שאלות (הרבה שאלות)

שאהרה

New member
שאלות (הרבה שאלות)

סיימתי י"ב, ואני רוצה לעשות פסיכומטרי. יש לי די הרבה שאלות ואשמח מאוד אם תואילו בטובכם לענות לי עליהן(אתם יכולים לענות רק על חלק, כמובן): 1. מה הציון הכי נמוך שצריך לקבל כדי להתקבל לרפואה? לעריכת-דין? האם לרפואה נדרש הציון הכי גבוה? 2. כמה עולים ספרי הכנה לפסיכומטרי? 3. אילו מועדי בחינה יש לפסיכומטרי? המועד הקרוב, עד כמה שידוע לי, הוא אוקטובר. מה המועד הבא? האם יש כל חודשיים בחינה? 4. אם נרשמים לקורס, צריך לקנות ספרי הכנה לפסיכומטרי או שמקבלים אותם במסגרת הקורס? 5. זו שאלה למי שעבר קורס, אני יודעת שיש קורסים שונים אז מי שלמד בקורס מסויים יכול לספר לי עליו ולציין את שם הקורס, כמובן: כמה עולה קורס פסיכומטרי, איך בדיוק נרשמים אליו, כמה פגישות זה כולל, מה זה כולל בתוכו? תרשמו כל מה שאתם יכולים (ורוצים). 6. שאלה אולי סובייקטיבית, אבל אשמח לשמוע דיעות של אנשים: האם קורס יותר יעיל מלמידה עצמאית בבית? הקורס באמת תורם? (תפרטו אם בא לכם) מצטערת מראש על ריבוי השאלות. חברים שלי לא עשו פסיכומטרי, הם לא יודעים, מה אני יכולה לעשות?
ותודה רבה מראש למי שעונה לי!

NoNameGirl

New member
תשובות

1. לכל אוניברסיטה יש תנאי קבלה משלה, כלומר ציוני קבלה שונים, שהם בעצם הסכם, שאותו מחשבים באמצעות הציון הפסיכומטרי וציוני בגרויות, לכן אני לא יכולה לומר לך ציון מדוייק.. בואי נגיד שלרפואה צריך מעל 700. ואם אני לא טועה, אז לרפואה התנאים הכי גבוהים. 3. המועד הבא אחרי אוקטובר הוא דצמבר, וניתן לגשת לבחינה כל חצי שנה. 4.מקבלים את הספרים במסגרת הקורס. 5.אני לומדת בקידום, יש קורס שנקרא קידום תיכון ומחירו 1400 הוא כולל כ-14 מפגשים. במהלך אוגוסט-3 מפגשים ובמהלך ספטמבר ואוקטובר (עד הבחינה) מפגש אחד בשבוע. אורכו של כל מפגש הוא 4.5 שעות. במהלך הקורס לומדים שיטות למידה, טריקים, שיטות מהירות לפתרון השאלות וכו' בהצלחה, מקווה שעזרתי!

אביגל ג

New member
סליחה שאני מזלזלת ונכנסת באמצע,

אבל המחיר (לקידום תיכון) הוא לא נמוך מידי? 1400 ש"ח? מה בעצם ההבדל בין קידום תיכון לקידום אישי וכל אלה? יש למישהו מושג? ושוב, מצטערת שאני נכנסת באמצע השרשור של כותבת ההודעה הראשית, בכל אופן יש הבדל בין קורסים שעולים מעל ל-4000 שקלים לעומת קידום תיכון שעולה 1400 ש"ח.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif האמת ש-../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

קידום תיכון אפילו לרוב עולה פחות <950-1000 ש"ח> ההבדל- בקידום תיכון את עושה קורס בתיכון, ובקידום אישי- לרוב אח"כ. בקורס תיכון- יש לך פחות מפגשים, את מקבלת פחות חומרים, פחות סימולציות, פחות משקיעים בך, פחות מתרגלים איתך וכו' וכו'. כמובן, שגם עם קורס תיכון אפשר להצליח יופי ולהגיע לציונים גבוהים מאוד.

אביגל ג

New member
אז בעצם זה שווה?

