שאלות (והרבה) :)

wassup

New member
שאלות (והרבה) :)

מספר שאלות שנובעות מחוסר ידיעה, השתדלו לענות על כולם,סליחה על הבורות :) ותודה... 1. בהנחה שאין לי רצון לקרבי, ואני מצהיר על כך, ישבצו אותי בקרבי בגלל שיש לי פרופיל גופני קרבי? 2. האם הראיון האישי או אחת מהתחנות בצו הראשון יכולה להשפיע על ההחלטה גם אם יש לי פרופיל גופני גבוה? 3. האם ציון פסיכומטרי או הכנה לפסיכומטרי יכולה להשפיע על היכולות שלי והציון שלי בפסיכוטכני? ואם כן האם ניתן לדחות את הפסיכוטכני לאחר הפסיכומטרי או במהלך הלימודים אליו? 4. הצו שלי מחר. טיפים? (למעט אלה שבמדור הטיפים?) 5. יש לי רקע לא פורמלי במחשבים (מספר חברות מחשבים שבהן עבדתי כמתכנת) האם הרקע הלא פורמלי יכול לסייע לי או שלצה``ל אין כלים להתמודד עם רקע מסוג זה? 6. רישיון נהיגה מסייע בצבא? האם הצבא מקנה לך רשיון? 7. חברים ששירתו בקריה מספרים לי שמדובר בבסיס מאוד לא הדוק שאנשים יכולים לאחר, לצאת ולהכנס לפי ראות עיניהם. האם זה נכון, והאם זה כך בבסיסים נוספים שהם קשורים לעורף? שוב תודה.. חגי.

avipe

New member
מספר תשובות

בקשר לרצון לקרבי אז נראה לי שכול עוד אתה מתאים לקרבי אתה הולך לקרבי אלא אם כן אתה עושה הרבה צרות והצהרה בצו ראשון אל אי נכונות לשרת בקרבי עלולה גם להוריד קב``א. ובקשר לרקע במחשבים אז הייתי ממליץ לך להזכיר את זה בראיון האישי ולהדגיש שזה מה שאתה רוצה לעשות..השאלה האם בביהס אתה גם לומד מחשבים כי זה מה שהם מחפשים בדרך כלל. בקשר לרשיון נהיגה לא נראה לי שזה משפיע איך שהוא אלא אם כן אתה רוצה ללכת להיות נהג בצבא... ישנם מקרים שהצבא נותן לך לעשות רישיון כצ`ופר.ובקשר לקריה גם לי ידוע שזה בסיס די פתוח למדי וזה גם תלוי מאוד באיזה תפקיד אתה כי יש מיליון תפקידים בקריה.. אבקשר למחר אין לי ממש טיפים פשוט תעשה את המבחנים ברצינות ואל תדבר שטויות בראיון.. וזהו בהצלחה.......

IMATKAL

New member
צו ראשון

שלום חגי, הנה התשובות לשאלות שלך: 1. אם יש לך פרופיל קרבי גם אין לך רצון לשרת בקרבי- אתה תשרת בקרבי. אלא אם כן תעשה בעיות בבקו``ם וכו` (מה שעלול לגרום לבסוף לשחרורך לגמרי מצה``ל). 2. הראיון האישי נועד לבדוק בעיקר את המוטביציה שלך לשרת בצה``ל וכן לראות אם יש למלש``בניק בעיות נפשיות כלשהן. מסיבה לא ברורה אם אתה אומר שאתה רוצה לשרת בצה``ל בתפקיד לא קרבי בראיון האישי זה מוריד קב``א.. אבל זה לא משפיע בעתיד על שיבוצך ביחידה לא קרבית (כמו שאמרתי קודם, אם יש לך פרופיל קרבי אתה תשרת בקרבי). 3. הכנה לפסיכומטרי עוזרת להתכונן לפסיכוטכני שבצו הראשון. אתה יכול לבקש לעשות את הפסיכוטכני ביום אחר (תגיד שאתה לא מרגיש טוב או משהו כזה..). 4. טיפים לצו ראשון: תישן טוב בלילה, תזכור להראות מוטיבציה בראיון האישי (שהוא החשוב ביותר- 50% מהקב``א) ותגיד בו שאתה רוצה לשרת ביחידה קרבית (אפילו אם אתה לא רוצה!!!) . לפסיכוטכני צריך בעיקר לתרגל את החילוק קצר, כפל קצר וערך משולש וכל הדברים שלמדת ביסודי מזמן מזמן.. 5. הרקע שלך במחשבים היה יכול לעזור לך אם היה לך פרופיל לא קרבי להתקבל לממר``ם וכו`, אבל יש לך פרופיל קרבי.. 6. הצבא מקנה לך רישיון על חשבונו בקד``צ נהיגה שבו הוא מכשיר אותך להיות נהג (רישיון ג`) בצבא. (כל אחד והמטרות שלו בצבא..) 7. בקשר לקריה- אין לי שמץ של מושג. מקווה שעזרתי, IMATKAL

wassup

New member
חשבתי לעצמי...

אני חשבתי להגיד את מה שבאמת אני חושב, חוו דעתכם: אני רוצה לשרת בתפקיד שיתרום הכי הרבה לצה``ל ולמדינה אני לא מאמין שאתרום בקרבי כמו שאתרום אם אשרת במשהו שאני באמת ובתמים טוב בו. אגב אין לי השכלה פורמלית הכוונה אין לי שום קשר למחשבים בבית הספר גם כן. רק במגזר העיסקי. חגי

saritush

New member
בקשת חוות דעת- קבלת..

