תשובה אוביקטיבית
למייקל יש בס"כ הכל 5 אלבומי אולפן סולו. לבחור מתוכם 3 זה לבחור 60%. האלבומים שמאפיינים את הג'אנר והצליל המיוחד (R&B FUNKY) הם שלושת אלבומי הסולו הראשונים שהופקו עי קווינסי ג'ונס: 1 OFF THE WALL 2 THRILLER 3 BAD שני האלבומים שבאו לאחר מכן הופקו עי מפיקים צעירים וסבלו מ OVER PRODUCTION שנתן להם גוון צליל מאד מתכתי ומלאכותי. מלבד DANGEROUS שכלל מספר שירים ששמרו על המסורת של הצליל, INVINCIBLE היה כשלון של ממש (אגב הוא נמכר היום במבצע 3 ב 99 ברשת דיסק קלאב). היה גם את HISTORY שגם הוא כלל 3 שירים ששווים התיחסות, אך הוא מגוטלג כאלבון אוסף שלא היה אמור לצאת אם לא הפרשה של המשפט הראשון. הבעיה הייתה שמייקל הייה תחת לחץ גדול הוציא אלבומים שיעמדו באותו קנה מידה של האלבומים הקלאסיים עם קווינסי, ומצד שני הוא רצה לעמוד בקריטריונים של סגנון המוסיקה של שנות ה 90 ו 2000 ולכן פנה למפיקים וכותבים מהדור העכשווי. מפיקים אלה ניסו לאלביש על מייקל סגנון של אמנים סוג ב כמו ג'סטין וילדים כאלה.. התוצאה הייתה נוראית. זו הטעות שמייקל עשה, השיקולים שלו להוצאת אלבום היו מסחריים בלבד. לדוגמא, בוב דילן הוציא השנה אלבום חדש, הוא לא שינה כלום מהנוסחה שלו, ואני לא מכיר אף מעריץ שהיה מאוכזב לצערי מייקל כבר גמר את הקריירה שלו כאמן מוסיקה. גם האלבום החדש אם בכלל יצא ב 2008 או 2009 לא ימכור יותר מ 2 מליון עותקים (שזה בהחלט לא רע לכל אמן, אבל כשלון בקנה מידה מייקלי). מיקל בימים אלה עושה את אותה הטעות ונעזר ב WILL I AM בהפקת החומר באלבום. שוב מדובר ב אמן סוג ב חסר נסיון שינסה לשדל את מייקל לסגנון האישי והזול שלו... אז מהאלבום הזה אין לי ציופיות גדולות. לגבי מראה, לדעתי מייקל נראה במיטבו בתקופת BAD בין 87 ל 89. עטיפת סינגל זה עניין של טעם אישי. אני אוהב את העתיפה בשחור לבן של MAN IN THE MIRROR (אין לי כוח למצוא תמונה) הדבר הטוב ביותר עבור מייקל היום הוא לשמש כאמן בית באיזה קאזינו בוגאס. שישיר שירים מתקופת מוטאון ועד BAD