שאלות דק

גוליגל

New member
שאלות דק

אנחנו מתלבטים בין דק לבין ריצוף (כמו ריצוף הפנים, בטח איזושהי אבן), למרפסת שסובבת שתי חזיתות ושטחה 90 מ"ר בערך. חשבתי על יתרונות של דק -
שזה נראה יפה וחמים (לא יזיק לנו כי ביתנו מעוצב די בקרירות עם המון זכוכית ואלומיניום),
שזה מרגיש כמו "חוץ" ולא כמו מרפסת של בניין רב קומות
,
שזה משתלב יפה עם צמחייה בחוץ,
ושנעים להתהלך עליו גם אם יש עליו אבק (כלומר כל הזמן ולא רק בחמש דקות אחרי שמנקים. חסרונות -
עץ דורש תחזוקה,
מכיוון שמתחת לקורות הדק יש חלל שאינו אטום מכל צדדיו, מי יודע מה יש שם (חרקים? נחשים? או סתם ג'יפה?),
יקר יותר מאבן. ורוצה להתייעץ פה:
יש עוד יתרונות וחסרונות שלא חשבנו עליהם? (בטוח שכן, אבל מה?)
כמה עולה מ"ר של דק טוב (איפאה? טיק?) כולל הרכבה?
איפה (באזור המרכז, רצוי אפילו במרכזו של המרכז) כדאי להתרשם התרשמות ראשונית מדקים וממחיריהם? תודה!

calya

New member
לא יודעת את התשובות... רק שהשבוע ראיתי

פרסום בעיתון המקומי (זרקתי, אבל ביום רביעי יהיה חדש ואני יכולה לחפש לך) על דק "איפאה שמפיין" (לא יודעת מה זה) במחיר 350 ש"ח לערך כולל התקנה ולפני מע"מ למ"ר. לא יקר...

גוליגל

New member
תודה!

אם יצא לך להתקל בזה שוב במקומון, אשמח לשמוע מזה. אני עדיין מתלבטת אם 350 ש"ח למ"ר לפני מע"מ זה יקר או לא עבורנו. דקים זה בד"כ הרבה יותר יקר?

calya

New member
עד כמה שהבנתי כן.

אורן זה סביב 250-200 ש"ח למ"ר ואיפאה יכול להגיע גם ל-800 ש"ח למ"ר כשממוצע היום זה 500 (מוכרים בנגב קרמיקה ב-500).

efratcn

New member
דק לא יותר יקר מריצוף

בהנחה ואין עדיין יציקות בטון. אנחנו בחרנו ללכת על דק בדיוק מהטעמים שציינת. בין השאר, הפרגולה שלנו תהיה מעץ וללא רצפת בטון ותהווה המשך לדק. אנחנו מודעים לאחזקה (אני מניחה שנביא איש מקצוע לפחות לפעם הראשונה) אבל מה שיפה בעץ שהוא משתבח עם השנים. על ההבדלים טרם עמדנו אבל בגדול אנחנו רוצים איפאה.

נחלולית

New member
אנחנו הולכים על דק שמתחתחיו יציקת בטון -

גם וגם... בהצטבר ג'יפה - שואבים ברווחים. אגב חתולים שנכנסים מתחת לדק (בביתנו הנוכחי ללא בטון מתחת לדק), עושים מלאכתם נאמנה - נקי מכל חרק ומכרסם - מומלץ.

פיטנגו4

New member
למה?

למה יציקת בטון מלמטה? באמריקה עושים בכלל בלי בטון. כאן בארץ יש סוגי אדמה שמחייבים בטון, אבל ברוב האזורים זה מיותר. גם יקר יותר, וגם מחסל חלק ניכר מהגינה שיכל לשמש אזור מחלחל. פיירמן נתן על כך הסבר פעם.

נחלולית

New member
אז ככה.......

למיטב ניסיוננו באזור שבו אנו גרים עוד לא מצאנו דרך גם להבטיח משטח ישר לאורך זמן (אדמת ביצה של העמק....) וגם להבטיח שהצמחיה העשבית לא תבצבץ בשלב זה או אחר מבין הלוחות של הדק. בכל מקרה - לא חייבים להיות פסקנים. בנוגע לאיכות הסביבה אנו מעדיפים בעוד 20 שנה לזרוק לוחות עץ אורגני למטמנה ולא לוחות סינטטיים או קרמיקות שאלוהים יודע במה משתמשים לקבלת הצבעים המרהיבים וה"טבעיים" שלהם ואותו אחד גם יודע כמה זמן יקח להם להתפרק. יסלחו לנו מספר העצים בהם נשתמש לטובת הדק, אנו נפצה במיחזור מים אפורים והקטנת שטחי הדשא בגינה לטובת הכינרת.

פיטנגו4

New member
נכון

באדמה כזו בטון הכרחי. אבל, במקרים אחרים - למניעת צמחיה- פורשים יריעה כפולה של פלריג (אריג נילון שחור מחלחל), המהדרין אפילו מפזרים חומר מונע נביטה, כדוגמת "גול", ואז אין עשביה, בדיוק כפי שאין עשביה מתחת למשטחי חלוקי נחל שיושמו באופן דומה עם פלריג. שבת שלום

