שאלות די דחופות...

NoKi2sh

New member
יופי!!!

שמחה שהוא משוחרר, ושהוא בדרך לווטרינר זה חשוב מאוד. לגדר טוב טוב שלא יברח! ^_^ ולפנק הרבה. חוצמיזה, הנה, עכשיו אתה מגדל כלב שלישי ולומד מאינטרנט מאנשים שמייעצים, ובטח מהווט' כשתגיע אליו, זה טוב להתקדם ולהתפתח. עדיין, אני נשארת עיקשת בדעתי שמקומו של הכלב בבית עם הבעלים, אבל אתה צודק בדרב אחד, חיו בטוח יהיו טובים יותר אם תפנק ותרעיף עליו אהבה, מחיים בכלוב. תעדכן מה קורה איתו, מה קנית לו בתור אוכל, איך הולך עם הגידור וכ'ו, ותמונה!! מצאת לו שם כבר? -בוקר אור, אליס.

noamgk

New member
...

הוטרינר אמר שצריך לבוא עוד שבוע וחצי-שבועיים. לפחות חצי מהיום יש איתו אנשים. קניתי לו אוכל לגורים, משהו עם Visan (?) - זה לא אנגלית, יש גרש מעל ה-a... בכל מקרה, זה מה שהביאו לי בחנות לבע"ח. בנוגע לגידור - עדיין אין לי מקור לגדר (חשבתי שיש, וגיליתי שטעיתי). בינתיים הכלב נשאר בגינה גם כשעוזבים אותו, ככה שאני לא חושש במיוחד (הוא גם לא אוהב ללכת הרבה ורחוק מדי). תמונה - מחר, אני מקווה. שם - עדיין לא מצאתי, מחכה להצעות.

toomuchdogs

New member
צודק, החיים של להיות קשור בחוץ עדיפים על חיים

בכלוב, ואני שמחה לראות שדווקא יש לך ניסיון ושמחה לראות שתגדר לו את האיזור. עד איזה גיל חיו 2 כלביך בעבר? בן כמה אתה? מחלות נימצאות בכל מקום, מספיקה קרציה 1 נגועה להדביק בקדחת הקרציות,מספיקה צואה 1 של כלב חולה בפרוו/כלבת כדי שכלבך יהיה בצרות - לא קשור כמה כלבים יש בשכונה, מספיק 1 כדי לשנות את חייו...לצערי -
נכון, חיינו כולנו מצויין גם לפני עידן האינטרנט, תוחלת חייהם של הכלבים בעבר היתה גם היא נמוכה ועכשיו הם מגיעים בממוצע ל-16 שנים....אנחנו משתנים אנחנו משנים....פעם תוחלת חיי האדם היתה מגיעה ל30 אח"כ ל-50 והיום מבוגרים בני 100 לא מגיעים לכותרות החדשות.... עשית מצוין וטוב מאוד שפנית לפורום, כך אתה למד מניסיוננו ומלקחינו ומשתדל שלא לחזור עליהם, זה מעולה... עכשיו אתה יודע שגור בן חודש לא לוקחים מאימו, אך עדיין אל תמעיט מכוחן של מחלות.... עוד דבר, אני מאוד מאוד ממליצה לך לקבל שיעור שניים ממאלף מוסמך שעובד ע"פ חיזוקים חיוביים ולא בשיטות ישנות - יש לך כנעני ביד - הוא לא כלב קל - תזדקק לעזרה ממאלף - אם תרצה תרשום באיזה איזור אתה מתגורר ואנשים כאן ימליצו לך על מאלפים חוצמזה המון המון המון בהצלחה ואתה מוזמן להפציץ בתמונות ולשתף אותנו בכייף אנחנו מאוד נישמח

noamgk

New member
שאלה בקשר לבונזו.

את קניית האוכל הטלתי על אימי, והיא קנתה - למרות שהדגשתי שצריך מזון לגורים - מזון לבוגרים. היא אמרה שזה מה שהיה. האם לתת לו בכל זאת? יש מינונים לכלבים קטנים, אולי זה מכוון גם לגיל?

NoKi2sh

New member
לא רצוי בונזו

ולא לתת לא לגורים, הוא גור, הוא ימות לך אם לא תאכיל אותו נכון בגיל קריטי כזה. אוכל לגורים, לכו לחנות והחליפו. איך זה לעזאזל שאמא ואבא לא מסכימים שיכנס הביתה אבל "אתה מטיל" עליהם לקנות לו אוכל והם קונים? להחליף את האוכל. ולא יקרה כלום אם תגיב לשאלות שנשאלת, לא יפה רק לשאול ולשאול בלי להגיב.

noamgk

New member
אני אגיב כשיהיה לי זמן, מצטער.

גם תמונות הבטחתי, ואני אשתדל לקיים. מה הסתירה בלהטיל על ההורים לקנות את האוכל? אמא שלי נסעה לקניות, אז אמרתי לה שתקנה.

shirael

New member
כלל אצבע על האוכל

בד"כ אם האוכל נמכר בחנות של מזון לבני אדם, לא מדובר במזון איכותי לכלב. חוץ מזה בחנות חיות תמצא מגוון הרבה יותר רחב של סוגים ומחירים, גם יהיה להם לגורים וגם יהיה להם מאיכות טובה יותר מבונזו. בשנה הראשונה כשהם גדלים כדאי להשקיע בהכי טוב, מקסימום אחר כך אפשר לרדת ברמה.

CryForTheMoon

New member
מנסה לעזור :)

יש אנשים יותר מבינים ומקצועיים ממני, אבל בכל זאת אנסה.. כלב בן חודש עוד אמור להיות עם אמא שלו, איך הוא הגיע אליכם?? בכל מקרה, אם הוא בלי אמא שלו, הוא צריך לאכול אוכל לגורים, יבש, יש אוכל לגורים מסוג גדול, ולגורים מסוג קטן- כדאי להתאים את זה לפי סוג הכלב... בכל מקרה אם הוא ממש קטן יכול להיות שיהיה לו קשה לאכול את האוכל היבש אז ניתן להרטיב לו אותו במים. הכלב גר במלונה, כוונה שהוא נמצא מחוץ לבית? אם כן, לא רצוי לקשור אותו אבל אולי לתחום לו את השטח על מנת שלא יוכל לברוח. כדאי לקחת אותו לוטרינר כבר עכשיו, אין למה לחכות... למה עוד לדאוג בכללי? הייתי ממליצה לחשוב על לגדל אותו בבית + לקרוא מאמרים על גורים חדשים, טיפול וחינוך (יש פה בפורום). בהצלחה, ואפשר להוסיף תמונות של הגור [:

Bakura

New member
מה עם לחפש קצת מידע באינטרנט?

1. אוכל לגורים. 2. לא, גם לא כשהוא יגדל. אבל לשמור שהחצר מגודרת היטב. 3. כשהוא חולה, נראה שלא מרגיש טוב, ולחיסונים השנתיים. 4. להביא לגור הרבה חום ואהבה ולגרום לו להרגיש בטוח ושמח, ובדרך לקרוא על איך לגדל כלב, לרכוש ספרים בסטימצקי או משהו. -ולמה לקחת כלב בן חודש? הוא צעיר מדי, הוא צריך להיות עם אמא שלו.

למעלה