למה אני מקבלת פחות חומרים? הכוונה פחות תרגילים לתרגל או פחות הסברים ונושאים שיש במבחן? כלומר, אם יש בפסיכו' אנגלית, מתמטיקה ועוד כמה דברים, אז נגיד הם לא מסבירים על האנגלית? או על מקצוע אחר? או בקיצור במה מתבטא ה"פחות" בקידום תיכון?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif למה את מקבלת ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

פחות חומרים ? כי את משלמת פחות... פחות הסברים בטח לא, מלמדים אותך כל מה שאת צריכה, פשוט התירגול הוא בהיקף קטן יותר, והלימוד מהיר יותר. מה הכוונה ? סתם דוגמא- לא יודעת אם זה ככה- תקבלי 4 סימולציות, ובקורס המלא יקבלו 6. תקבלי 3 חוברות מרתון, ובקורס המלא יחלקו 5... מסבירים לך על הכל, אין דבר כזה שמתעלמים מחלק מסוים. אבל לגבי אנגלית- במילא בקושי נוגעים בזה, כי קורס לא יכול ללמד אותך שפה, בעיקר כשכל אחד נמצא ברמה שונה.

אצלנו אמרו שיהיו 6 סימולציות (אם

אני לא טועה), ואני בקורס תיכון.... בקשר לאנגלית - את צודקת, אמרו לנו לקרוא מאמרים וספרים "לפחות כל יום קטע".... אין להם מה ללמד אותנו כל כך

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif לא סתם כתבתי ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

..מה הכוונה ? סתם דוגמא- לא יודעת אם זה ככה ...

אביגל ג

New member
תודה לכולםםםםם ../images/Emo13.gif

סתם עוד שאלה, הבנתי מההודעות האחרונות שבעצם נרשמים דרך בית הספר, לא? רגע, ואם בבית הספר שלי לא "מכינים" לפסיכומטרי, כלומר אין לו קשר לשום חברה שעושה קורסים... אני יכולה סתם דוגמא לגשת לקידום (במקרה ראיתי היום שרשום על עזריאלי קידום) בעזריאלי ולבקש קורס תיכון?

NoNameGirl

New member
אני מניחה שקידום תיכון יותר זול,

משום שהוא מיועד במיוחד לתלמידי תיכון, כלומר המתכונת שלו היא מפגשים במשך הלימודים פעם בשבוע, לעומת שאר הקורסים שבהם המפגשים יותר תכופים. אני לא בטוחה בתשובתי, זוהי השערתי.

thebadboy

New member
האמת היא שבקידום תיכון גם המורים

שמלמדים הם פחות מנוסים. את זה שמעתי מהיועצת שמוכרת קורסים בקידום. הם נותנים למורים החדשים את קורסי הצבא והתיכון, כדי ש"ישתפשפו" לקראת קורסי הקידום האישי. חייב לציין אבל שלא ניסיתי, כך שלא יודע איך זה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif יש ויש ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

המדריך שלך לא מעיד על כל מדריכי קידום.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif וחוץ מזה ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

גם מדריך עם מעט ניסיון יכוליות מקצועי, ויותר טוב אפילו ממדריך עם יותר ניסיון

omermo17

New member
תיקון

זה לא נכון שתלמידי קידום תיכון מקבלים פחות חומרים, הספרים הם בדיוק אותם ספרים שמקבלים קידום אישי. מספר המפגשים נמוך יותר, והוא דחוס בחודשיים כשקידום אישי פורסים את זה על משהו כמו 4 חודשים. הרבה מאוד מהמפגשים שחסרים בקורס זה מפגשים שנועדו לריענון של מתמטיקה ואנגלית, דברים שתלמידי תיכון יודעים קצת הרבה יותר טוב מתלמידי קידום אישי שכבר בדרך כלל עברו צבא והכל... אני מכיר אנשים שהוציאו ציונים טובים מאוד עם קידום תיכון, ותלמידים שהוציאו ציונים נמוכים עם זה, כי אין קשר לקורס, זה תלוי רק בהשקעה.. הספרים וההדרכה זה אותו דבר כמו באישי, מתרגלים פחות בכיתה אולי, אבל זה לא אומר שמתרגלים פחות בכללי, כי זה בחירה של כל אחד כמה הוא מתרגל, ולא צריך להיות עם מדריך בשביל לתרגל...

למה אתה סתם מבלבל במוח??

זה שאתה מקבל ספר קורס ספר ש"ב וספר שמן,לא אומר שאתה מקבל בידיוק את אותו החומר שתלמידי קידום אישי מקבלים..הם מקבלים עוד המון חומר .

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ../images/Emo45.gif + ../images/Emo26.gif ../images/Emo15.gifזהירות|

אף אחד לא טען שקידום תיכון זה קורס לא טוב, וזה בכלל לא מפתיע שאנשים בו מסוגלים להוציא ציונים גבוהים. אבל מה שמקבלים בקורס, לא יכול להשתוות למה שמקבלים בקידום אישי... אם זה היה אותו קורס בדיוק רק דחוס בחודש וחצי, סמוך עליי לא היית משלם עליו +-1000 ש"ח.

למעלה