שאלות גמילה

שאלות גמילה

שלום לכולם. פעם ראשונה בפורום הנפלא והעדכני הזה, אשמח להצטרף באופן רשמי וכמובן צריכה את עזרתכם . הדר שלי בן שנתיים וןשלשה חודשים. אחה"צ בבית הוא מסתובב ערום אם יש לו קקי הוא אומר לי, רץ לשירותים מטפס על הישבנון, עושה וחוזר שמח לבשר לי. פיפי הוא עושה בחוץ או במקלחת מתחת לדוש.איך ממשיכים מכאן? דרגש כדי שיעשה פיפי בשרותים? מומלץ תחתון מעבר? שנת צהריים דינה כשנת לילה? כלומר טיטול? נסיעה ארוכה באוטו שבה הוא נרדם, טיטול? לא יבלבל אותו? אשמח לתשובות,עצות ותובנות

tiger mom

New member
מנסה לענות

ישבנון או שרפרף בשביל פיפי בשרותים. לא צריך תחתון מעבר. תחתונים בבית או אפילו ערום יספיקו. שנת צהריים- כמו שנת לילה. לחכות שקמים יבשים. בגלל שהיא קצרה יותר, בד"כ זה מגיע מהר יותר. נסיעה באוטו זה בעיה: אם זה שנת לילה אני שמה חיתול לפני שיוצאים (למשל, כשאנחנו חוזרים בשישי בלילה מהארוחה, אני מחליפה לה לחיתול ופיג'מה לפני שאנחנו יוצאים והיא נרדמת באוטו). נסיעות קצרות, אני מקפידה שהיא תלך לשרותים לפני שיוצאים ולוקחת את הסיכון שאם היא תרדם היא זה יהיה בסדר (עד היום ההימור השתלם. אבל הנסיעות הן לא ארוכות במיוחד) אפשר כמובן לנסיעות להשתמש בפולאפס

כשהחלטנו על גמילה - הלכנו על גמילה כל היום

כולל שנת צהריים (שזה הכי הדאיג אותי) ונסיעות. לפני נסיעות הזכרנו שהולכים לשירותים ויגיד אם הוא צריך בדרך. אם כן אז מוצאים מקום שאפשר לעצור (יש לנו גם נסיעות של שעה וחצי). אבל בימים הראשונים היינו בבית הרבה, ומידי פעם בגן שעשועים. חיכיתי קצת עד לנסיעות ארוכות יותר או חנויות. כדאי דרגש לשירותים או מדרגות מפלסטיק.

נוגלי

New member
עונה

אם הוא כבר יודע לעשות פיפי בעצמו הייתי קונה לו תחתונים בדמיות שהוא אוהב ומנסה להלהיב אותו ללבוש אותם, לא נראה לי כ"כ העניין להסתובב ערום... תחתון מעבר\גמילה זה סתם מיותר כי אז יהיה מצב שהוא יעשה בתחתון גמילה ואפילו לא ירגיש (שלא כמו תחתונים רגילים התחתון גמילה סופג את הפיפי) ברגע שאת רואה שהוא לא מפספס הרבה אל תשימי לו חיתול בשנת צהריים, ברגע שקם יבש כמה פעמים ברצף בשנת צהריים תורידי את הטיטול, כנ"ל לגבי הלילה. בנסיעה ארוכה הייתי לוקחת אותו לפני לפיפי ושמה מגבת על הכיסא. שיהיה בהצלחה

פלגיה

New member
דרגש - מומלץ

זה נותן יותר ביטחון, יציבות ועצמאות. אני לא אוהבת את תחתוני המעבר, הם נותנים תחושת "כמו חיתול". עדיף לקנות מלאי של תחתונים זולים. בשנת צהרים - בשלב ראשון החיתול נשאר. הוא יורד בד"כ לפני שהחיתול של שנת הלילה יורד, כי מדובר בזמן שינה קצר יותר. לפני נסיעה באוטו - יש היגיון בהלבשת חיתול (גם אם הוא לא נרדם, כי אם הנסיעה ארוכה ולא תוכלו לעצור יהיה לו קשה להתאפק). במקרה כזה אני מודיעה לילד שמלבישים לו חיתול "לייתר ביטחון אם לא נוכל לעצור".

אוצה

New member
אני באוטו לא מלבישה חיתול אבל שמה מגבת

וכן משתדלת לעצור להפסקות פיפי. מה שכן- אצלנו הוא מסכים לשבת על סיר וזה משהו שלא כל הילדים מוכנים. אז אם שלך סרבנית סיר אני רואה הגיון רב בלשים חיתול. אצלנו עדיין עם חיתול בשנ"צ ובלילה. וכמו שפלגיה כתבה- קודם נגמול בשנ"צ ואח"כ לילה. לגבי דרגש- ממליצה על הישבנון זה קל לטיפוס יותר מסתם דרגש. עוד טיפ- יש לי מקטין אסלה באוטו והוא נוסע איתו לעת מצוא(למשל במסעדה- שמים מעל למושב האסלה ואני מרימה אותו לשירותים). וזה מוצר לא יקר כלל!

