שאלות הדף

Ariel39

New member
תלוי במה שאת רוצה להשיג.

למה את רוצה להתחיל לרכב? את תרצי להגיע לתחרויות מתישהו? או שאולי את סתם רוצה לדעת את הבסיס?. ובנוגע למחיר- אני באמת לא יודעת, אבל סביר להניח שחיפוש בגוגל ימצא לך את התשובה.

עינב76

New member
רק להנות

רק לשם הנאה. לא תחרויות בכלל. כבר תקופה אני רוצה ללמוד וכל פעם יש משהו שבגללו זה לא יוצא. זה נראה כייף בטירוף ותמיד טוב לדעת עוד משהו. את יודעת כמה שיעורים צריך לקחת?

giri

New member
עינב, שלום

אני לא בטוחה אם המידע כבר קיים בקישורים אז מה שבטוח אציף אותך קצת: ראשית, לגבי שאלת ה"כמה שיעורים", זה מאד תלוי במהירות הלמידה האישית שלך (דבר שלא ניתן לחזות), בענף שבו תבחרי ללמוד (אינגליש / ווסטרן והסבר קצר בהמשך), בקשר שלך עם המדריך ועוד. תכל'ס, האופציות לרכיבה על סוסים (בטווח הארוך) הן : א. להמשיך לרכב בשיעורים, עם מדריך, ולהתקדם. זאת האופציה הנפוצה ביותר - בעיקר כי יש המון מה ללמוד, והשיעורים מאפשרים לך להתנסות בדברים יותר מתקדמים מאשר, נניח, בטיולים, ואת רוכבת על סוסי בית ספר עם תמיכה שוטפת של מדריך. ב. לצאת לטיולי רכיבה בחוות טיולים - נחמד ומאוורר את הראש, אבל בדרך כלל (יש יוצאי דופן!) מסתכם בהליכה נינוחה בנוף. לעיתים קרובות מי שנדבק בחיידק הרכיבה לא מסתפק בטיולים ומחפש עוד אתגרים. ישנם גם אתגרים בטיולים, אבל את רובם את לא ממש חווה כשאת מגיעה לחווה באופן חד פעמי לרכב על סוס שאת לא מכירה. ג. לקנות סוס משלך ולהמשיך לרכב - דורש בדרך כלל רמה די טובה ברכיבה ובידע על סוסים, שלוקח שנים להגיע אליה. כמו כן, יש עלויות מאד גבוהות. אז מה עכשיו? הכי טוב לקחת שיעור נסיון בחווה הקרובה למקום מגורייך, להתרשם - ואם זה הולך, מוצא חן - להמשיך בשיעורים. קחי בחשבון ששיעור ראשון יתכן ויהיה קצת קשה, וזה בסדר גמור. כנ"ל לגבי עוד כמה שיעורים אחריו...
את צריכה להחליט באיזה סגנון את רוצה להתנסות - ישנם שני זרמים מרכזיים לרכיבה הספורטיבית. הזרם האחד - "אינגליש" בשפת העם, או "רכיבה ספורטיבית / קלאסית / אולימפית" בלשון הפלצנות (סליחה). זרם זה הוא אכן הקלאסי יותר ברכיבה, מקורו באירופה והוא מתבטא בצורת ישיבה מסויימת, ציוד מתאים וכו'. התחומים אותם לומדים בזרם זה (אחרי הבסיס לרכיבה) הם קפיצות ראווה (מכשולים) ודראסז' (רכיבה אומנותית - מקצי שליטה ועבודה הרמונית עם הסוס). הזרם השני - ווסטרן בלשון העם, "רכיבה מערבית", הוא סגנון שפותח ע"י הבוקרים במערב הפרוע, על מנת לתמוך בעבודת הבקר ובשהות הארוכה על גב הסוס. אם יצא לך לעשות טיול ארוך באוכף אינגליש ובאוכף ווסטרן, ודאי תביני מיד למה. ברכיבת ווסטרן - שוב, אחרי לימוד הבסיס - מתמחים במספר מקצי רכיבה ספורטיבית שמגיעים בעיקר מעולם התוכן של המערב הפרוע - מכשולי שדה, עבודה עם בקר, מקצים של סיבולת והתמודדות עם תרגילים מתקדמים של הסוס והרוכב, ומקצי שליטה הדומים במובנים מסויימים לדראסז' האנגלי. רבות נאמר לכאן ולכאן, מנסיוני האישי בדרך כלל כל אחד יטען שהזרם שלו יותר טוב, ולכן אני יכולה לומר לך בלב שקט שאינגליש יותר טוב
בכל מקרה, כשאת הולכת לחווה, תקפידי על כך שהסוסים לא נראים מסכנים וירודים מדי (רזים באופן קיצוני וכו'. יכול להיות שיהיו סוסים שנראים לא משהו, אבל אם כל המקום משדר הזנחה / התעללות - להתרחק כמו מאש). אל תלכי לרכב בשום חווה שתאפשר לך לעלות בלי קסדה על סוס כשאין לך נסיון. אני אישית נגד רכיבה ללא קסדה גם כשיש נסיון, אבל בואי נסכים שבלי נסיון זה ברור שזו רשלנות. אל תלכי לחווה שבה המדריכים לא מוסמכים (אפשר לדרוש מבעל החווה לראות תעודות). אם את מרגישה שאת לא מסתדרת עם המדריך - תבקשי לעבור למדריך אחר. אם את מרגישה פחד מהרכיבה - תגידי את זה. והכי חשוב - אל תשכחי אף פעם שחווה זו לא חתונה קתולית, ומדריך גם, ואם לא טוב לך איפשהו, או עם מדריך כלשהו, פשוט תמצאי מקום שבו כן תרגישי בנוח. שיהיה לך המון בהצלחה והמון בכיף. אני בטוחה שתהני שחבל"ז. מקווה שהחפירה תועיל לך במשהו.

