שאלות ועצות

tevel389

New member
ההגיון?

שאחד עזב הכל בשביל להיות ישראלי, ואחר ויתר על להיות ישראל בשביל אזרחות אחרת, הם לא באותה משוואה. שוב אני לא אומר שזה שויתר לא זכאי להיות שוב ישראלי, רק שאותו אחד שויתר לא צריך לקבל את האזרחות בחזרה באותה קלות שיקבל עולה חדש. שיבין שאם הוא רוצה להיות שוב אזרח ישראלי, הוא לא יקבל אותה בגלל שהוא יהודי, הוא יקבל אותה בגלל שהוא רוצה להיות ישראלי ויעמוד בקריטריונים, זו הייתה כוונתי. אבל בגדול זה לא משנה, בדקתי במשרד הפנים, והדרישות בשביל לקבל את האזרחות בחזרה הם מעולים. ▪ נמצא בישראל. ▪ זכאי לשבת בישראל ישיבת קבע. ▪ השתקע בישראל או שיש בדעתו להשתקע בה. ▪ יודע ידיעת מה את השפה העברית. ▪ ויתר על אזרחותו הקודמת. בעיקר הסעיף האחרון.

yo1311

New member
You are wrong

This is the correct procedure: 5.2.002 That's how a former Israeli national can regain either the Israeli Nationality or if he/she choose to do so- 'Toshav Kevan'.​

Hey!

Thank you so very much for the information!. you sure indeed helped me A lot. I can't even explain how much. And what about health insurance? do you know what should be my rights in case i choose to live in Israel as 'toshav Kevah"?'

כי-

אני מודה לך על ההתייחסות המפורטת אבל אתה מוכרח להבין משהו- לא נולדתי בישראל. נולדתי בלטביה. ומשהו עוד יותר חשוב זו העובדה שזה לא משנה לי. העובדה שישראך החא ךא מדינת עולם שלישי והיא מדינה שגדלתי בי מרבית חיי ושהשפה הרשמית פה היא שפתי וכו'- זה *לא* אומר שככה זה מוכרח להשאר לנצח. העולם הוא מקום מאד גדול, אני לא רואה סיבה למה לא לנוע בו אם יש לי את האופציה. אני אוהבת את ישראל רק כי אני קשורה אליה. אני יכולה (ומעניין אותי) ליצור קשרים עמוקים כאלו עם אינסוף מקומות שונים, תרבויות שונות, בני אדם שונים, ושוב, יש את הנקודה החשובה ביותר- מה שאני רוצה ללמוד לא נלמד בישראל. אני לא מזלזל באזרחות הישראלי שלי, אני פשוט מוכנה לוותר עליה כדי להתנסות בדברים נוספים. אני מחוייבת לעצמי לפני שאני מחוייבת לכל מדינה שלא תהיה. וזה מה שמניע אותי. " סתם כואב לי לראות מישהו שלוקח את הדרכון הישראלי ומחליף אותו בתמורה לכל דרכון"- לא רק לך זה כואב, אתה לא הראשון שאומר לי את זה. גם לסביבה הקרובה אליי זה כואב. אבל אם אני אחליט החלטות על פי כאב של סביבה ולא על פי הרצון האישי שלי אז אני אצא לא מסופקת. לי זה לא כואב, אני באמת ובתמים מאמינה שחיבור למדינה שגוםר לך להרגיש שאם אתה נוסע ממנה למקום אחר אתה אשכרה "עוזב" אותה- זה דבר מעבר ועצוב. אתה בכלל לא חופר!