אני באמת לא מבינה למה אתה חושב שאתה לא תוכל לתרום למדינה אם תשרת בקרבי. אתה חושב שבנים שמשרתים בקרבי לא תורמים מספיק? הרי אם הם לא יעשו את העבודה הזאת, אף אחד אחר לא יעשה אותה, ויש לכך חשיבות עליונה במעלה. אם אתה באמת לא רוצה קרבי זו החלטה שלך בלבד, אך השאלה היא מה אתה יכול לעשות יותר טוב- אמרת שאין לך השכלה פורמלית במחשבים, כך שלא נראה שתגיע לממר``ם או משהו כזה, אז השאלה היא במה אתה כן טוב.. בכל מקרה, אני לא באתי להטיף, אלא לחוות דיעה אישית.. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר!

wassup

New member
תודה על חוות הדעת... כמה סייגים.

תודה על חוות הדעת. אינני טוען שלא אתרום בקרבי, מן הסתם בכל תפקיד אתרום כמיטב יכולתי. אני פשוט מאמין בכישורי במקצועות המחשב ובכל הצניעות כישורי מחשב מאוד נדירים בימים אלה, ואנשים המוכנים לעבוד בכך בצבא עוד על אחת כמה וכמה (ע``ע atoda.co.il). אינני רואה אנשים שתורמים פחות או יותר, גם אפסנאי העושה כמיטב יכולתו תורם, ותורם תרומה מכובדת לא פחות מחייל בקרבי, שכן הוא עושה כמיטב יכולתו. העניין הוא שבאמת מתוך תפיסה של מיצוי יכולתי בתרומה לצה``ל יבוא לידי ביטוי טוב יותר במקצועות שבהם ניחנתי בכישרון מסוים (כמו לתת לסנדלר לבצע עבודה של מכונאי), ומן ההשכל הוא שאבחר, או יותר נכון שצה``ל יבחר, במה שאוכל לסייע לו הכי הרבה עד מיצוי היכולת האישית שלי.

saritush

New member
תגובה לתגובה..

אני לא התכוונתי, בתגובתי, לערער על העובדה שאתה יכול לתרום בתחום שבו יש לך ידע רב יותר מאשר בקרבי. אני הסקתי מדבריך שבתפקיד במחשבים, למשל, לדעתך אתה תוכל לתרום יותר מאשר בקרבי. אם הבנתי לא נכון- אני מתנצלת. כמוך, גם אני חושבת שכל אחד תורם בדרכו שלו, ולא משנה מה הוא עושה- ג`ובניק או פקידה. שני התפקידים חשובים. אני בהחלט מאחלת לך שתגיע לאן שאתה רוצה בתחום המחשבים, כי אתה בהחלט צודק- יש מחסור באנשי איכות בתחום הזה, ואם אתה בא ומכריז שיש בידך את היכולות הנ``ל- מי יתן ותצליח! ולגבי מי שהגיב לתגובתי(imatkal)- כל מי שיש לו מוטיבציה, בכל ולכל תפקיד שהוא בצה``ל- שיבורך!(אם ראית את מה שנכתב לי..)

wassup

New member
תגובה וגם מה היה בסוף...

אז קודם כל אני שמח שאנו מסכימים... :) שנית חזרתי מהצו, היה טוב מאוד (אני מקווה, אלא אם כן המאבחנת חשבה אחרת) אם כיאני בתחושה שאני בדרך ליחידות קרביות בגלל הפרופיל... (אגב הידעתם ש``שרוי בגילופין`` = שיכור? מרתק!) בכל אופן תודה על הטיפים, העצות והתגובות של כולכם! חגי

IMATKAL

New member
בקשר למה שאמרה שריתוש

אם הוא אינו רוצה לשרת בקרבי והוא מתמחה באופן מקצועי במחשבים אז ייתכן שעדיף לו לשרת בממר``מ שם הוא רוצה לשרת. הצבא כבר הבין מזמן שכאשר המלש``ב מקבל את השיבוץ שבו הוא חפץ אזי המשל``ב מתפקד טוב יותר מגלל שיש לו מוטיבציה רבה יותר ומוטביציה היא אחת הדברים החשובים ביותר שדרושים להפוך חייל לחייל טוב. לסיכום: עדיף ג`ובניק עם מוטביציה מאשר קרבי בלי מוטביציה..

tali_le

New member
אז ככה

בסיום הצו, תרד למדור קד``צ ועתודה ותבקש זימון למבחני ממרם אם יש לך נסיון בוודאי תעבור את המיונים עכשיו מתחיל החלק היותר מסובך הם לא יתקששרו אליך, אתה חייב להציק להם לעוד זימון להמשך מיונים ישנו יום מיונים מיוחד לבעלי פרופיל קרבי , רק המצטיינים מאוד בו זוכים להגיע לממרם (בעיות של תקנים) תקווה לטוב...ובהצלחה

אריק 17

New member
אני חושב שאת טועה

כפי שאני יודע צריך פרופיל נמוך כדי לשרת בממרם או ביחידות מחשבים

למעלה