שאלות הכנת ליקרים

המרחפת

New member
שאלות הכנת ליקרים

שאלה ראשונה היא ליקר נענע: יש לכם מתכון נוסף חוץ מהמתכון לעיל? ליקר נענע מסירופ נענע קודם צריך להחליט אם הסירופ מתוק או מאד מתוק. אין לזה אינדיקציה ברורה חוץ מחוש הטעם ומההמלצה על הבקבוק (מהילה של 1:8 עם מים זה סירופ סביר ומהילה של 1:12 זה סירופ חזק). מוסיפים לכוס סירופ 2 כוסות וודקה ועוד צרור עלי נענע שטופים וגזורים לשניים (שיפרישו טעם) אחרי 4 ימים כשזה בכלי סגור טועמים ואז מחליטים: לא מספיק חריף - להוסיף וודקה או אלכוהול לא מספיק מתוק - להוסיף סוכר ולהשאיר עוד כמה ימים בכלי האטום (לא לשכוח לנער פעם ביום) יותר מדי מתוק - להוסיף מים מינרלים בעדינות יותר מדי חריף ופחות מדי מתוק - להוסיף סירופ נענע גם אוהבת לימון, אז אפשר להוסיף ללימונצ´לו מוכן או קנוי מהסירופ ולהכין אחלה ליקר או אחלה קוקטייל. כל ההוספות - בעדינות ולטעום. סירופ סוכר שמכינים בבית? או שמדובר על סירופ קנוי? השניה היא ליקר קפה. הולכת להכין מחר לפי המתכון הבא ליקר קפה: 1 ליטר מים מינרלים 3/4 בקבוק אלכוהול 5 כפות סוכר נס קפה משובח ז"א 15 כפיות נס קפה גדושות . כפית וניל להרתיח את המים להוסיף את הסוכר להמיס ולהוסיף את הקפה לערבב היטב שלא יהיו גושים להוסיף את הוניל. להרתיח פעם אחת ולכבות את האש.לצנן היטב להוסיף את האלכוהול לערבב היטב ולמזוג לבקבוקים גדולים. לאטום היטב ולשמור במקום אפל. אלכוהול 96%? או משהו אחר? מה זה כפית וניל? תודה רבה לכולם...

סער א

New member
ואוו , סיבכת אותי בטירוף...

אבל אני ינסה לעזור בכל מקרה . דרך אגב , מאיפה המתכונים האלה ? לגבי סירופ , אני מכיר רק סירופ סוכר שעושים לבד בבית אבל גם בסירופ סוכר יש כל מיני מינונים שונים תלוי במתיקות ובסמיכות שאת רוצה להשיג . זה יכול לנוע בין 1:1 ל- 1:2 2:1 (כמויות שוות , יותר סוכר או יותר מים) אני בד"כ עושה 1:1 . לגבי הוניל , אני מניח שאם כתוב כפית אז מדובר על תמצית וניל כזאת שקונים בחנויות , אבל אני ממליץ לך שאם את עושה את זה לעצמך ורוצה להשקיע , תכנסי לשוק או בחנויות שמוכרות תבלינים ותקני תרמילי וניל אמיתיים , קצת יקר אבל את לא צריכה הרבה , זה אמור לעלות בערך 10 ש"ח לתרמיל אחד . פשוט תחצי אותו לאורכו ותשימי אותו בתוך הליקר לתקופת ההשרייה . לגבי אלכוהול , בליקרים נהוג להשתמש או בוודקה , או בשרף (אלכוהול 95-96%) לפי כמות המים במתכון של הליקר קפה וכמות האלכוהול זה חייב להיות שרף ואז ייצא לך משהו כמו 34-35% שזה סביר לחלוטין ואם קצת חריף לך אז תוסיפי מעט מים .

המרחפת

New member
שלום סער

אז נתחיל בהתחלה: את שני המתכונים מצאתי בחיפוש בארכיון של הפורום הזה או פורום מתכונים. ליקר נענע- מתוך קובץ ליקרים של הרברונן שפירסמה כאן rn66. ליקר קפה- יכול להיות שגם הוא היה בקובץ הזה, אבל אני לא בטוחה. השאלה על סירופ הסוכר עלתה היות ובאמת קיים בשוק מוצר בשם סירופ סוכר, או גולדן סירופ בשמו הלועזי. היום אני מסננת ליקר תותים שמחכה יפה יפה כבר יותר מחודש, ובא לי להכין חדשים. הצרה היא שאין לי בקבוקים פנויים כרגע, והוא יאוחסן בצנצנת עד שסוף סוף אלך לקנות בקבוקים יפים.

r66

New member
סירופ סוכר, אין הכוונה לגולדן סירופ

זהו סירופ תירס. תכיני לבד ביחסים המועדפים עלייך, כמו שסער כתב. אני מכינה תמיד לפי יחס של 1:1 תמצית וניל - כדאי לך את זאת של מקורמיק או מקל וניל... בהצלחה

Angel of Sin

New member
מנצל שרשור - מתכונים לליקרים...

אני מחפש מתכונים לליקר דובדבנים, ליקר לימונים [לימונצ'לו], וליקר מנגו... יהיה פאנן מצד מי שיוכל לעזור לי

r66

New member
הלימונצ'לו שלי

ליקר לימונצ'לו של 8 לימונים 2 תפוזים. לקלף בעדינות את הקליפה החיצונית של ההדרים. להקפיד שלא תצטרף הציפה הלבנה והמרה.. עבודת נמלים, אבל שווה.(הכי טוב בזסטר) לכסות באלכוהול 95% ולהניח ל- 15 יום מינימום. ממליצה על כוהל 96% הבדל אדיר בטעם. לבשל סירופ סוכר מ- ליטר וחצי מים + 2 כוסות סוכר. כשרותח להנמיך, לבשל רק עוד 5 דקות ולקרר. לערבב את האלכוהול והקליפות עם הסוכר ולחכות כשעה. לסנן את הנוזל ע"י בד חיתול שהונח על משפך. להקפיא לפני ההגשה בהצלחה

tula28

New member
../images/Emo45.gif

ניסיתי את הלימונצ'לו שלך יצא בליסימו!

r66

New member
ליקר דובדבנים

שהכנתי.... כ א ן ולמרות המתכון שנתתי ולאחר טעימות ממליצה למהול גם עם מים מינרלים, יצא מתוק מדי.

למעלה