שאלות דחופות!

שאלות דחופות! ../images/Emo53.gif

שלום לכולם, מצטערת על הלחץ, אני נכנסת לפורום לעיתים מאוד רחוקות ודחוף לי לקבל תשובות במהירות האפשרית. אז ככה, מספר שאלות: *בני, מורן, בן 10 חודשים, עד לפני חודש לא הסכים להכניס כלום לפה חוץ מסימילאק והיה מאוד קשה לנסות להושיב אותו ולהאכיל בפירות, ירקות וכל מה שניסינו. עד לפני כחודש שניסינו לתת לו במבה וביסקוויט וכל מיני דברים קצת יותר מעניינים מקישוא ופתאום.. פתחנו לו עולם חדש! מאז הוא מאוד מתעניין בכל מה שיש על הצלחת ודורש עוד ועוד. השאלה היא כמה נותנים ומה נותנים. כרגע הוא אוכל במבה, גמדים,ומכל מה שאנחנו אוכלים אנחנו נותנים לו גם, וכמובן סימילאק. האם להגביל אותו בכמות המזון והשטויות כמו הבמבה? או שאפשר לתת לו כמה שהוא רוצה? *דבר נוסף, אני נמצאת איתו בבית כל היום, הוא לא הולך לגן. זה מבחירה ורצון שלי ואני נהנית מכל שניה איתו. השאלה היא במה עוד אפשר להעסיק ולהעשיר אותו? הוא רואה הרבה וידאו (דיג דיג דוג וכאלה), משתולל בבית ומתרוצץ בכל מקום, אני קוראת לו סיפורים ומשחקת איתו. כמובן שיש לו גם הרבה צעצועים אבל הוא צריך כל הזמן חידושים כי לשחק באותו צעצוע יותר מ2 דק´ ממש לא נראה לו. לטייל איתו אנחנו יוצאים בעיקר בשעות הערב (אני ובעלי) למקומות כמו קניונים, ובסופי שבוע אנחנו מטיילים בגנים ומשתדלים לגוון. אני רק יציין שבמשך היום אנחנו כמעט לא יוצאים כי אנחנו גרים במקום קטן ואין כל כך איפה להסתובב פה, וגם כשאנחנו כן יוצאים שנינו משתעממים מאוד מהר וחוזרים הביתה. אז במה עוד אפשר להעשיר לו את סדר היום? הצעות יתקבלו בברכה. *ושאלה אחרונה- עד גיל 8 חודשים בערך רחצנו אותו באמבטיה לתינוקות הרגילה, יום אחד כשהלכתי להתקלח לקחתי אותו איתי, וזה מאוד מצא חן בעיני שנינו. מאז אנחנו מתקלחים ביחד ובאמבטית תינוקות כבר לא משתמשים. לבעלי אין בעיה עם הנושא אבל הוא בעצמו לא מעוניין להתקלח איתו ביחד. רציתי לשמוע דעות בעד ונגד מקלחות משותפות עם הילדים. תודה מראש לעונים!!

אפרת_ח

New member
צאי מהלחץ ../images/Emo8.gif זה לא באמת דחוף....

שום דבר ממה שאת עושה לא מזיק
ולתשובות: אוכל - במקום להגביל שטויות - תציעי דברים נוספים. למשל קורנפלקס במקום במבה, קוביות גבינה צפתית, ירקות צבעוניים מבושלים וכו´. דברים לעשות - אולי לחפש מפגשים קבועים עם ילדים בגילו בערך? פעם בבית של זה ופעם בבית של זה? רחצה משותפת - כל זמן שנוח לכם וכיף לכם, זה בסדר. יש כאן משתתפים שעושים כך ומשתתפים שלא.

