שאלות בריאות ... כרגיל.

aki34

New member
שאלות בריאות ... כרגיל.

יש לי כלב בערך חודש, נרכש ב"תנו לחיות לחיות", תמיד תמיד יש לו צואה רכה מאד, קיבל בונזו, הוחלף לנוטרה-נאגטס, אותו הדבר. גם גאפילטה-פיש לא עוזר. האם יש כדורים להסדרת יציאות רכות או שילשולים? כמו שיש לבני אדם? מותר לתת לכלבים אורז? או תפוח עץ?

lilithmm

New member
קודם יש לשלול בעייה רפואית

קחו את הכלב שלכם לוטרינר פרטי ומנוסה, וספרו לו על הבעייה שיש לכלב שלכם. אתם מתארים סמפטום (צואה רכה), אבל לא יעזור טיפול בסימפטום אם הבעייה לא תטופל.

aki34

New member
ומה בקשר לאורז?

האם מותר לתת לכלבים לאכול אורז?

lilithmm

New member
למה אתה מתחמק מהבעייה?

אתה יכול לתת לכלב שלך לאכול אורז, אבל אם יש לו בעייה במעיים היא עלולה להחמיר ללא טיפול. חבל לשחק פוקר על החיים של הכלב שלכם.

Yoav Michaeli

New member
צואה רכה

היא הרבה פעמים סימן לכך שאתה מאכיל את כלבך יותר מדי! תנסה להקטין את כמות האוכל ותראה אם הצואה מתקשה, אם לא כדאי שתפנה לוטרינר.

aki34

New member
נותן לו אוכל פעמיים ביום

עד איזה גיל נותנים אוכל בתדירות הזו? הוא בערך בן 7 חודשים.

lilithmm

New member
התשובה הנכונה

היא שעבור הכלב שלך, כלב בן 7 חודשים פעמיים אוכל ביום זה בסדר אם אתה נותן כמות נכונה כפי שכתוב על הוראות היצרן. ועוד שאלה לי אליך, אם היה לך ילד משלשל היית חוסך ממנו ביקור רופא? יכול להיות שמתפתחת לה דלקת במעי הכלב שלך. למה ההתעקשות לא לקחת אותו לוטרינר פרטי? השקעת בו כ"כ הרבה. הצלת אותו ממכלאה. נתת לו בית. השקעת במחשבה. למה לא לקחת לוטרינר?

aki34

New member
ראו אותו 2 וטרינרים

אין כאן קטע של עקשנות כלשהי. וטרינרים, כמו רופאים רגילים, ישנם טובים וישנם טובים יותר, אין לי מושג על מי נפלנו (הכלב ואני) .

lilithmm

New member
שלחו צואה לבדיקה?

אם ראו אותו רק הוטרינרים של העמותה זה לא מספיק. אם ראה אותו טורינר אחר, כנראה שאין צורך לדאגה. אם שלחו צואה לבדיקה סביר להניח שהכל בסדר. הכלב תמיד עשה צואה רכה מאז שהבאת אותו?

aki34

New member
אחד של העמותה ואחד פרטי

הפרטי בדק לו חום, דחף את אפו לתוך הפה של הכלב, כמעט אכל לי אותו, ואמר שנראה הכל תקין. לא נשלח שום דבר לבדיקת מעבדה.

lilithmm

New member
לדעתי בכל זאת נשמע שהכל בסדר.

תחכה עוד חודש. תראה איך המצב של הכלב שלך. ושוב, לתת לכלב אורז זה לא דבר רע, חלק ממזונות הכלבים המסחריים מבוססים על אורז. אבל לתת לכלב אורז יטפל בסמפטום ולא בבעייה. אם אתה רוצה אתה יכול לתת לכלב שלך אורז מבושל ללא תוספות ובלי מלח מדי פעם. אם תוך חודש המצב לא משתפר, לך לוטרינר אחר. ד.א. יש כלבים שמוציאים רק צואה רכה, וככה זה. לדעתי בשלב הזה אין לך מה לדאוג, רק שים לב להתפתחויות חדשות.

aki34

New member
אולי פשוט אערבב

נוטרה-נאגטס עם אורז לבן מבושל. הבנתי ממך שלהזיק זה לא יכול. אגב, את וטרינרית?

lilithmm

New member
אני לא וטרינרית.

תמיד אפשר לערבב אורז. אבל לא לתת לכלב לאכול רק אורז.

למעלה