שאלות בת זוג...

yiftachbe

New member
שאלות בת זוג...

בשעה טובה אני נשוי. לפני שאני טס אני רוצה לארגן את כל המסמכים לאשתי. בבית ספר אמרו לי שהם צריכים רק הצהרת הון ותעודת נישואין (אולי גם תצלום של הדרכון שלה, אני לא בדיוק זוכר). זאת אומרת שאני צריך לתרגם את תעודת הנישואין? יש שם כל כך הרבה מידע לא רלוונטי שאין לי מושג מה חשוב ומה לא... האם לראיון ויזה שלה היא צריכה להחליף דרכון כדי שיראו שהיא נשואה? טיפים יתקבלו בברכה,

tulkin

New member
קודם כל מזל טוב!!!

והרבה אושר... לגבי הטופסולוגיה: בית הספר צריך להוציא לאשתך טופס I-20. בשביל זה, מה שאמרת נשמע סביר - פרטים עליה, אולי צילום דרכון, הוכחת נישואין, והוכחת יכולת כלכלית. ממני לא דרשו הוכחת נישואין, והסתפקו בדף חשבון עדכני מהבנק (טוב - אני באנגליה, דף החשבון שלי הוא באנגלית) - כנראה שתצטרך לתרגם את המסמכים. את תעודת הנישואין רצוי לתרגם ולתת לנוטריון לאשר את התרגום. המהדרין (כלומר אלה שמתכוונים להתמודד עם הבירוקרטיה באנגליה) צריכים לאשר את התעודה באפוסטיל - אבל זה מיותר לגמרי עבור בית הספר. לגבי אישור מהבנק - לרוב הבנקים יש נוסח סטנדרטי של מכתב באנגלית שמפרט יתרות... זה אמור להספיק לבית הספר. לגבי הראיון - אין שום צורך להוציא דרכון חדש... ממילא לא כתוב בדרכון המצב המשפחתי. צריך להביא לראיון תעודת נישואין (אפשר בעברית אני מניח), את ה I-20 שקיבלתם מהאוניברסיטה, אישורים על יכולת כלכלית וצילום של הדרכון שלך עם הויזה שלך, אם אפשר, רצוי צילום של ה I-20 שלך... וכמובן את הטפסים שצריך למלא. שיהיה בהצלחה.

yiftachbe

New member
תודה לשניכם,

מצאנו דירה לפחות לחודש הראשון, בבניין דירות. אח"כ ננסה למצוא משהו אחר אם זה לא יהיה טוב. מה איתך, חזרת כבר? מצאת דירה? טולקין תודה על המידע, אתה בטוח שהיא לא צריכה להחליף דרכון? אחרת בעצם איזו הוכחה יש לנו שאנחנו נשואים. אני אנסה לדבר שוב עם המשרד של האינטנשיונל סטודנט בסופשבוע. תודה, יפתח

Ani15

New member
תעודת נישואין, לא צריך יותר

אבל כדאי שיהיה תרגום נוטריוני (ואם אין לא נורא, אפשר לעשות את זה גם בארה"ב)

למעלה