נעה גל

New member
הנה כמה תשובות

השאלה היא כמה נותנים ומה נותנים. כרגע הוא אוכל במבה, גמדים,ומכל מה שאנחנו אוכלים אנחנו נותנים לו גם, וכמובן סימילאק. האם להגביל אותו בכמות המזון והשטויות כמו הבמבה? או שאפשר לתת לו כמה שהוא רוצה? נותנים לו כמה שהוא רוצה לאכול (ואחרי זה מציעים גם בקבוק), בעקרון כדאי לנסות הכל (במגבלות האלרגנים למיניהם וכו). אני באופן אישי לא מגבילה בכמות הבמבות והבסקווטים. מצד שני, אני גם לא מציעה אותם כל היום. אח"כ יש שעת ממתק ואם אני מוציאה במבה איתמר אוכל בשקט חבילה שלמה (קטנה). השאלה היא במה עוד אפשר להעסיק ולהעשיר אותו? הנה תשובה שעניתי למעלה לברלה על שאלה דומה. יום אחד כשהלכתי להתקלח לקחתי אותו איתי, וזה מאוד מצא חן בעיני שנינו. תהנו! אני עושה את זה הרבה ומאוד אוהבת להתקלח גם עם אורן(5) וגם עם איתמר(שנה וחודשיים). אני ממליצה בחום לשים באמבטיה קצף, וגם אפשר לשחק עם קצף גילוח, ואצלנו יש תמיד תמיד ליד האמבטיה גם מתקן כזה של בועות סבון להנאת כולנו.

אמיר.

New member
מה לגבי חברת ילדים אחרים ?

את בעצם רוצה להיות גננת של ילד אחד. צריך לדעת איך לעשות זאת !! בטח יש כאלו פה שיוכלו להציע כיצד. לגבי האוכל... הוא יכול לאכול כמעט כל דבר שבא לו... כל שעליך לוודא זה שלטווח ארוך זה מאוזן מבחינה תזונתית. אי אפשר לאכול רק במבה.. אבל מדי פעם - לא נורא (אם כי יש כאלושמתנגדים קשות למזון התעשיתי הזה). לגבי מקלחות משותפות - אני נגד. בכל מקרה יגיע הגיל שבו זה יהיה לא מתאים. השאלה מתי (וחברים ... יש טריטוריה ששיכת לי בלבד ? את חדר המיטות הפקעתם, עכשיו האמבטיה.. מחר השירותים.... מה יהיה ?)

כרמית מ.

New member
שירותים? לבד? איך עושים את זה? ../images/Emo8.gif

האמת, עכשיו כבר אין בעיה ללכת לשירותים לבד. רק לעיתים רחוקות הם מתענינים ואז משאירים דלת פתוחה, אבל היו תקופות ארוכות שזו היתה פריבילגיה בלתי מושגת (משום מה, לאבא לא היתה בעיה כזו...), בעיקר בשלב חרדת הנטישה. מקלחת ביחד, אם מרגישים נוח, זה כיף גדול, וגם חוסך זמן כשממהרים, חוץ מזה, שאם אין אמבטיה (כמו אצלנו) והם כבר גדולים מדי לאמבטית תינוקות מוגבהת, אז ממילא כמעט תמיד נרטבים כשמקלחים אותם, אז זה הרבה פחות מעצבן, כשמשתתפים במקלחת... (ואגב, רק למניעת תיוג, אצלנו דווקא ישנים כל אחד במיטתו). כשיגיע היום וזה יפריע לאחד מאיתנו (אבא, אמא, ילד או ילדה) נפסיק.

דווקא נראה לי שהיא בסך הכל רוצה

להיות אמא. ואת זה לא ממש צריך ללמוד. הרב מצוי באינסטינקטים הבריאים שלנו. ( עיין במחקרים על משחקי הקוקו וכל משחקי ההתקרבות והרחקה של הילד שאמהות בתרבויות שונות משחקות עם ילדיהן). ותמיד ניתן לשפר מתוך נסיון, שיחה עם חבורת וקריאה. ילד בגיל 8 חודשים לא צריך מישהי שלמדה באוניברסיטה איך להיות גגנת, הוא צריך מישהי שתהיה זמינה אליו וקשובה לו. לגבי מזון - דווקא לא כדאי לאכול כל דבר שבא לו. כדאי להקפיד לא לתת לו מזונות קשים מדי ללעיסה שלא ייחנק, כדאי לדחות מתן מוצרי חלב וכו´. לגבי מתוקים - אני ממליצה על חלוה. מאד מאד בריא. בגיל הזה כדאי לחפש את אלו בלי הדבש.