amitm5

New member
את צודקת מאה אחוז

אני לא מאמין בתעודות אני מאמין במה שיש לבנאדם בלב ובנשמה. יש המון דתיים ואפילו חרדים שעושים דברים מגעילים, אפילו פשעים, אז מה? אני יותר יהודי מהם (אם להשתמש ביהודי כביטוי לאדם טוב ומוסרי, דבר שאני מאמין בו) אני נמצא בגרמניה, ומחזיק ממנה המדינה הטובה בעולם, מכל הבחינות (ואני אומר את זה ביום שיורד גשם כל היום! ). ישראל מדינה קשה בלב המדבר שבחיים לא יכולה להיות גרמניה, ואולי עם המרובעות הגרמנית גם לא היתה יכולה לשרוד בין כל הערבים ששואפים להשמידה (זכות השיבה עאלק) אבל אני ישראלי פטריוט, תמיד תעניין אותי רק טובתה של ישראל ושל היהודים, אני לעולם לא אהיה גרמני או משהו אחר. וגם אם יום אחד אחליט מסיבות טכניות לקבל אזרחות זרה על חשבון הישראלית, זה לא ישנה כלום! לא את העובדה שכל המשפחה שלי שם, שאני מתעניין במה שקורה שם ובטח לא ישנה את העבר של מה שתרמתי למדינה, או מה שאהיה מוכן לתרום אם חו"ח אקרא לדגל. כך שאת יכולה להרגיש מצויין ותעשי כל מה שאת שואפת, גם לי יש קרוב משפחה רחוק שניסה לקרוא לי "בוגד" על שעזבתי לגרמניה, רק שהוא מייצג מיעוט של אנשים שחיים בעבר, בימי הביניים, ואנחנו עסוקים בלהתקדם בחיים

tevel389

New member
מסכים עם כל מילה

אני חס וחלילה אקרא לך בוגד! דעתי והתחושה בנושא של ויתר על האזרחות היא. ש6 מליון יהודים נרצחו, עוד 23 אלף ישראלים נרצחו בנסיון להגן על המדינה וחלקם סתם נרצחו גם בלי להגן עליה. ובסופו של דבר, אחרי כל הדם שהקיז העם היהודי, מתקיימת כאן מדינה חזקה, עשירה, נאורה, מתקדמת, מדינה שהגיעה לגדולות ממש משום כלום, לווינים בחלל (כמה מדינות יש לווינים בחלל?), כור גרעיני (מסוואה כמפעל טקסטיל), תעשיה צבאית (יצאנית הנשק הרביעית בגדולה בעולם) ועוד ועוד. ככה שכשאני מסתכל על מה שהעם היהודי עבר ולאן הוא הגיע, כואב לראות מישהו מוותר על האזרחות הישראלית בשביל אזרחות גרמנית\אנגלית\אמריקאית\אוסטרלית. אני חס וחלילה שופט אבל אחרי כל מה שעברנו, זו זכות להיות ישראלי ולגור במדינה כזאת. אגב אתה יכול להגיד על כל מדינה את המשפט האחרון, שאנחנו לא עשרות דורות בארץ ישראל (בטח יש כאלה שהם כבר דור עשירי חחח) וזה עדיין די טרי. בקיצור אני סתם ממשיך לחפור, רק בהצלחה למי שמוותר על האזרחות שלו, החיים הם לא לבן ושחור!

amitm5

New member
../images/Emo104.gif

מאחר והסכמנו והבנו אחד את השני, אסיים רק בכך שגם למדינה יש חלק מרכזי ביצירת תנאים שלא יעודדו צעירים לעזוב קח למשל אותך, חטפת קנס, נכון? על מה? על זה שיש שיטה בישראל, ייחודית ביותר, לשים ניידות במקומות "אסטרטגיים", הכוונה מקומות בהם ניתן למלא פנקס דוחות במהירות רבה ותוך יצירת הכנסות גדולות יותר למדינה. נכון, שבגרמניה מקפידים בקיצוניות על מתן זכות מעבר הולכי רגל, ולא צריך טכנית להוריד רגל לכביש, אבל בגרמניה זה חינוך ונימוס, נדיר ביותר לראות שוטרים נותנים דוחות (כולל מהירות! יש מצלמות כמובן אבל לא שיטת "המיקום האסטרטגי" הישראלית טיפוסית) , אבל עדיין אתה ועוד מיליון נהגים, לא לומדים מהקנס משהו לעתיד, כי לא מנסים ללמד אותך משהו, רק "לדפוק" את האזרח. וכך, מתפלאים ומשתוממים, שנה אחר שנה, שכמות התאונות וההרוגים עולה, או בוא נאמר, יציבה במספרים מפחידים ומזעזעים, למרות שכמות השוטרים והדוחות מכפילה עצמה כל שנה, ומגיעה למספרים דמיוניים משל עצמה. ככה זה כשמחפשים את המטבע מתחת לפנס....

tevel389

New member
בקטע של הלדפוק אתה ללא ספק צודק!

