שאלות והתנצלות

שאלות והתנצלות

טוב, אז קודם כל ההתנצלות... אני מתנצלת שכמעט ולא יוצא לי להכנס לפורום במהלך השבוע. השבועות הופכים להיות קשים ועמוסים יותר ויותר - התחלתי את הלימודים וכבר יש מטלות, התחילה עונת המבחנים והעבודות בביה"ס ואני ממש מוצפת... את הזמן שיש לי מול המחשב אני מנצלת בעיקר לצרכי עבודה ולימודים, העיניים כבר נפוחות ובוערות. את מעט הזמן הפנוי שיש לי אני מנצלת כדי להיות עם אלה, לסדר את הבית, לבשל, לאפות ולפעמים כדי לחטוף תנומה קצרה... קשה לקום כמעט בכל בוקר בשעה חמש וחצי ולהשאר שפוי בשעה תשע בערב, מה גם שאלה בשבועות האחרונים השתגעה לגמרי : לא רוצה לישון (לוקח לי שעתיים בכל ערב להרדים אותה, על הידיים - דבר שלא קרה מעולם), מתעוררת כל 45 דקות בלילה, צמודה אלי כל הזמן, רוצה כל הזמן על הידיים, צורחת ובוכה... ממש לא הילדה "שלי". אני במצב תמידי של תשישות ועייפות, וזה גם גורם לי להיות לא נחמדה ועצבנית... טוב, אז זוהי פינת הקיטורים שלי להיום. ושאלות : 1. מי מכן מכניסה את הפטמות, המכסים והחישוק למדיח? מישהי מסתפקת בשטיפה ביד? 2. החלטתי שכשאבקת הכביסה ה"מיוחדת" של אלה תגמר, אני מתחילה לערבב - יש כאן עוד מישהי שכבר התחילה לערבב עם הכביסה ה"רגילה"? באיזה גיל התחלתן? 3. "לא רוצים לישון רוצים להשתגע" - מה עושים עם השינויים האלה בהרגלי השינה?? האם ניתן "ללמד" אותם שוב??? האם זה כל הזמן ישתנה??? וזהו להפעם.... בטח שכחתי איזו שאלה-שתיים... סופ"ש נהדר לכולם...

באמת התגעגעתי אליך

שאלה לפני התשובות - את עדיין מרוצה בעננים?, תמשיכי גם בחודש הבא? ותשובות: 1. אין לנו מדיח, אז אני עדיין עושה סטריליזציה להכל, אצל הורי שמים הכל במדיח ולא עושים סטריליזציה. 2. כנ"ל לגבי הכביסה, אני עדיין מפרידה, אבל אבא שלי מכבס אצלהם את הבגדים של הדר עם הבגדים שלהם ועם הבגדים של אחי מהצבא!!!!! 3. לגבי השינה - גם להדר הייתה תקופה כזו של קושי להירדם, למרבה המזל בלי התעוררות בלילה, ופתאום בזמן האחרון הוא נרדם טוב, טפו, טפו...אולי זה קשור לכך שהיא רואה אותך פחות וצריכה "זמן אמא"? וסופשבוע נהדר גם לך ונדבר, הא?

ligo

New member
הי שבלוליטה

תחזיקי מעמד עם כל המטלות שלך. לא קל להספיק הכול ולהישאר עם חיוך על הפרצוף לגבי השאלות שלך- 1. מדיח- יש לנו רק מדיח אנושי בבית 2. מאי רק בת 3 חודשים וכבר מזמן אנחנו מכבסים את הבגדים שלנו יחד עם שלה. גם נגמר לנו התינוקלין ולא קנינו שוב. אנחנו מכבסים באבקה רגילה. 3. הרגלי השינה- תמיד אפשר ללמד אותם שוב, אבל אולי זה קשור באמת לזה שאת עסוקה והיא רוצה עוד קצת פינוק מאמא מקווה שזה זמני

היי! אין צורך להתנצל...

