שאלות די דחופות...

noamgk

New member
שאלות די דחופות...

כלב בן כחודש - מה לתת לו לאכול? האם לקשור אותו, במידה וגר במלונה? מתי לקחת לוטרינר? ולמה עוד צריך לדאוג בכללי? תודה.

noamgk

New member
שאלות די דחופות...

כלב בן כחודש - מה לתת לו לאכול? האם לקשור אותו, במידה וגר במלונה? מתי לקחת לוטרינר? ולמה עוד צריך לדאוג בכללי? תודה.

toomuchdogs

New member
גור בן חודש שגר במלונה???../images/Emo2.gif

אוי וויי הוא בטח בוכה....מסכן... לקשור? מה ניסגר? גור כבן חודש אמור להיות עם אמא שלו עוד שבועיים לפחות....הוא חייב סוציאליזציה הוא חייב לבוא במגע עם אנשים הוא חייבם חיסונים הבחוץ מסוכן בשבילו פי 200.... במידה ואין אמא צריך לראות איך הוא מסוגל לאכול, שימורים? מטרנה? אוכל יבש? ממש איום ונורא.....

NoKi2sh

New member
תשובות דחופות מאוד!

דבר ראשון תתחדש על הכלב.-מהיכן הוא הגיע?
איזה גזע?
גור שווה ערך לתינוק, במיוחד בגילאים קטנים כאלו, בהם הוא עדיין אמור להיות חלק מהשגר שלו(איתם הומלט)ולהיות בסביבת אימו. כלב בגיל כזה צריך להחזיק בפינה משלו(לתחום אותו, ארגז קטן משלו, סלסלה,כרית גדולה שישכב עליה או לחילופין כלוב טיסה,שהוא שווה ערך לארגז.),עדיף במקום בו עוברים כמה שיותר מבני הבית, וכמה שקרוב אליך. לא להשאיר כלב בגיל כזה לבד בחצר(וכשהוא כן בחצר *אתך* , לשים לב שהיא מגודרת והוא לא יכול לברוח החוצה ולשוטט לו...)-הוא קטן מידי, והשהיה בה לבדו עלולה לגרום לו לנזקים בהמשך, ומלאה בסכנות גדולות----חבל, יגרם לך ולו כאב לב גדול אם יקרה לו משהו. לגבי הקשירה, מספיק יהיה לו שוק כשתחסן אותו ותוציא אותו לטיולים יומיים קשור ברצועה, זה הרי לא טבעי לכלב שקושרים לו משהו על הצוואר ומושכים אותו קדימה בעזרתו, גם ככה יהיה לו קשה עם זה, אין שום צורך לקשור מעבר. מה גם שגם ב"כלבי שמירה"כביכול, בוגרים, שאנשים מחזיקים בחצרות שלהם, איני רואה צוך לקשור אותם- במילא הכלב תקוע בחצר, אז עוד להגבילו יותר ולקשור אותו?-אין זה נחוץ. ההתייחסות לגורון צריכה להיות כמו לתינוק רך בימים ,או ילד קטן בדיוק-כמו שלא היית משאיר תינוק בחוץ, או שולח אותו להסתובב לו לבד ברחוב-ככה גם עם הגור! מקומו בבית, תחת העיניים המשגיחות והאוהבות שלך. גם אם התכנון שלך(שבו איני תומכת כל כך אבל מילא) הוא לטפח אותו כ"כלב שמירה "על הבית, תיאלץ להוציאו למלונה בחוץ רק בעוד מספר חודשים, בגיל חצי שנה שנה בערך, ולא כשהוא גור קטן. יש לדאוג שיהיה לגור הקטן נוח ונעים, וללטף אותו ולהיות בחברתו כמה שיותר, כדי שיחווה אינטרקציה והתרחשויות בחברת אנשים, ולא יגדל להיות תוקפני עם בעיות נפשיות(גם לכלבים יש בעיות נפשיות אם לא נותנים להם כל מה שהם צריכים כשהם גורונים קטנים, כמו לאנשים בדיוק!). בנוגע לאוכל, בגיל חודש וקצת הם כבר אמורים להפסיק לינוק חלב, ככה שהוא אמור להיות מסוגל לאכול אוכל גורים(אוכל יבש שכתוב עליו לגורים, בעל ערכים תזונתיים מספקים וטובים לגדילה של הקטנצ'יק), ואם הוא מתקשה לאכול אותו, אפשר להרטיב לו אותו במים,או בדייסה כזו, שיהיה לו קל יותר.------אם הוא לא אוכל כלל,זה מסוכן, ויש לפנות לווטרינר לבידקה והמשך טיפול. יש לדאוג לאספקת מים רציפה, שיהיה תמיד כלי מלא במים, שיוכל לשתות מתי שמתחשק לו, במיוחד בימי הקיץ החמים שלנו. חשוב מאוד מאוד מאוד מאוווווווווווווווווד לקחת לווטרינר כמה שיותר מוקדם לוודא שהכל תקין אצלו ולקבל דפי הדרכה והסברים מילוליים על גידול גורים, וכמובן כמובן לתת לו את החיסונים ההכרחיים לכל גור,ולפתוח לו פנקס חיסונים עתידי- מגיל חודש ועד 3,4חודשים הוא חייב לקבל 3חיסונים שהאחרון שבהם הוא כלבת, ואיתו גם השבב המזהה והרישיון שמתיר לך להחזיקו^_^ (אצלינו השבב הייתה חגיגה, סוף סוף הגורה הקטנה שלי הוכרה בחוק כשלי....!איזו שמחה זו הייתה.) אני אישיתי לקחתי אותה על היום הראשון שהבאתי אותה, כדי לראות שהיא בריאה ולקבל הדרכה נכונה ולא לעשות טעויות(או לעשות כמה שפחות חח) בכללי צריך לדאוג לכלב. לכל צרכיו, בעיקר להרבה תשומת לב, וחינוך חיובי כמה שיותר(לא להכות חס וחלילה, זה לא נותן כלום פרט לפחד מפניך.), ככה שתוכל להנות מחוית הגידול שלו, והחיים איתו כמה שיותר. הרבה הרבה לחבק, ללטף ולגעת, הרבה לטייל בחוץ(אחרי שחוסן!!!!!!!! לפני זה הוא עלול לחטוף מחלות נוראות ולמות חס וחלילה, אם יבוא במגע עם כלבים אחרים.)ברצועה, ולהחשף אל העולם. החודשים הראשונים של הכלב אתך עלולים לעלות לך סכומי כסף יחסית גבוהים, אבל אחר כך זה פוחת(אחרי העיקור/סירוס בדרך כלל ההוצאות מצטמצמות, כי עלות חיסונים גובהה מאוד, והעיקור סירוס גם, אחר כך נשאר רק שקיות האוכל, וצ'ופרים אם אתה רוצה לפנק^^)-לא להבהל!!!, זה שווה כל רגע. מקווה שעזרתי, ושתקח את דבריי לצומת לבך^_^ בהצלחה ותעדכן בבקשה!!! אליס.