את הלקח למדתי, לפחד אכושילינג ממשטרה, את הלקח האמיתי איך לנהוג להבא בצורה נכונה לא למדתי חחח ....שיטה יחודית ללא ספק. תבין כמה מגוחך, באותו רגע רציתי לשאול מה עשיתי לא נכון, אבל בגלל שהוא איים עם 10 נקודות ומשפט אמרתי עדיף שאני לא אשאל כי אז הוא עוד יסיק מזה שצריך לתת לי 10 נקודות ומשפט, ככה שסחטיין שאת הלקח אני מנסה ללמוד בפורום בתפוז. דברים רבים יש לשפר חחחחחח

tevel389

New member
אני קודם כל רוצה להגיד אני לא שופט אותך בכלל!

כל עוד זה משהו שנוגע רק לך, לא משנה מה אני אגיד את תהיי צודקת בכל מקרה! החיים שלך, הרצונות שלך, השאיפות שלך. אין לך צורך להצדדק בכלל! אגב אני לא אשקר, אני לי חיבור עמוק להווי של המדינה, אני לי חיבור להווי הישראלי של המדינה, ולא אוהב את המנטליות וגם אני לא הכי רוצה להיות כאן (זה מפתיע איך כל הישראלים יגידו את זה, אה? חחח), אבל זה משהו בלתי מוסבר, אם מישהו ילכלך בחו"ל על ישראל אני אנקוט בגישה תקיפה ולא אשתוק, למרות שאני לא מתלהב מלגור כאן. אבל באזרחות הישראלית יש הרבה מעבר ל:מנטליות, האנשים שחיים כאן היום, לתרבות וכל מיני דברים. הדעה שלי על האזרחות (ועל המקום עצמו) מושפעת מהאנשים שהקימו אותה ועל מה שהעם היהודי עבר ולאו דווקא מהאנשים שחיים כאן היום (לא מזלזל). ושוב זה משהו שקשה להסביר, אני רק אניח שאת מבינה את כוונתי. אני רק מאחל לך בהצלחה :)

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifיש לי בן שחי בגרמניה

כבר 14 שנה. ויש לו ויזת עבודה לכל החיים. א-ב-ל אין לו דרכון גרמני, כי בשביל דרכון גרמני, עליו לותר על הישראלי שלו. ואף על פי שהוא לא גר בארץ ואף לא חושב לגור כאן בעתיד, הוא לא מתכוון לותר על זכותו המולדת ובכל מקום שהו מסתובב שם הוא גאה לומר שהוא ישראלי
L&L TALYA

yoav7777

New member
לא מסתדר לי מה שאת אומרת... אני מכיר אנשים

שמחזיקים גם בגרמני וגם בישראלי... כנראה שאשר להחזיק בשניהם רק אם הגרמני מלידה... או שמשהו כאן לא הגיוני.

Tal_Ya_Tal

New member
זה נכון../images/Emo45.gifיואב. אם יש לך זכות מולדת

לדרכון גרמני (דרך הורים או סבים) אז אתה יכול להחזיק בשניהם. אך בני הגיע לגרמניהללא דרכון אירופאי לפני 14 שנה. ופתח שם עסק. כמי שמנהל עסק בגרמניה יש לו זכויות תושב. אך לא זכויות אזרח. (למרות שבזמנו אפשר היה להשיג דרכון אירופאי דרך נישואין -הוא סירב ל'הצעות הנישואין' של חברותיו ואמר שלא מתחתנים בשביל דרכון
פטריוט למרות הכל). לא מזמן חברתו הנוכחית(גרמניה מלידה) ביררה את עניין הדרכון וליתר בטחון ביררתי גם כאן, בשגרירות גרמינה הוא בהחלט אמור לותר על הדרכון הישראלי לטובת הגרמני. אף שזה נשמע אבסורדי, הם טרחו לומר לי שברגע שהוא ירצה לחדש את הדרכון הישראלי שלו, הדרכון הגרמני יפוג תוקף. כך שהוא בהחלט מוותר עליו מראש. L&L TALYA

Lia78

New member
אזרחות כפולה

ישראלית וגרמנית אפשרית בתנאי שקיבלת את האזרחות הגרמנית על סמך שורשי המשפחה (סבא/סבתא וכדומה). מי שמתחתן ורוצה לקבל אזרחות גרמנית צריך לוותר על האזרחות הישראלית. למיטב הבנתי (ולא על פי ניסיוני האישי) ניתן לבקש בקשה מיוחדת להשאיר גם את האזרחות הישראלית. גם אזרחים גרמנים שעשו עליה, צריכים לאחר תקופה מסוימת להודיע איזו אזרחות הם רוצים, או לבקש בקשה מיוחדת להשאיר את שתיהן.

