שאלות די דחופות.

shanilove2

New member
שאלות די דחופות.

חלמתי חלום צלול לפני מלא זמן ובאותו חלום צלול נבהלתי מההבנה שאני שולטת בחלום וקמתי. מאז רציתי להתנסות בזה שוב ולצערי זה לא קרה. עד שהופיע כמעט מידי יום ויום חולם שחוזר על עצמו וזה היה חלום סיוט ולא הצלחתי לפרוש אותו והתעסקתי בלהבין אותו מלא עד שהוא חזר!! ואז פתאום הבנתי שזה חלום(סיוט ) ורציתי להתעורר התחלתי לצעוק! ולצעוק שאני רוצה להתעורר "תתעוררי תתעוררי" ואני לא מתעוררת ...התחלתי להרביץ לדברים! שהרגישו מציאותיים ומחושיים במיוחד. עד שלבסוף התייאשתי ורק אז! התעוררתי. אותה תופעה קרתה לי לאחרונה !! יוצא לי כ-ל יום לחלום חלום צלול אבל משום הוא סיוט ובמקום לשלוט בו אני רק רוצה להתעורר מהחלום אבל נתקעת בו ונכנסת לבהלה!! שאני לא יכולה לצאת ואני תקועה בחלוםורק כשאני מתייאשת אני מתעוררת. עכשיו למעשה, קמתי מחלום בו הרגשתי שמושכים לי בשיער!! והראש נלקח אחורהשאני בעיינים עצומות ולא יכולה לפתוח אותם צועקת לאמא שתבוא לעזור לי ואז מבינה שזה חלום !!אחרי שאני מנסה ליישר תראש ולא מצליחה. אז שוב נכנסתי לפאניקה צעקתי לעצמי להתעורר איזה 1000 פעם ורק שהתייאשתי פתאום התעוררתי. אבל משום מה... קמתי עם כאב ראש זהה! לזה שבחלום כאילו מישהו מושך לי בשיער! זה ממש מוזר זה תופעה שיכולה להיות בכלל? ולמה רק יוצא לי לחוות חלום צלול רק כסיוט שנאי ממש רוצה להתעורר ממנו במקום לשלוט בו?

ליזי133

New member
חלום צלול.....

בחלום הצלול את יכולה לשלוט. הבנת שאת בחלום? החלום הוא סיוט? תעצרי הכל ופשוט תעברי לחלום אחר. למשל: תדמייני דלת שמאחוריה יהיה משהו טוב (סתם לדוגמא: שדה עם פרחים) או שאת יכולה להסתובב (להסתחרר) לא ניסיתי אבל שמעתי שזה משנה סצנת חלום. בהצלחה!

makron2

New member
לפעמים זה קורה...

במיוחד בהתחלה שיש דברים קצת מפחידים למרות שיש מודעות לעובדה שנמצאים בחלום. דברים שחשוב מאוד הוא לעשות מייד שמגלים שזה חלום הם *בדיקות מציאות ו*הגברות צלילות בגלל שאלו יתרמו להרגשת ביטחון ויציבות בחלום וזה ישפיע לטובה על כל התפתחות החצלול זמן איכות וכו',וכמובן שיש לחזור על פעולות אלו לאורך החלום במיוחד ברגעים בעובדה שהחלום זה אנחנו,כלומר אנחנו הרבה יותר מעצמנו בסביבת חלום שהיא נפרדת אלא אנחנו גם הסביבה עצמה(החלום).

danny1990

New member
סיוט

הסיבה שהחלום צלול הוא סיוט היא :שדווקא בסיוט את שמה לב שאת חולמת כי זה הזוי מידיי מפחיד מידיי או קורה הרבה אז את מקבלת מודעות , תגידי לעצמך במשך היום ולפני השינה שאם את תמצאי את עצמך במצב של סיוט אז את בטוח חולמת , כי סיוט הוא לא מציאותי. וברגע שאת יודעת בחלום שה רק חלום אז גם פחות תלחצי, תוציאי מהכיס סיגריה ותרגעי עם כוס קפה מהביל על ספסל רחוב שם או איפה שאת לא נמצאת, כדאי לך לקחת שליטה על החלום ולרדוף את מי שרודפים אותך, אל תשכחי שיש לך רישיון וגישה חופשית לכל כלי הנשק שעולים בדעתך על מנת להגן על עצמך. קרה לי חלום צלול שהיה קצת סיוט וחלמתי שירו בי והרגו אותי , ונורא פחדתי באותו רגע עד שפשוט עלה לי רעיון זדוני והתחלתי לרדוף אותם כרוח רפאים והם ממש ממש פחדו מזה, וזה ממש הרגיש לי טוב לקחת ככה שליטה על החלום ולנקום בהם ככה. מקווה שעזרתי

silverhawk

New member
כמה דברים

קודם כל, כבר בכך שהצלחת לגלות שמדובר בחלום בלבד, עשית חצי מהעבודה. מכאן והלאה, הדבר תלוי רק בך ותוכלי לפעול על מנת לפתור את הבעיה. ההמלצה שלי היא שבפעם הבאה שאת מגלה את עצמך בסיוט החוזר, עצרי לרגע לנשום ואמרי לעצמך מספר פעמים שמדובר בחלום בלבד ושדבר לא יכול לפגוע בך. לאחר מכן, ובמידה ואת רגועה מספיק, הייתי מציע לך ללכת לגורם הבעתה ופשוט לשאול אותו מה הוא ומה הוא אמור לייצג (שכן סיוט חוזר, ככל חלום חוזר אחר, הינו בד"כ סימבול של דבר מה עמוק יותר השוכן בתת-המודע). סביר להניח שלאחר מכן, חלום זה לא יחזור עוד. שנית, אם את מעוניינת להתעורר מחלום, יש דרך פשוטה וקלה לעשות זאת: לכי למיטה או לכל משטח אחר ושכבי ועצמי את העיניים. ספרי לאחור מ-10 ואמרי לעצמך שכשתגיעי ל-0, את תתעוררי. אז פשוט פקחי את העיניים, ובמרבית המקרים, את תגלי שפקחת אותן במציאות. בנוגע לכאב, אגב, יש שתי אפשרויות: או שמדובר בכאב אמיתי (כגון מאחר וחטפת מכה כלשהי במהלך השינה) שהשתרבב לחלום (כך במרבית המקרים) או שמדובר בכאב פסיכוסומטי לחלוטין שיחלוף במהרה.

למעלה