toomuchdogs

New member
כמה תיקונים, גור בגיל חצי שנה לא משאירים בחוץ

נישמע לי נורא להשאיר כלב בחוץ בכל גיל - אבל אם לשם כך לקחתם אותו אז עדיף לגדר את החצר ולהשאיר אותו משוחרר - כלבים יכולים לקפוץ מעל גדר למרות שהיא נראית גבוהה לכן רצוי להתאים אותה לגודל הכלב. עדיף אולי מגיל שנה+ להוציאו החוצה... כלבת היא לא החיסון האחרון - אחריה יש משושה - אבל זה משתנה בהתאם לווטרינר. תשובה יפה ומושקעת - מקווה שתיקחו לתשומת ליבכם

noamgk

New member
תודה לכולם על התשובות.

ראשית, עליכם להבין כי לא כולם הם אתם, ולכן לא לכולם יש את התנאים והיכולות שלכם יש. את הכלב אני מאמץ מתוך רצון טוב ואהבה לכלב, ולא - חס וחלילה - מתוך צורך בכלב שמירה. אני קושר אותו כרגע כי השעה רבע לשתיים בלילה, ורק עכשיו הגעתי הביתה איתו (ההודעה הקודמת היא מהסלולארי, וזו גם הסיבה שלא ישר חיפשתי מאמרים באינטרנט). סידרתי לו מלונה מראש, שגם זה משהו, עם מגבות, מים וחלב מדולל במים (כך אמר לי לעשות בעל הכלב שהביא לי את הגור). אני לא מכניס אותו הביתה כי הוריי לא מרשים. אם זה היה תלוי בי, הוא היה מטייל חופשי בבית... למי ששאל, לא - הוא לא בכה כלל עד עכשיו, והוא מאוד פעיל ושמח (פרט לזמן הנסיעה, שהוא העדיף לישון). הוא מקפץ, נושך מעט, מקשקש בזנב ומשחק עם הנעליים והמכנסיים שלנו. אין לי אוכל של גורים כרגע, ורק מחר אוכל לקנות - וגם לקחת אותו לווטרינר. בנוגע לקשירה - אני לא גודר אותו כי כרגע אין לי במה. הגינה שלי לא בדיוק מקום סגור, ואני צריך להביא משהו מבחוץ כדי לתחום את איזור המלונה שלו. עד עכשיו שמנו לו קולר מבד, ומתחתיו קולר גומי כזה נגד קרציות. מנסיונכם, הקולרים נגד קרציות מספיקים או שיש גם צורך באבקה? מחר אשתדל גם להביא תמונות של המתוק. בינתיים, אשמח אם תעזרו לנו למצוא לו שם... (בנוגע למין - הוא מעורב: כנעני, אבל אימו היא מסוג שאני לא זוכר איך מבטאים בדיוק - הצבע הוא לבן, גופו עגלגל קצת, מלא, והפרווה רכה ונעימה.) תודה ולילה טוב.