אני גם גאה לומר שאני ישראלית

ואני בטוחה גם שאני אהיה גאה לומר שאני "מהשזהלאיהיה"- במידה ואני אוהב את המקום עליו מדובר.

לטביה היא מדינה יפיפיה, עם המון ירוק

ואגמים וחופים יפייפיים. אבל גם המדינה שבה אחוז היהודים שהושמד במלחמת העולם השניה היה הגבוה ביותר, ולא רק בגלל הגרמנים, אלא בגלל הלטבים. שדאגו להשלים בהתלהבות את מה שהגרמנים פיספסו. וזו גם המדינה שהכי מיהרה לתת רהבילטיציה לכל פושעי המלחמה שסייעו לנאצים בטענה שהם נלחמו בקומוניסטים. אני מניחה שאת האזרחות הלטבית שלך רכשת על סמך העובדה שהמשפחה שלך נולדה / גרה שם, ומן הסתם גם נרצחה שם.

yoav7777

New member
היית שם לאחרונה? את יכולה להגיד בידיוק את

אותו הדבר על גרמניה... אנשים משתנים... אני לא הייתי שם... אני יכול להגיד לך שליטא ויוון נשארו אנטישמיות מנסיון של אנשים שפגשתי. חלק גדול מהגרמנים השתנו ובגדול... גרתי שם. הלוואי והישראלים היו מתנהגים כמוהם (הדור השלישי). סתם מלדבר על הסטוריה שאכן קרתה ולהאשים את הדור השלישי זה לא ממש הגיוני. ואני נכד לניצולי שואה שחושבים בידיוק כמוך... אבל הם לא היו בגרמניה בשנים האחרונות או בלטביה.

הייתי שם בטיול שורשים לפני חמש שנים

ואני לא מאשימה את הדור השלישי במה שהסבים שלהם עשו, אלא בעיקר ברהביליטציה של הסבים משתפי הפעולה שלהם עם הנאצים. לטביה היא אחת המדינות שבה משתפי הפעולה עם הנאצים נחשבים גיבורים כיוון שהם התנגדו למשטר הקומוניסטי. וזה לא קרה לפני ששים שנה. זה קורה עכשיו ובימים אלה. בעיר הולדתה של סבתא שלי שמו פסל גדול לזכר אחד מגדולי רוצחי היהודים שלהם.

yoav7777

New member
אני מקבל את מה שאת אומרת... אני לא ממש מכיר

את המדינה אז כנראה שאת יודעת יותר טוב ממני. לפי מה שהבנתי יש שם מיעוט מאד מאד גדול של רוסים? 40%? אולי מכאן השנאה והדה לגיטימציה הכל כך חזקה לכל דבר שהוא קשור ברוסים אבל מכאן ועד להגיע ללשבח את העוזרים של הנאצים הדרך ארוכה...

dotandvir

New member
אני ממליץ לך כן לדבר עם עו"ד

בתור התחלה כל אדם חייב אזרחות כלשהי - את לא יכולה קודם כל לוותר על האזרחות הישראלית ואז לבקש אזרחות לטבית. יהיה פרק זמן - קטן ככל שהוא יהיה - שבו תהיינה לך שתי אזרחויות. שלא תחשבי אפילו על המצב ההפוך - אדם נטול אזרחות הוא במצב גרוע יותר מכל אזרח אחר בעולם (אלא אם כן הוא "איבד" את הדרכון שלו בכוונה ומנסה להפוך לפליט). צעד כל כך משמעותי ובעל כל כך הרבה השלכות חייב איזשהו ליווי משפטי. זו פשוט חוסר אחריות לבצע כזה צעד גדול בהסתמך רק על חוות דעת של אנשים בפורום. לגבי הויתור על האזרחות - זה עניין שהוא 100% אישי. אם את רואה את עצמך עוזבת את ישראל לתמיד בודאי שאין מה להכביר מילים. אני מכיר אנשים שויתרו על האזרחות הישראלית שלהם בתמורה לאזרחות אחרת שהיתה יותר קשורה למדינה שהם גרו בה באותו הרגע. אין שום טעם לצרף לעניין הזה רגשות אשם. זו החלטה פרגמטית. אחרי 5 שנים של תושבות במדינה אירופאית שהיא חברת האיחוד תוכלי להמיר שוב את האזרחות לאזרחות המקומית. דותן

למעלה