ככה זה בדיוק פורום... יש זמן , נכנסים, אין זמן, לא נכנסים ואף אחד לא נעלב. ועכשיו לשאלותייך: 1. אין לנו מדיח, ואני הפסקתי לעשות סטריליזציה בגיל חצי שנה. לא נרשמו שום תופעות מדאיגות עקב כך. אני שוטפת עם מים וסבון וזהו. 2. אני עדיין מכבסת לה בנפרד אבל מתכוונת להפסיק ברגע שייגמר לי התינוקלין. האמת היא שיצא לי לערבב לה כביסה, אבל השתדלתי להכניס רק דברים שלנו שהם לא צבעוניים ולא מלוכלכים מידי. בכל מקרה כשכיבסתי דברים שלה עשיתי זאת עם תינוקלין גם אם היה בגדים שלנו. והאמת, זה לא שאני פוחדת להעביר את הכביסה שלה לאבקה רגילה, זה יותר כי התמכרתי לריח של בייבי בדין ואני שוקלת לעשות את כל הכביסות שלנו עם המרכך הזה. 3. לגבי השינה אני רק אומר שאין לי מה לעזור לך ולא ארחיב כדי לא לעשות לעצמי עין רעה (כן, נשמע פרימיטיבי אבל כל פעם שאני מהללת ומשבחת את הילדה שלי היא עושה לי כמה לילות לבנים...
). מה שאני יכולה לומר הוא, שבגיל 7-8 חודשים היתה לענבל תקופה של "תשומי" בלילה, היא התעוררה כל שעה לבדוק שאנחנו שם. זה התחיל כשבעלי היה במילואים (5 שבועות) והפסיק מעצמו כמה שבועות אחרי שהוא חזר. רחל

הי ../images/Emo60.gifיטה

גם אני התגעגעתי
בקשר לשאלותייך - מבחינתי, המדיח טוב כמו סטריליזטור, אבל אני שמה בו רק את הבקבוקים והחישוקים. עוד לא מצאתי שיטה לשים מכסים ופטמות במדיח כך שהם לא יתהפכו בשמן ההדחה. אם הם מתהפכים, הם מתמלאים מים מלוכלכים ולא נשטפים היטב. לגבי אבקת הכביסה - גם אני החלטתי עכשיו לגמור את המלאי הקיים של אבקה ומרכך לתינוקות. את הבגדים שלהם התחלתי תוך 3 שבועות בערך לכבס יחד עם שלנו. נהיה ממש בלתי אפשרי להפריד ל-3 סלים - לבנים, שלהם, שלנו. מספיק גרוע עם 2. ממילא רוב הלכלוך שעל הבגדים שלנו הוא שלהם והבגדים שלהם יותר מלוכלכים אחרי יום שלם של התפלשויות. לגבי בעיות השינה - קטונתי. מקווה שהעניין יסתדר בקרוב. בכל מקרה, אולי ינחם אותך לדעת שעומר משכים כל יום בחמש בבוקר. אכן בערב מגרדים אותי מהרצפה עם שפכטל... ואני לא מצליחה בד"כ להגיע למיטה לפני 23:00. פלא שאני עייפה כל הזמן?

יש סלסלות קטנות במיוחד לפטמות

אלה סלסלות פלסטיק קטנות שבתוכן את מניחה את הפפמות והמוצצים ושאר הדברים הקטנים, סוגרת אותן ומכניסה למדיח. ראיתי כאלה בשילב ונדמה לי שגם ברב-קט.

יקירתי, תחזיקי מעמד ../images/Emo24.gif

נשמע ממש לא קל..... לגבי שאלותייך: 1. גם לנו אין מדיח (כן כן) ולכן עד גיל שנה שטפנו ביד ולאחר מכן עשינו סטריליזציה בסטריליזטור החשמלי. מגיל שנה אנחנו רק רוחצים ביד. 2. מהלידה של תומר התחלנו להשתמש בסנו מקסימה שמיועדת לתינוקות לכולנו ואנחנו כל-כך מורצים שכולנו משתמשים בה עד היום ואין לנו כוונה להפסיק. 3. אומרים שעד גיל שנה אין מה להקנות הרגלים כי זה בלאו הכי משתנה כל הזמן. ואכן עם תומר כל תקופה הביאה שיטת הרדמה והרגלי שינה שונים ומשונים. אבל כידוע לך אני לא מחנכת אלא זורמת אז אולי אני לא האדם לענות על השאלה הזאת... תחזיקו מעמד כולכם.
ות שירלי.