SCRATCHER

New member
אסור לתת חלב!

אין לך שימורי בשר או משהו? גבינה, קוטג, פסטרמה, משהו... ואני מאוד ממליצה להחזיר אותו לעוד שבוע לפחות. ואם אין תנאים לגדל כלב, לא לוקחים כלב! כלב לא צריך להיות בחוץ, בטח ובטח לא גור כזה קטן, במקום פרוץ, כשהוא יכול ללכת לאיבוד או להיגנב. לקשור-בשום פנים ואופן. גורם למצב נפשי קשה ובעיות התנהגות.

NoKi2sh

New member
בבקשה.

"ראשית, עליכם להבין כי לא כולם הם אתם, ולכן לא לכולם יש את התנאים והיכולות שלכם יש. "-תהיה בטוח שאנחנו יודעים זאת. אבל איך תרצה שאנשים יענו לך אם לא על סמך ניסיון אישי? מה שהם יודעים שנכון?-מה לא היה טוב במה שכתבנו? ואיזה יכולות צריך שאין לך?יכולת לאהוב?לדאוג לגור?-בטוחה שיש לך אחרת לא היית בוחר לקחת אותו. חלב מזיק לכלבים וגורם להם לשילשולים. מי שאמר לך טועה, וחבל שתזיק לגור.(כנראה שהוא גם לא ממש מודע שלא נותנים כלב בן חודש, ומפרידים אותו מהאם והשגר בגיל כזה.) גבינה לבנה מעורבבת עם ביצה, נקניק(כמה שיותר)-בשום פנים ואופן לא עצמות!!!(במיוחד לא של עוף מבושל/אפוי) וטוב שאתה הולך מחר לקנות לו אוכל, בדוק שאוכל הגורים שלך מותאם לגילו וגודלו! אני בטוחה שהוריך יבינו אם תסביר להם שכרגע הוא כמו תינוק, ותינוקות לא מחזיקים בחוץ. טוב שאתה לוקח אותו מחר לווטרינר-מצוין! הוא בטח גם יתן לו כדור נגד תולעים, והרבה הסברים בשבילך על מה מותר ומה אסור. בדרך כלל קולר גומי מספיק, אחרי יומיים נופלות הקרציות ומתות, עדיין יש לבדוק כל הזמן(בייחוד בחלק בין האצבעות ברגליים ובאוזניים) ***************מאוד מאוד לא בריא לכלב בגיל הזה להיות בחוץ, קשור, במלונה מאולתרת. קח אותו ושים בחדר, שיהיה רק שם, או אל תשים כלל-אם אינך יכול לגדל אותו ולתת לו חיים מלאים שיענו על כל צרכיו, לא טוב שלקחת אותו..(אני מבינה שלקחת מתוך רצון טוב ורצון לעזור ולהיות בית,אבל זה עלול להזיק מאשר להועיל...)**************** מה גם שהסכנות שיש בחוץ, במיוחד לננס בגילו הן רבות,נחשים,עקיצות,אכילת רעל/עצמות וחנק,ניסיונות בריחה מהמלונה וחנק,גניבה שלו,בריחה ושלא תראה אותו יותר,ואין ספור אחרים. בבקשה שקול זאת שוב? ושם אציע לך לתת בהתאם לאופי, או ליופי, או למשהו שאתה אוהב.^_^