פיטנגו4

New member
עוד יתרונות וחסרונות

ראשית, אל תעשו מה שיש אצל השכן או מה שיש בוילה בטלויזיה, עשו מה שנראה יפה אצלכם. זה הדבר היחיד שיחזיר מעמד ויראה יפה גם עוד 10 שנים. אני חושבת שהדק הפך כאן לטרנד, וסופם של טרנדים להגמר. אם רחבת החוץ נראית הכמשך ישיר של הבית, (שזה מה שקורה ברובה הבתים), אז מאד רצוי לתת אשליה של המשכיות כדי לחבר את הפנים לחוץ, וכדי לתת אשליה של חלל יותר גדול. אם בבית יש פרקט כהה, יפה מאד להמשיך אותו בדק. אם בבית יש ריצוף בצבע בהיר, רצוי שעין תמשך החוצה לריצוף דומה, ואז דק פחות מתאים. לא חייבים ריצוף זהה, אפשר הנחה אחרת (אלכסונית למשל) או מסגרת-דקור באותו אריח, או גודל שונה, או ליטוש שונה (חלילה מבריק בפנים, חלילה מט בחוץ). או חיתוך שונה (לא מלבני-אורתוגונאלי אלא שבור אמורפי) המשפט על הדק "שזה משתלב יפה עם צמחייה בחוץ" מתאים לדעתי גם לריצוף קרמיקה... מה ההבדל בדיוק? חשוב איך מתוכננת הצמחיה ולא מאיזה חומר הריצוף. מה שחשוב שסגנון הבית ימשיך גם החוצה. גם באדריכלות, וגם בחומרים. אם עושים בית סופר-הייטקי ובחוץ דק ללא לקה טבעי וכפרי, אז זה לא מסתדר טוב, לטעמי. החלל שמתחת לדק - בהיקף חוסמים אותו עם חגורת בטון. אפשר לשים רשת לולים שתעצור מכרסמים למיניהם. עוד חסרון לדק, חסרון אידיאולוגי, שמדבר אל אחדים: טבבויה איפה (איפאה) זה עץ שצומח מאד לאט. אורן צומח יותר מהר. אבל שניהם זה עץ חי, שכדור הארץ זקוק להם. לעומת זאת, אריח מאבן או אריח סינטטי כלשהו - זה פחות פוגע בכדור הארץ. לגבי סוגי עצים - כבר כמה וכמה שנים אין בישראל דק איפאה. זה בלוף. יש עצים אחרים שמכונים כאן איפאה, והקהל "קונה" את הבלוף. גם לאורן יש כמה מינים. עץ שצומח לאט יותר הוא צפוף וחזק יותר, אבל גם יקר יותר.

גוליגל

New member
תודה על ההארות. מחדדת:

הרעיונות שלך לגבי איך לרצף בחוץ כך שיהיה המשכי-אך-לא-לגמרי, מעניינים. ותודה על הפתרונות הטכניים שהעלית. (וגם על השיקולים הסביבתיים שבהחלט מדברים אלינו.) רק לגבי ההמשכיות - הפנים שלנו מאוד גדול, ובאזורים הרלוונטיים, בינו לבין הבחוץ יש רק מפתחי זכוכית גדולים. לא נראה לי שאנחנו צריכים לעשות משהו שיתן אשליה של גודל. כמו כן הבית מתוכנן בצורת L (כמו שנראית האות) והדק הוא בפנים של ה-L ובחלקו העליון, כך שנראה לי שהכנסה של החוץ פנימה כבר יש במידה מסויימת, ואני לא יודעת אם כדאי להמשיך ולפמפם את זה בעיצוב.

פיטנגו4

New member
על זה כדאי להתיעץ עם האדריכל

מצטערת, אני לא זוכרת את התוכניות
אבל אדריכל הבית ידע יותר טוב ממני אם לחבר אצלכם את החוץ והפנים זה בסדר או too much

msvnk

New member
דק הרבה יותר נחמד

וכמו שאמרו הוא יתאים לכם בדיוק בגלל הסיבות שציינת. השטח הוא גדול מאוד ואם תבנו אותה מעץ היא תשדרג את החצר משמעותית. ותשתלב נהדר אם תתכננו את החצר והגינה כמו שצריך. דק איפאה (יש עץ יקר יותר ויש זול יותר, אבל איפאה זו בחירה מצויינת ואיכותית) לא דורש כמעט תחזוקה, מקסימום שימון פעם בשנה, והחלל מתחתיו הוא לא ממש משמעותי. הרי כל דבר שיכול להיכנס מתחתיו יכול לזחול גם לידו. גם המחיר לא בהכרח יהיה יקר יותר מאבן, כי לריצוף טוב צריך מצע טוב, וביחד עם העלות של הכנת המצע, הריצוף עצמו, ועבודת הריצוף, לא בטוח שזה יהיה יקר יותר, אולי אפילו זול יותר. בכל אופן, אם הדק אכן יהיה מונח על הקרקע, חובה להקפיד על ביצוע יסודות איכותיים בקרקע ע"י בעל המקצוע שירכיב !

THE UNDER TAKER

New member
אמנם לא עבור דק אלא עבור מדרגות

קניתי היום עץ מהגוני בסביבות 6000 ש"ח לקו"ב , המדרגות שלי הן 320 מ"מ רוחב אז מצאתי לוחות ברוחב הזה, כך שאני לא צריך להדביק , כל מדרגה תהייה מלוח אחד ללא הדבקה את הקרדיט יש לתת ל - אורי גרוס ( לא זה מהפיאות ) באיזור התעשיה הצפוני אשדוד ברחוב היוזמה . מחסן ענק כמגרש כדורגל מלא חבילות עץ מכל הסוגים הוא לא מוכר ליחידים אלא רק חבילות של 3 קו"ב במקרה הייתה לו חבילה פתוחה של עץ מהגוני ברוחב של 320 ואפילו לוח אחד ברוחב של 400 שמתאים לי למדרגות המסתובבות שהן יותר רחבות מן השאר . השארתי אצלו 1700 ש"ח וחזרתי שמח כי אני לא צריך להדביק לוחות .

אמהלה2

New member
מה לגבי בלאי?

אני שמעתי שלדק יש בלאי גבוה? ובכלל, איך מתחזקים אותו?

למעלה