יש ישבנון

אבל התכוונתי לפיפי, הוא בן ולא נוח לעמוד על הסולם. לגבי הנסיעות אנו מתגוררים ליד אילת והנסיעה היא של כמה שעות לצפון שחלק מהזמן הוא ישן ,אז נראה לי שבמצב כזה בינתיים אשים טיטול.

ayala26

New member
גם בנים יכולים לעשות בישיבה

ובנסיעות אפשר לעצור בדרך... אנחנו לפני שבועיים נסענו 3 שעות באוטו ועצרנו פעמיים בדרך לפיפי. פעם אחת היתה מסעדה ופעם אחרת ליד עץ בדרך.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמחשבות על גמילה וסירים

נראה לי שאיתן מתחיל ללכת לכיוון הגמילה היום בבוקר איתן התעורר ובא אלינו למיטה. התכרבל קצת עם אמא ואז ביקש בקבוק חלב. אבא ישר קם להכין (כי אמא היתה עסוקה במיזמוזים) ואיתן שתה את הבקבוק בהנאה. כשסיים אמר לי שיש לו פיפי ורצה ללכת לשירותים. שמנו את הישבנון, הורדנו חיתול והוא התיישב לבדיוק שניה וחצי ואז לקח נייר וניגב וירד כדי להוריד את המים - עד עכשיו הוא היה מסרב להוריד חיתול ורק מתיישב על המכסה הסגור ומנגב עם נייר מעל המכנסיים פשוט בתור משחק וחיקוי של אמא ואבא) בגלל שהוא קם עם חיתול די יבש ואני כבר מכירה אותו שיש לו פיפי על הבוקר אז ניסיתי לשכנע אותו קצת לחכות ולנסות שוב אבל ללא הצלחה. הוא ברח לסלון ואיך שהוא נעמד הוא צעק לי "פיפי" והשתין על הרצפה. סה"כ אני שמחה שהוא אמר לי שיש לו פיפי לפני זה (כי זה באמת התקדמות עצומה) אבל נראה לי שיש לו פשוט קצת בעיה עם הישבנון ושהוא לא כל כך נוח לו ולכן הוא רוצה לרדת מהר ממנו. ניסיתי להציע לו גם לעשות פיפי במקלחון (ככה הבן דוד שלי בן ה-3 שאיתן פשוט מעריץ כל דבר שקשור אליו) אבל הוא לא אהב את הרעיון אז חשבתי ללכת לכיוון של סיר. אתן יודעות אם יש סיר שיותר מתאים לבנים??? אני מתכוונת שיש יותר מקום לבולבולון שלהם?
בנוסף עד עכשיו לא קניתי ספרים על סירים וגמילה אבל נראה לי שהגיע הזמן אז אשמח לכל המלצות שלכן

נראה לי יותר מסובך ../images/Emo4.gif

עם פיפי די קשה לכוון לחור של השירותים נראה לי שהוא לא מרגיש יציב מספיק על הישבנון ולכן הוא פוחד. חשבתי גם על מקטין אסלה ואז להשתמש בשרפרף כדי לטפס אבל הבעיה שלא יהיה לו ככה איפה לתפוס ואני לא יודעת אם הוא יאהב את הרעיון... השאלה האם כדאי להתחיל עם סיר
כי הבנתי שאח"כ צריך לעשות גמילה מהסיר
בגן יש שירותים קטנים ואני מניחה שכאשר נתחיל גמילה של ממש אז הוא יצטרך להשתמש בהם

השרפרף מצויין לבנים

אנחנו קנינו לגדול ישבנון, אך הוא ממש לא הסתדר איתו ומיד עברנו לשרפרף קטן. עם האחרים כבר השתמשנו רק בשרפרף וכך גם עכשיו עם הגמול הטרי (בן שנתיים וחודשיים). מקטין אסלה, קניתי לבני הרביעי, אך גם זה התברר כלא ממש מתאים לבנים. בשירותים הרגילים הילד יכול לשבת קצת יותר "עמוק" ואז הפיפי נכנס פנימה גם אם עושה בישיבה. לעמות זאת, כאשר הילד יושב על מקטין האסלה, כל הפיפי מתיז החוצה. בקיצור, ממליצה בחום על שרפרף פלסטיק קטן. הכי זול והכי טוב (לפחות לבנים)

ליבי777

New member
עד שלא תנסי לא תדעי...

אצלנו זה הכי הלך ממש מהתחלה. זה גם מאוד נוח מחוץ לבית ולא מגביל.

למעלה