toomuchdogs

New member
אם ההורים לא מאשרים לגדל כלב, תעשה הכי טוב

אם תחזיר אותו לאמא שלו, ממילא הוא זקוק לה בשבועיים הבאים.... אם אתה באמת אוהב את הכלב תן לו לחיות בתנאים אידיאליים ולא תחת איסור. הרי כלב = כסף והרבה כסף, זה מתחיל באוכל וניגמר בטיפולים ולך תדע על מה תיפול....אם אין לך את התנאים האידיאליים לגידולו תעשה לו טובה ותדאג שימצא בית. כנעני הוא כלב שקרוב לוודאי יזדקק לאילוף ממאלף מוסמך, לבד ללא ידע מקצועי ומנוסה באילוף יהיה לך קשה וסופו עלול להיות רע. אני ממליצה לך מאוד לחשוב ולשקול שוב את עניין האימוץ של הגור, בכל מקרה רצוי להחזירו אל האמא לפחות לשבועיים הבאים... במידה והכלב נישאר אצלך - בגיל 6-7 חודשים רצוי מאוד תסרס אותו - שוב, מכיוון שכנעני זקוק לאילוף נכון, והסירוס רק יעזור לרסן את התנהגותו.

NoKi2sh

New member
-כסך בעיקר על חיסונים ועיקור/סירוס..

אפשר לאלף לבד לדעתי, למרות שזה קשה מאוד....
קודם כל חשוב מאוד לתת לו תנאים טובים לגדול, כמה שיותר.. לא בטוחה שכדאי שיחזיר לאדם שלקח ממנו, אולי שם יסבול יותר.... פשוט להתאמץ למען התינוק החדש כמה שיותר-בין אם בלשכנע את ההורים שזה רע מאוד ומסוכן לגורון לחיות בחוץ,בין אם להשקיע את החסכונות בטיפולים חיסונים וטיפוח לגור,ואם לא הולך עם שיפור התנאים, ואין מצב שהוא יגדל כמו שצריך באיכות חיים אופטימלית,להיות מספיק אחראי ושקול ולמצוא לו מקום טוב יותר.(למרות ששוב, זו האופציה הכי נוראית, והכי אחרונה. אם יוצאים מהנחה שהוא רוצה את הכלב, ורוצה את הטוב ביותר בשבילו.) אני בטוחה שתצליח!!!!!! *מחזקת את ידיך* תעדכן בבקשה, והמשך להתייעץ(במביל לייעוץ איש מקצוע כווטירנר)

toomuchdogs

New member
את מכירה את תכונותיו של הכנעני?

בואי נאמר שכלב כזה ללא ניסיון ואילוף מקצועי - קשה מאוד מאוד לאלף לבד כנעני הוא יותר עצמאי וזקוק להקפדה על היררכיה מהרבה כלבים אחרים.... אני ממש ממש לא ממליצה לאלף אותו לבד במיוחד לא ככלב ראשון ובמיוחד לא כשאין ניסיון קודם בגידול גורים/כלבים. לדעתי, כל עוד חיים עם ההורים והם מתנגדים לכלב זה היה רעיון לא טוב לקחת כלב, מה יקרה כשהכלב יזדקק לטיפול יקר? לא יודעת מה גילו של המאמץ ומה מצבו הכלכלי (ולא ענייני) אבל כל עוד הוא חי אצל ההורים טובת הכלב היא לנגד עיניי וניראה לי שהיה כאן שיקול מוטעה באימוץ הגור....וחבל....כי מי שלבסוף יסבול יהיה הכלב

NoKi2sh

New member
למה לוותר?

אני מאמינה שהוא לקח אותו כדי לשמור אותו, אם הוא יתאמץ זה יהי בית טוב! לא צריך לוותר מהר כל כך.

זה בית חסר נסיון...

מצד שני, אם כבר הוא מגדל כלב בחוץ אז עדיף שזה יהיה כנעני...

NoKi2sh

New member
אבל הוא בא לפה לעצות.

ויהיה לו יותר ניסיון עוד מעט, והוא גם שואל ווטרינר, וינסה לעשות את הטוב ביותר(אני צודקת מר בחור עם הגור??
), לא לשלול כל כך מהר. לנסות לעזור, תמיד יש סיכוי. ואני לא חושבת שיש כלב שצריך להיות לבד בחוץ בגיל הזה. מצטערת, לא משנה מה סוגו.

יכול להיות,

פשוט להתחיל מכנעני... כלב מדהים וחם וחכם עד כאב שלא אוהב שאומרים לו מה לעשות או שהוא האחרון בהיררכיה... שיהיה בהצלחה

../images/Emo45.gif לך וגם לטומאצ'

לא קשה לאלף לבד- אך מצד שני- קל מאוד לעשות טעויות באילוף וחינוך, גם אצל מישהו שמגדל כלבים שנים, ובייחוד אצל אדם שזהו כלבו הראשון (כל מקרה לגופו). מעבר לאהבה ולכסף, חשוב לתת תנאים פיזיים מתאימים (אם לא אידאליים) לכלב, ולטובת בריאותו הנפשית והפיזית, צריך לחשוב פעמיים אם לגדל אותו, אם מכל סיבה לא ניתן לתת את התנאים הללו. שוב, שיהיה בהצלחה.