נעה גל

New member
../images/Emo45.gif

לגבי הדבש - כדאי לדחות את הגעתו לפיו של העולל כמה שאפשר. דבר מכיל חיידקים שמאוד לא בריאים לתינוקות. אם אני לא טועה יש אפילו הנחיה של משרד הבריאות להמנע מדבש עד גיל שנה וחצי.

דסי אשר

New member
ממרח שהוא חלבה, אבל

הי, חלבה בנויה על טחינה גולמית וסילאן =דבש המופק מתמרים. תערבת של שניהם, , למשל כף טחינה גולמית וחצי כפית עד כפית סילאן, יוצרים בבחישה ממרח שטעמו כטעם החלבה. כאשר רוצים ללת לילד אכל מזין וטעים, בגיל שהוא כבר יכול לאכל בכפית(גם בגיל 10 חודשים), ניתן להשרות שלווה מחיטה מלאה, ללא סוכר, בתוך חלב, שלתוכו מוסיפים את תערובת הטחינה והסילאן =בריא, טעים, ומנסיוני להיט של הילדים. לגבי השירותים, לא זוכרת משהו מיוחד עם ילדי. כן מאפשרת לילדי המשפחתון, כמשחק, הם גמישים מספיק לקבל שהוריהם לא מאפשרים להם זאת(בביתי ובביתם). ועובדה שהאבא של התאומים והתאומים בעצמם הסתדרו עם שירותים סגורים, ולא הגישו נטושים... דסי

כרמית מ.

New member
בהתייחס להערה האחרונה

(אני מניחה שאת מתכוונת אלינו. אנחנו, אגב, משתדלים להמנע מלהתייחס אליהם כאל "התאומים"). אני חושבת שלאבא לא היתה בעיה לסגור את הדלת, כי בדרך כלל גם אמא היתה בסביבה והקשר הרגשי לאמא יותר עמוק (במיוחד של הילד שיותר קשה לו), וגם יכל להשאיר אותם בוכים על הדלת יותר בקלות. בהמשך, חלק מהבחירה שלי בדלת פתוחה היה "הכנה לגמילה" - שידעו מה קורה מאחורי הדלת, כדי שבבוא העת, צורך החברות והגדילה יביא אותם לרצות גם. לי זה לא מפריע. הכלל אצלנו היה שלא נכנסים (כדי שלא אצטרך תוך כדי גם "לשמור עליהם" במקום, שיחסית לכל שאר הבית, פחות מותאם לתינוקות). כתבתי את זה כדי לציין, שאולי (אולי) אמיר, מהיותו אבא, פחות מכיר את התופעה, שאני מכירה מהרבה משפחות, אם כי כמובן כל משפחה היא עולם אחר, ומה שקורה אצלנו לא בהכרח דומה למה שקורה אצלם.

דסי אשר

New member
כרמית, סליחה על התגובה

האישית, אבל בהחלט הייתי שמחה לפגוש אותך כאדם וכאמא. גם אני, כך ציינתי, מאפשרת לילדי המשפחתון לבוא אחרי לשירותים, לא מתוך חשש מה יקרה אתם, ולא מתוך מחשבה שירגישו שנטשתי אותם. אני פשוט מאפשרת להם ללכת אחרי לכל מקום, ואכן הם יודעים, מגיל צעיר על המקום שנקרא שירותים, שהוא מקום בו אני "עושה...". הם יודעים שהם לא נכנסים, הם יושבים מחוץ לחדרון, ומי שמבקש, והם מבקשים מאד(בגיל שבו יודעים כבר לבקש) סבונים בכל מיני צבעים, ריחות וצורות שישנם בשירותים. כלומר, גם ההליכה שלי לשירותים מהווה עבורם חווית קשר, רגש ולמידה בכמה רמות(מושג השירותים,מושג התנאי לקבלת הסבון היא הישיבה, סבון, ריח הסבון, מושגי צבע, מושגי צורות, התיחסות לתור - מי שביקש ראשון את הסבון הצהוב עם בובת הטוויטי בתוכו,יקבל אותו ולא האחר שביקש אחריו. מי קבל את הסבון הירוק בריח תפוח... בקיצור... חוויה שבכלל לא מתקשרת בשלב זה עם צורך שךי באינטימיות. אולי אני טועה, אבל יש להם בית משלהם, והם רואים וחווים, כמו שכתבתי, דפוסי התנהגות אחרים, וכך לגבי דברים נוספים. יש הבדל ביני כאדם ובין הוריהם כבני אדם, והם לומדים להבחין ולקבל את ההבדלים. דסי