היי שבלוליטה

אני מקווה שהתקופה הקשה תעבור מהר. לא מפתיע אותי לשמוע על הקשיים של אלה בלילה כי זו תופעה אופיינית לשינויים בהרגלים ופחות שעות אמא במהלך היום. יש לילדים שלנו דרכים להשלים את החוסר באמא וזה מה שקרה לשיר ברגע שהתחלנו להפרד. בימים האחרונים מסתמן שיפור אבל אני מעדיפה לא לדבר יותר מידי... לגבי השאלות: 1. את המעט בקבוקים שלנו אני מכניסה למדיח. את הפטמות אני מעדיפה שלא. הן תמיד מתהפכות ולא נשטפות טוב. אני מבינה שאת מנסה להוריד מטלה אחת ביום העמוס שלך ואני מנסה לעזור: הבנתי שיש מין קופסה מיוחדת לפטמות שאותה מכניסים למדיח. זה מונע את ההתהפכות שלהן. לנו אין כזאת אבל חברה שלי אמרה שזה מה שהיא היתה עושה אז אולי כדאי לברר. 2. אנחנו לא הפרדנו מעולם בין הבגדים שלנו לבגדים של שיר אבל כולנו זוכים להתכבס בסנו מקסימה בלי ביו. אני אוהבת את האבקה הזאת ואין לי כח להפריד בין הבגדים. 3. שוב - לגבי הרגלי השינה, זה ישתפר לאט לאט. אולי תנצלו את סופי השבוע, שהם פחות עמוסים ואת אולי קצת פחות עייפה כדי לנסות להחזיר לאלה את ההרגלים הישנים והטובים. אני בטוחה שזה יעבוד בסוף. מקווה לראות אותך יותר פה ופחות עייפה חנה

קודם כל את לא צריכה להתנצל.

אני מבינה אותך עד עמקי נשמתי. לגבי שינה-גם לגיא יש לילות קשים מאוד לאחרונה. עד שהוא נרדם יוצאת נשמתי ואח"כ כל איזה שעה יש לו היסטריה של בכי. אנחנו ממוטטים! או שזו חרדת נטישה או שאלו הם השיניים (הוא נורא נודניק גם במשך היום) או שגם הוא רוצה את אמא (רוב היום עם מטפלת). הגעתי למצב שאני עושה עם התלמידים שלי תחרות פיהוקים. באיזה שיעור אחד עם כיתה ט´ התחלתי לפהק ולא יכולתי להפסיק ואז אמרתי להם שיסלחו לי כי הילד שלי לא ישן בלילה. זה היה ממש משעשע (אם המנהלת היתה יודעת...). 1. לגבי בקבוקים - את הכל אנחנו מכניסים למדיח. הנרי שם את הפטמות בין הספלים למעלה ואז הן לא נופלות. 2. גם אני החלטתי שברגע שהאבקה תיגמר אני מתחילה עם אבקה רגילה. אני לא חושבת שיש עם זה בעיה. לגבי בייבי בדין נראה לי שאמשיך כי הריח ממכר אותי. 3. לגבי השינה, שוב, אני חושבת שאולי אלה מצמיחה שיניים או באמת אולי רוצה קצת את אמא...

תשובות ../images/Emo23.gif

גם אני מתגעגעת וגם לי אין תמיד זמן לגלוש....תחזיקי מעמד! 1. אני עדיין מחטאת את הכלים של זיו (המטפלת). 2. אצלנו יש שלושה ילדים עם בגדים מלוכלכים, במיוחד הבת שהיא ממש אינדיאנית,חוזרת מהצופים עם בגדים של ילדה בגן ששיחקה בבוץ. אם היינו זוג הורים לבד, הייתי מערבבת את הכביסה. 3. אלה קטנה מזיו בחודש וגם לנו היתה תקופה כזו. אני יודעת שזו תקופה קשה, החדשות הטובות שזה עובר (הכל עובר אצל ילדים...). אני תמיד לא נחמדה כשאני לא ישנה טוב בלילה, זה אלמנטרי!

Navva

New member
שלום רב שובך ../images/Emo60.gifיטה נחמדת

באמת התגעגתי. אבל אין לצורך להתנצל. לכל אחד זה קורה במוקדם או מאוחר. תשובות: 1. ראשית אין לנו מדיח. שנית מעט הבקבוקים משמשים בעיקר למים. אני מחטאה(שמה בכוס עם מים רותחים למס´ דקות) רק את הפטמות והחישוקים. החיבור שלהם מהווה כר גידול טוב. ולבקבוקים אני מוזגת מים רותחים בלאו הכי. השאלה היא עד איזה גיל יש צורך בחיטוי ובהרתחת המים. הפרחח שותה לפעמים מים ישירות מהברז באמבטיה, והכל בסדר. 2. גם אנחנו מכבסים עם סנו מקסימה ללא ביו, מסתבר שהשתמשנו בה גם קודם בכמה הזדמניות. מגיל חצי שנה כל הביסה יחד. וממשיכים עם אותה אבקה. 3. באשר להרגלי השנה, גם מתן מגלה "יצירתיות" בלילות האחרונים. הוא מתאורר בסביבות 5, בלי ציצי לא חוזר לישון. מבחינתי זו ירידה בתנאים, הוא מגיל 5 שבועות ישן ליליה מלא. השבוע אני לא מתכוננת להאבק בתופעה. אנחנו "לבד", שי נסע לחו"ל. יקרתי, מקווה לפגוש אותך בקרוב.

למעלה