תהייה איתה? מה זה משנה בכלל? כיצד זה משפיע על האושר שלך? מדוע שמשהו בכלל ישפיע על האושר שלך? כל אלו אינן שאלות למבחן אלא שאלות שאתה צריך למצא להן את התשובה התחושתית בתוך עצמך, ולעצמך בלבד. המשמעות של "לוחם" הוא מי שנלחם בטיפשות של עצמו. לפעמים הדבר הנכון לעשותו הוא להסתכן ריגשית (יש בכלל סיכון כזה? מה כבר יכול לקרות?) ולחזר אחריה. לפעמים הדבר הנכון הוא להבין את הסיבות הריגשיות/פסיכולוגיות שבגללן אינך מאושר בלעדיה. על כל זה אין תשובה מוחלטת, אבל פחות משנה מה תעשה. יותר חשוב הגישה והמניעים שלך.

KEiN

New member
dant ask

what your forum can do for u but, what u can do for your forum lila"ch

IDstorm

New member
נכנסת לפורום הזה, תיאלץ להתמודד

עם התשובות הביזאריות (בלי שמץ של זלזול) שאתב עלול לקבל פה אבל אני אישית יצאתי ממצב דומה, כמעט זהה, לפני שבוע... התאהבתי בידידה שלי, אבל היא חיפשה את האביר על הסוס הלבן ולמרות שמה שעשיתי בשבילה היה מוריד לברכיים כל אחת אחרת היא המשיכה לחכות לגבר המושלם, אפילו בלי להגיד תודה... מאוד אהבתי אותה (והיא ידעה את זה) אבל הבנתי שבסוף זה ישרוף אותי. יש עוד בחורות בעולם והחיים קצרים מדי בשביל לבזבז אותם על קשר חסר תקווה קמתי והלכתי זה לא היה קל כמובן ואני עדיין חושב עליה המון, אבל זה היה הדבר הנכון נראה לי שגם הקשר שלך עם אותה ידידה לא יבא אותך לשום מקום, אז קום ותתחיל ללכת העולם מאוד גדול, אל תתקע את עצמך בדרך ללא מוצא, תמשיך ללכת והזמן יעשה את שלו

KEiN

New member
לדעתי

נגיד ותילחם ותזכה בה, זה כבר לא יהיה אותו הדבר, זה עלול גם להפוך ךקשר מאוס ומאולץ, עצה טובה לכל מיקרה: free free, set her free כלומר שחרר אותה, גורלך חזק ממך, אם נועדתם להיות ביחד, והיא אוהבת אותך היא תבוא לבד ולא כי נידנדת לה. if u love some-body, set him free

רועי צ

New member
דעי לך....

שאני קורא את כל ההודעות של הבחור הזה והוא מאוד נבון אני אוהב את אופן צורת החיים שלו היא מאוד שלווה ומאז שהתחלתי לקרוא את ההודעות שלו נכנסנתי לקטע הזה גם כן וזה מאוד נתן לי שלווה לחיים אולי גם את בסוף תכתנסי לקטע הזה ותראי שחברה שלך לא בדיכאון אולי זה מה שאת חושבת אבל לדעתי זה דבר מאוד נפלא לחיים ו-kein אני מאוד רוצה להודות לך כי בלעדייך לא הייתי פה עכשיו אז תודה רבה ותמשיך להילחם רועי

KEiN

New member
וואי אני מסמיק ../images/Emo9.gif

דנה, בקשר לחברה שלך, גם אני הולך עם שיער מפורק לגמרה, וכפכפים לביצפר, איזה קטע! אבל ברגע שעשיתי זאת גם ההבחנתי טוב טוב מי הוא חבר אמיתי ומי לא! אלא שהחליטו להתרחק ממני, בוא נגיד שלא מנעתי בעדם- סבלתי גם הקנטות למינהן כמו ´יא משוגע´ ´אמלה הטורף אוחז בך´ ´יא מנהל פורום חלומות צלולים שכמותך´ ´יא חולה מדיטציה´- כל מיניי דברים אחוזי דיבוק כאלה. אני מקווה מאד שזה מה שאתם עושים לה, ואני מקווה שהיא תעמוד בזה. היא צודקת אכן הטורף אוחז במוחך וגם במוחי, את לא רוצה להאמין ואת לא חייבת, אבל אם היא מרגישה שהיא רוצה להאמין שתאמין... אוליי לך נראה כי היא מסכנה, אבל אנחנו הלוחמים לא צריכים בגדים ו100 חברים כדיי להרגיש טוב עם עצמינו, וטוב לנו ככה, תאמת אני ממליץ לך ללמוד מחברה שלך (למרות שכרגע נראה לך כי היא הכי מסכנה בעולם)... מקווה שעזרתי ביי

KEiN

New member
למה נראה לי שאלו בעצם

חברים שלי מסתלבטים עליי??? תאמת זה מצחיק...

LucidGuess

New member
בעעע....

ולמה לי נראה דווקא שאתה כתבת את ההודעה הזאת כדי להחמיא לעצמך?
אל תכחיש!
Lucid

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הדרך להכיר את עצמך

עוברת לפעמים דרך שינויים לא קונפורמיים במיוחד. שנים הסתובבתי עם זקן ושיער כמו של מהרישי. עשיתי דברים משוגעים שחבל על הזמן. לכל דבר יש זמן וסיבה. שגיונות ילדות עוברים. השאלה היא מה נשאר מאחוריהם. תדעי לך שהמלך של הכיתה בדרך כלל הופך לבעל מכולת והחנון המטורף למיליארדר הייטק. אמנם בגיל הזה ההופעה החיצונית והקונפורמיות חשובים, אבל זה לא הכל בחיים. מצד שני יכול להיות ש"דרך" כלשהי היא אך כיסוי לדיכאון מוסווה ובעיות אישיות. גם אז - אם הדרך נותנת את הכלים האדם יכול לצאת מהבעייה. ה"טורף" הוא אך משל. הוא ה"אגו", היצר הרע, וכו´. זו פשוט דרך מסויימת להתייחס לחלקים בתוכך שמפעילים אותך ללא שליטתך. זה הכל. אין מה להתרגש. אם נראה לך שלחברה שלך יש בעייה רצינית תסחבי אותה לפסיכולוג, או במקרה שהיא לא מסכימה לפחות תבקשי ממנה להכנס לכאן לפורום שתספר לנו מה היא מרגישה וננסה להבין מה קורה.

alon_o

New member
החלפת כלא אחד באחר.

מלכודת שקל מאוד ליפול אליה בכל דבר. הסתכלו על הדת למשל, פגשתי אנשים שהוכיחו לי מעבר לכל ספק כי הדרך הדתית היהודית היא, היא הדרך בשבילם, כמו שלחלק מהאנשים כאן דרך הלוחמים של דון חואן היא הנכונה. אבל רוב ה"דתיים" פשוט החליפו את כלא החילוניות\חומרנות\חצילים בכלא "רוחני". קל מאוד להפסיק לשאול, להפסיק לחפש, להגיד "מצאתי" ולנוח על זרי הדפנה בתא הכלא שלי. רבים אפילו לא שמים לב שהם עושים זאת. מהמשפט שאומר שהבחורה מתעסקת בדרך הלוחמים כל היום, אני מסיק שאותה בחורה עדיין מחפשת תשובה, ולכן נגזר עליה למצאה.

למעלה