הכי טוב שבעולם ../images/Emo42.gif

אני בדעה שילד יוכל כמה שהוא רוצה , ונהדר שהוא מוכן לטעום מהכל , כדי לא להרוס לו ארוחות , את הצ´ופרים תני לו לא כל כך סמוך לארוחה , וגם...צ´ופרים ביאים עדיפים על שטויות (אבל גם שטויות צריך בשביל הנפש). לגבי רחצה משותפת .....הידד,זה רק תורם לקשר

בעניין הפעילויות - נשמע שאת

עושה הכל בכיף ומגוונת לו כמה שאת יכולה. אני תמיד מעדיפה פעילות "אמיתית" - צעצועים, ספרים וכו´ על פני וידיאו, אבל זה כבר שגעון שלי. עוד משהו נחמד שאסף מת עליו - יש לו ארון שלו במטבח - בגובה שנוח לו לפתוח את הדלת בעצמו שהוא הארון בו מונחות כל קופסאות הפלסטיק, קערות, כפות עץ וכו´ והוא מאוד אוהב לפתוח אותו, לשפוך הכל החוצה ולשחק בזה שעות. זה גם נוח כשרוצים לעשות משהו במטבח. לא צריך לטוס לחדר השני כל שתי דקות לבדוק שהילד לא מנסה קפיצות ראש מהטלויזיה וכו´... בעניין האוכל - אני דווקא קצת יותר קפדנית. כלומר, כמובן שבמבה ועוגיות ילדים וכל זה אין בעיה, אבל בזמן הארוחות אני מקפידה על בשר או עוף כל יום, עם תוספת פחמימות וגם ירק, אם בא לו, וביצה וגבינה בערב. אני מאמינה שתזונה מאוזנת מגיל צעיר תורמת הרבה ולא רק פיזית - גם תרבותית. אסף למד לאכול מגיל 5.5 חודשים, לדעתי גם מכיון שהוא צפה בנו אוכלים והגיע למסקנה שלשבת יחד ליד שולחן, לדבר ולאכול זה פעילות חברתית מהנה.

נעה גל

New member
אני חייבת להגיד משהו לגבי ילדים

שאוכלים יפה. אבל קודם, אני אגיד שאני מאוד מסכימה עם כל הדברים שאמרת כאן. אם היום הייתי אמא רק לאורן לא הייתי מסכימה לשורה הזו בתגובתך אסף למד לאכול מגיל 5.5 חודשים, לדעתי גם מכיון שהוא צפה בנו אוכלים והגיע למסקנה שלשבת יחד ליד שולחן, לדבר ולאכול זה פעילות חברתית מהנה. כי למרות שאנחנו מאוד אוהבים לאכול (ולצערי זה ניכר...) יש לנו ילדה שלא אוהבת לאכול. מבחינתה אוכל זמן מן מטרד כזה. וזה היה כך מן היום בו היא נולדה. כשנולד איתמר, הבנתי פתאום, שאכילה היא אחד הנושאים שבו להורים יש מעט מאוד מה להגיד. איתמר הוא זללן. הוא מתענג על כל פריט מזון שנכנס לו לפה. הוא אוכל הכל ובכמויות. מכיוון שיש לי כאן שני ילדים שנמצאים על שני קצוות הקשת בעניני מזון, ואנחנו לעומת זאת, נשארו כשהיינו... אוהבים לאכול, אני מסיקה, שדברים כאלה מגיעים עם הילד. יש משפחות שנתברכו באכלנים, יש כאלה שנתברכו באכלנים קטנים מאוד, ויש כאלה שיש אצלם ערבוב של שני המינים...

למעלה