קולר נגד קרציות

אין הרבה אופציות לגור כ"כ צעיר. מה שם החברה? האם הרעל בקולר הוא דיאזינון? האם הקולר טבעי? אם אין תשובות לשאלות האלה, או שהקולר איננו טבעי, אני ממליצה להוריד אותו מיד ולקנות מחר ספריי לגורים כמו פרונטליין או דאבל אימפקט. כל חומר אחר הוא גדול על גור כל כך צעיר. כולי תקווה שתמצאו פתרון לבעית הקשירה בחוץ. לדאוג שהמים שלו יהיו בפינה בה לא יוכל להפוך אותם, ועליהם צל כל הזמן, שלא יוכל להסתבך עם הרצועה, שיש לו צעצועי לעיסה והפגת שיעמום סביבו שאינם "הום מייד"- אלא מותאמים לכלבים. מחר לא לשכוח לקנות: כלי מזון ומים בעלי תחתית רחבה או סטנד למניעת היפוך, מזון שמתאים לגורים מגזע בינוני +, כבל קשירה (אם אין ברירה)- *לא* שרשרת, חומר נגד טפילים המותאם לגילו, עצמות מעור וצעצועים לרוב. אני בטוחה שאתה לא יכול לטייל איתו כל כמה שעות. התוצאה= צרכים באיזור המחיה, כלומר בשטח המלונה. כלב, גם בגילו, יימנע ככל שיוכל מעשיית צרכים סביב מקום השינה שלו. כך אתה יוצר תסכול (ואגדיל ואומר סבל) אצל הגור הצעיר, ומעבר לכך, תורם להווצרות מצב בו הכלב מתרגל לעשות צרכים במקום בו הוא ישן, הרגל שיהיה קשה לתקן באם יושרש, גם בלווית איש מקצוע. בעיה נוספת בקשירה בחצר לא סגורה- כלבים משוטטים העלולים להכנס- קשה לי להאמין שיזיקו לגור, אך גם זה עלול לקרות, כלב חולה עלול להדביק אותו בשלל הפתעות או טפילים. בקיצור לדעתי הנושא הבוער ביותר הוא תחימת החצר. שיהיה בהצלחה!

toomuchdogs

New member
שכחתי דבר נוסף וחשוב מאוד - פרוו

גור בגיל כזה אסור בתכלית האיסור שיהיה בחוץ כי הוא חשוף לפרוו - מחלה שממנה הגור לא ייצא אלא ימות...כמו גם כלבלת - לכן חשוב מאוד שהגור לא יהיה חשוף לצואת כלבים לפחות עד שיקבל את כל החיסונים הדרושים. למה חשוב לא לנתק את הגור בגיל צעיר? מכיוון שבינקות מהאמא הגור מקבל חיסונים טיבעיים....1 הסיבות וחבל שהוא נותק מאימו בגיל כזה. הוא לא בוכה כי הגעתם רק עכשיו הביתה והוא מין הסתם עייף - בשבוע הקרוב נכונה לך הפתעה.... לא נותר לי אלא - לאחל לך המון הצלחה וצר לי שהסיפתח הוא כזה מקסימום לקח לעתיד...

noamgk

New member
לדעתי אתם קצת מגזימים...

אני גידלתי בעבר שני כלבים, ושניהם היו בריאים וחיים מאוד למרות שגידלתי אותם לפי ראות עיניי והידע המוגבל שהיה לי בלי האינטרנט אז. לקחתי אותם לווטרינר, נתתי להם אוכל - והם הסתדרו טוב מאוד. אני לא חי בעיר, אין פה המון כלבים בשכונה שלי, ולכן אני מניח שחשיפה למחלות היא לא הבעיה הגדולה ביותר כרגע. בקשר לקשירה ולתחימת הגינה - אמרתי, אבל חלק העדיפו להתעלם, שזה היה חד פעמי. אני מעדיף שלילה אחד הוא יישן קשור, מאשר שאתן לו לישון לבד ובבוקר לא אמצא אותו. היום אני מקווה לגדור לו את הסביבה, לקנות לו אוכל ולקחת אותו לווטרינר. חוץ מזה, שאני בטוח שהתנאים והיחס שהוא מקבל אצלי - כמו שאר בעלי החיים שיצא לי לגדל - הוא עדיף על פני אלו של צער בע"ח. (לאימו כבר אי אפשר להחזיר אותו בכל מקרה.)

למעלה