שאלות ומשמעותן

יהב11

New member
שאלות ומשמעותן

בני בן 3.5 ילד חמוד ושמח. מזה כמה חודשים נשאלת השאלה בתדירות של בין 3-8 פעמים ביום "אמא/אבא את/ה אוהב/ת אותי?" אנחנו בתגובה תמיד עונים " בוודאי שאנחנו מאוד אוהבים אותך" ובד"כ כלל זה מלווה בנשיקה וחיבוק, כמו כן אנו אומרים לו בהזדמנויות שונות שאנו אוהבים אותו. בשבועיים האחרונים נוספה שאלה מוזרה מאוד מבחינתנו "אמא/ אבא נכון שאת/ה לא מרביץ/ה לי / דוחפ/ת אותי?" אנחנו עונים לו שאבא ואמא לא מרביצים ובבית שלנו מדברים ולא מרביצים. האם יש לו חוסר תשומת לב? מישהוא מכיר תופעה כזו? האם אנחנו עונים לו נכון? איך להתייחס לשאלות האלה? תודה מראש

גרא.

New member
יהב11,ככל שילדכם גדל ומתבגר,

תמונת העולם הנגלית לעיניו,סבוכה ומבולבלת, הוא חפץ לדעת יותר ויותר..שואל המון למה, ובהרבה מקרים גם חוזר ובודק את אהבת הוריו כלפיו. באופן ספציפי יותר,לגבי השאלות שציינתם, יתכן שבנכם בא עם תכנים ששמע בגן, מילדים אחרים. יתכן שהיה עד לשיחה, או שוחח עם ילד שסיפר על יחס כזה מצד הוריו. יתכן שראה בזמן הבאת הילדים לגן, או שלוקחים אותם בסיומו אינטראקציה כזו בין ילד להוריו,אולי נבהל מזה, קשה לדעת.מכל מקום,התגובה שלכם, זו התגובה הנכונה,מאחר והסבר המלווה בביטויי חום ואהבה,מעניקים לילד את רמת הבטחון שהוא זקוק לה.החזרה המתמדת על אותה סיטואציה, זו דרכם של ילדים רבים לאו דווקא בסצנה הזו. ילדים אוהבים לחוות דברים שהם אוהבים שוב ושוב..ומאחר וההנאה כאן היא הדדית..אין כל סבה שלא להמשיך להענות לשאלותיו,ולצרכי הבטחון שלו.כדאי לשוחח עם הגננת,כדי לדעת אם יש ביטוי לחששות הללו גם בהתנהגותו בגן, או בתגובותיו הרגשיות. למרות שעל פניו נראה שלא כך הוא.אתם יכולים גם להתמודד עם השאלות הללו שהוא מעלה בעזרת טכניקה טיפולית המכונה ספרוטראפיה. כלומר טיפול בספרות.דרך סיפורים/שירים העוסקים ממש בנושא הזה, שאפשר למצוא אותם גם בספריו של פרופ' אדיר כהן,המתמחה בביליוטראפיה.דרך ההקשבה והשיחה לתכני הספור, הילד מעבד את רגשותיו, מגיע לתובנה דרך התנהגות גבור הספור,חש כמוהו,ומסגל לעצמו על ידי כך, את היכולת להתמודד עם חששותיו.

nutmeg

New member
לשאול בחזרה

מאיפה הוא שמע על הרבצות ודחיפות ע"י הורים.

nutmeg

New member
לכן שואלים

למה לנחש? אולי הוא חשוף לאחרונה לאיזו אינפורמציה שמטרידה אותו?

למעלה