עינב76

New member
וואוווווווו

היי. קודם כל סחתיין על כל הידע. הרשמת אותי מאוד. את נשמעת מקצועית מאוד. כל הכבוד. את מבינה שרבע ממה שרשום היה ממש סינית... אני אכן רוצה ללמוד אבל אני לא רואה את עצמי קופצת ... הרעיון המקורי היה ללמוד כדי להתמודד עם הפחד. אני אכן יבדוק היכן אפשר ללמוד. אין לי מושג לגבי הסוגים אבל אני מקווה שזה יזרום טוב. אני רוצה משהו קליל, חמוד , זורם, מהנה... משהו לפרוק את העצבים אחרי שבוע של לימודים וצבא ומה שאת רק רוצה....

giri

New member
../images/Emo13.gif לא ביג דיל...

אני בכלל לא מקצועית. כשהתחלתי לרכב זה היה בדיוק כמו מה שאת מתארת. הסתכלתי על הנערים קופצים בחווה, הערצתי מרחוק והנחתי שאני בחיים לא אדלג מעל מכשול... אבל סוסים הם חיידק ואני נדבקתי בו קשה, מה אומר ומה אגיד. למרות שאני מעדיפה את הסגנון שבו אני רוכבת, אני בטוחה שבשני הסגנונות תמצאי בדיוק את מה שאת מחפשת - אתגר כיפי, שיעשה לך טוב לנשמה. תבואי לספר איך הולך!

ליאתת111

New member
רגל נכונה בקנטר

שלום יש לי שאלה, איך אפשר לזהות רגל נכונה בקנטר? יש לכם אולי שיטות טובות שתאה משתמשים בהם כי אני לא מצליחה כמעט אף פעם לזהות=\ תודה, ליאת:]

giri

New member
רגל נכונה בקנטר

כשאת בקנטר, תסתכלי אל הכתפיים של הסוס, ותראי שכתף אחת נעה יותר קדימה מהשניה. זו הרגל המובילה, והיא צריכה להיות על הצד הפנימי. את יכולה גם להרגיש אותה בקצב... אבל נורא קשה לי לתאר את זה בכתב. אני הייתי מבקשת עזרה מהמדריך שלי לכזה דבר.

karambula57

New member
יש רגל נכונה בקנטר גם באחוריות וגם בקדמיות

תבקשי מהמדריך שלך שיסביר לך את הרגליים הנכונות בקנטר.... זה יהיה הכי טוב.. הוא גם יוכל להראות לך את זה... ואז תביני את זה, ולאחר מכן תוכלי לראות את זה גם שאת על הסוס עצמו. בהצלחה

dixie chick

New member
יש לסוס הטית משקל קלה לכיוון הרגל הנכונה

נסי לזרוק את רגל ימין שלך קדימה מאוד, ואחרי שניה או שתיים לזרוק את הרגל השניה שלך קדימה מאוד (להחליף ביניהן)- הרגל שמרגישה לך נוחה יותר קדימה היא הרגל הנכונה של הסוס (אם הרגשת שיותר נוח לך לקחת את רגל ימין שלך קדימה הסוס ברגל ימין)- למה? כי בתרגיל הזה הגוף שלך משנה את ההטיה שלו כשאת לוקחת את הרגל קדימה, ואם את משנה את ההטיה ככה שהיא מתאימה להטיה של הסוס ברגל הספציפית או נגד ההטיה של הסוס- את תרגישי בהבדל בנוחות הרכיבה. לסיום זה תרגיל שאחרי כמה זמן של ביצוע אפשר לעדן עד כדי כך שלא צריך להזיז שום רגל רק לחשוב על האגן שלך ולאן הוא נוטה כדי לזהות ליד.

למעלה